خورش قیمه یزدی
خورش قیمه یزدیخورش قیمه یزدی
خورش قیمه یزدی

خورش قیمه یزدی

4
زمان آماده‌سازی
20 دقیقه
زمان پخت
150 دقیقه
زمان انتظار
480 دقیقه
مزه
متعادل
روش تهیه
تفت دادن-آرام‌پز
سطح مهارت
متوسط
فصل
تمامی فصول
زادگاه
یزد

این دستور را درست کردی؟

خورش قیمه یزدی

4

معرفی

افزودن به علاقه‌مندی‌ها
اشتراک گذاری

یزدی‌ها، مردمان شهر قنات‌های ایران، به اصالت و سنت خودشون پایبندن. هنوز معماریِ خونه‌های گذشته رو حفظ کردن و شما با گشتن توی کوچه‌پس‌کوچه‌های این فرهنگ ناب، از خود بی‌خود می‌شین. خورشت قیمه یزدی برآمده از همین فرهنگه: ناب و سنتی و خوشمزه. نخود و گوشت کنار هم در فصل سرما یا شب‌های سرد کویری خیلی می‌چسبه.

مواد اولیه

برای 2 نفر

نمک

1 قاشق چای‌خوری

هل (پودر)

1 قاشق چای‌خوری

گوشت گوسفند

250 گرم

زردچوبه

1 قاشق چای‌خوری

آب

به میزان لازم

پیاز

1 عدد متوسط

فلفل سیاه (درصورت تمایل)

1 قاشق چای‌خوری

روغن مایع

6 قاشق غذاخوری

نخود

سه‌چهارم پیمانه

لیمو عُمانی (اَمانی)

2 عدد متوسط

دارچین (پودر)

نصف قاشق چای‌خوری

طرز تهیه

آماده‌سازی

  1. گوشت را تمیز بشویید تا مو و خرده استخوانی به آن نماند، سپس آن را قیمه‌ای خرد کنید.
  2. پیاز را بشویید و پوست بگیرید، بعد آن را رنده کرده یا نگینی خرد کنید.
  3. نخود را پاک کنید، بشویید و از شب قبل در یک کاسه آب بخیسانید، بعد پوستش را جدا کنید تا به‌اصطلاح لپه‌ای شود.
مراحل پخت

مرحله 1

در قابلمه مدنظر برای پختِ خورش، روغن بریزید تا گرم شود، سپس پیاز را در روغن سرخ کنید. وقتی پیاز طلایی شد، گوشت را در آن تفت دهید.

مرحله 2

حالا به گوشت، فلفل و زردچوبه بزنید و تفت دهید تا رنگ گوشت تغییرکند، سپس در غذا آب بریزید و درب قابلمه را ببندید (اول حرارت زیاد باشد تا آب به‌جوش بیاید بعد حرارت را کم کنید) و اجازه دهید گوشت روی حرارت ملایم بپزد.

مرحله 3

اواسطِ پختِ گوشت، وقتی گوشت نیم‌پز شد، نخود و لیمو عمانی را اضافه کنید و درب قابلمه را دوباره ببندید تا گوشت و نخود روی حرارت ملایم به‌طور کامل بپزند.

مرحله 4

درنهایت وقتی گوشت و نخود پختند، هل، دارچین و نمک را اضافه کنید و درب قابلمه را ببندید تا خورش مزه‌دار شود و جابیفتد.

نکته‌ها

  1. برای چشیدن طعم اصیل این خورش می‌توانید از گوشت گوسفندی استفاده کنید.
  2. میزان روغن، نمک، ادویه‌جات و سایر مواد به‌صورت استاندارد تعریف شده‌اند؛ البته می‌توانید این مقادیر را برحسب ذائقه خود کم یا زیاد کنید. بدیهی است که تغییر مقدار بعضی از مواد سبب تغییر طعم نهایی غذا خواهد شد.
  3. لیموعمانی را قبل از استفاده بشویید و با چنگال سوراخ کنید، سپس به مدت 10 تا 15 دقیقه در آب ولرم بخیسانید تا تلخی آن گرفته شود.
  4. اگر در هر مرحله از پخت نیاز بود به غذا آب اضافه شود (تا غذا خوب بپزد و ته نگیرد) بهتر است از آب‌جوش استفاده کنید.
  5. مدت زمان پخت این غذا بسته به نوع ظرفی که برای پخت استفاده می‌کنید (مثل زودپز) و نوع گوشت قرمز مصرفی (مثل گوشت گوساله) متغیر خواهد بود.
  6. درصورتی که پودر هل در دسترس نیست، می‌توانید برای 2 نفر از 2 تا 3 دانه هل استفاده کنید. دانه‌های هل را قبل از استفاده از وسط بازکنید.
  7. درصورت تمایل می‌توانید از رب گوجه در این غذا استفاده کنید. برای این‌کار به ازای 2 نفر 1 تا 2 قاشق غذاخوری رب را به گوشت اضافه کرده و تفت دهید تا رنگ رب بازشده و بوی خامی‌اش گرفته شود.
  8. به‌جای پودر دارچین می‌توانید از یک تکه کوچک چوب دارچین برای 2 نفراستفاده کنید. دراین‌صورت از ابتدای پختِ گوشت، چوب دارچین را داخل خورش بیندازید و بعد از پایان پختِ خورش از آن خارج کنید.

اگر با مهارت و هنر خودتان به این غذا خلاقیت جدیدی افزوده‌اید، این تجربه را با همه به اشتراک بگذارید.

این دستور را دوست داشتی؟

سؤالی در مورد این دستور داری؟

این دستور را درست کردی؟

برچسب‌ها
مشابه‌ها