slider image
slider image
slider image
زمان آماده‌سازی
10 دقیقه
زمان پخت
150 دقیقه
مزه
ملس
روش تهیه
تفت دادن-آرام‌پز
سطح مهارت
متوسط
فصل
تمامی فصول
زادگاه
اردبیل

این دستور را درست کردی؟


پیچاق قیمه

4
افزودن به علاقه‌مندی‌ها
اشتراک گذاری

مواد اولیه پیچاق قیمه

برای 2 نفر

گلاب

1 پیمانه

روغن مایع (یا کره ذوب‌شده)

6 قاشق غذاخوری

تخم مرغ (زرده)

2 عدد متوسط

گوشت گوسفند

250 گرم

زعفران

5 قاشق غذاخوری

پیاز

1 عدد متوسط

آب

به میزان لازم

زردچوبه

نصف قاشق چای‌خوری

نمک

1 قاشق چای‌خوری

فلفل سیاه

1 قاشق چای‌خوری

خلال بادام

نصف پیمانه

طرز تهیه پیچاق قیمه

آماده سازی

گوشت را تمیز بشویید تا مو و خرده استخوانی به آن نماند، سپس آن را به صورت قیمه‌ای خرد کنید.پیاز را بشویید، پوست بگیرید و نگینی ریز خرد کنید.خلال بادام را به‌مدت 30دقیقه در گلاب بخیسانید.

مراحل پخت

مرحله 1

در قابلمه روغن بریزید تا گرم شود، سپس پیاز را در آن سرخ کنید، بعد گوشت را اضافه کنید و تفت دهید.

مرحله 2

حالا به گوشت فلفل و زردچوبه بزنید و دوباره تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند؛ سپس روی گوشت آب بریزید و در ب قابلمه را ببندید (اول حرارت را زیاد کند تا آب به‌جوش بیاید بعد حرارت را کم کنید) و اجازه دهید گوشت روی حرارت ملایم به‌آرامی بپزد.

مرحله 3

وقتی گوشت پخت، خلال بادام را به‌همراه گلابش، زعفران و نمک به خورش اضافه کنید و درب قابلمه را ببندید تا بادام بپزد و خورش جابیفتد و کم‌آب شود.

مرحله 4

وقتی خورش غلیظ شد و به روغن افتاد، زرده تخم‌مرغ را داخل خورش بریزید، درب قابلمه را بگذارید و اجازه دهید تخم‌مرغ خودش را بگیرد. پس از بستن تخم‌مرغ، خورش آماده سرو است. نوش جان!

نکته‌ها

  • بهتر است خلال بادام را بشویید و به‌مدت 2 تا 3 ساعت در آب یا گلاب بخیسانید و بعد با کمی زعفران بپزید و کنار بگذارید.
  • * برای لذت بردن از طعم اصیل این غذا حتما از گوشت گوسفندی بدون چربی استفاده کنید.
  • ** برخی تمایل دارند طعم پیازداغ در این غذا حس شود. در صورت نداشتن پیاز داغ آماده، به طرز تهیه پیاز داغ مراجعه کنید. همچنین برخی تمایل دارند از زرشک برای تزیین این خورش در کنار پیاز داغ استفاده کنند.
  • برخی تمایل دارند در این غذا از رب گوجه و آب‌غوره یا آب‌لیمواستفاده کنند.1 قاشق غذاخوری از هرکدام برای 2 نفر کافیست. البته شما می‌توانید میزان آب‌غوره یا آب‌لیمو را بسته به ذائقه خود بیشتر کنید.
  • براساس غلظت رب گوجه‌فرنگی و اطلاعی که از میزان رنگ‌دهی آن دارید می‌توانید میزان آن را کم یا زیاد کنید.
  • به‌جای روغن مایع می‌توانید از کره یا ترکیب این دو استفاده کنید.
  • میزان روغن، نمک، ادویه‌جات و سایر مواد به‌صورت استاندارد تعریف شده‌اند؛ البته می‌توانید این مقادیر را برحسب ذائقه خود کم یا زیاد کنید. بدیهی است که تغییر مقدار بعضی از مواد سبب تغییر طعم نهایی غذا خواهد شد.
  • برخی تمایل دارند تخم‌مرغ را جداگانه سرخ کنند و بعد از پخت خورش و در زمان سرو روی آن بگذارند.
  • مدت زمان پخت این غذا بسته به نوع ظرفی که برای پخت استفاده می‌کنید (مثل زودپز) و نوع گوشت قرمز مصرفی (مثل گوشت گوساله) متغیر خواهد بود.

سؤالی در مورد این دستور داری؟


این دستور را درست کردی؟


برچسب‌ها

errror occured