کله‌جوش
 کله‌جوش کله‌جوش
کله جوش

کله‌جوش

4
زمان آماده‌سازی
5 دقیقه
زمان پخت
20 دقیقه
مزه
متعادل
روش تهیه
آرام‌پز
سطح مهارت
کم
فصل
تمامی فصول
زادگاه
اصفهان

این دستور را درست کردی؟


کله‌جوش

4

معرفی

افزودن به علاقه‌مندی‌ها
اشتراک گذاری

کله‌جوش از اون غذاهاست که توی ذهن خیلی‌ها می‌مونه. ترکیب کشک و گردو، همراه رنگ زعفرون و عطر نعنا، مزه‌ای جدید و تجربۀ جهان تازه‌‌ای رو براتون به همراه داره. کله‌جوش اصفهانی غذاییه که با نان مصرف می‌شه؛ کلسیم بدن رو تأمین می‌کنه و سبب می‌شه افزایش وزنی نداشته باشین.

مواد اولیه کله‌جوش

برای 2 نفر

مواد اولیه کله جوش

آب

به میزان لازم

زعفران (دم کرده-درصورت تمایل)

2 قاشق غذاخوری

پیاز

1 عدد متوسط

روغن مایع

4 قاشق غذاخوری

کشک (مایع)

یک و نیم پیمانه

نعنا خشک

1 قاشق غذاخوری

نمک

نصف قاشق چای‌خوری

فلفل سیاه

1 قاشق چای‌خوری

گردو (نیم‌کوب)

2 قاشق غذاخوری

طرز تهیه کله‌جوش

آماده سازی

مرحله 1

  1. پیاز را بشویید و پوست بگیرید، سپس نگینی خرد کنید.
  2. گردو را خرد کنید.

روش اول

مرحله 1

در قابلمه روغن بریزید و پیاز را سرخ کنید؛ سپس به آن زردچوبه بزنید. بعد از یک تفت کوچک نعناخشک، گردو، نمک، فلفل و کشک را به پیاز اضافه کنید و غذا را خوب هم بزنید.

  • بخاطر وجود کشک در میزان استفاده از نمک دقت کنید.

مرحله 2

در نهایت به غذا آب و زعفران اضافه کنید، درب قابلمه را ببندید و اجازه دهید روی حرارت ملایم بجوشد. وقتی غذا به جوش آمد نمک آن را اندازه کرده و سرو کنید.

روش دوم

مرحله 1

در ظرفی مناسب روغن بریزید و پیاز را در آن تفت دهید، سپس به آن زردچوبه بزنید.

مرحله 2

حالا گردو را به پیاز اضافه کرده و کمی تفت دهید؛ سپس به غذا نمک و فلفل بزنید و مقداری آب (به نسبت غلظت کشک) و کشک به آن اضافه کنید.

مرحله 3

تا قبل از جوش آمدن غذا، زعفران را هم اضافه کنید و وقتی که غذا به جوش آمد آن را از روی حرارت بردارید.

نوش جان!

نکته‌ها

نکات
  1. میزان روغن، نمک، ادویه‌جات و چاشنی‌ها برای حفظ سلامتی شما به صورت استاندارد تعریف شده‌اند؛ البته شما میتوانید این مقادیر را برحسب ذائقه خود تغییر دهید.
  2. اگر در هر مرحله از پخت نیاز بود به غذا آب اضافه شود (تا غذا خوب پخته شود و ته نگیرد) حتما از آبجوش استفاده کنید.
  3. میزان آب استفاده‌شده در این غذا بنابر سلیقه شما و میزان سفتی وغلظت مد نظر شما می‌تواند تغییر کند. اما به‌صورت استاندارد در هر مرحله به ازای هر 2 نفر، حدود 1 پیمانه آب برای پخت موادی که به اشکنه اضافه می‌شود کافیست. البته این در صورتی است که حرارت ملایم باشد تا غذا به آرامی بپزد و جا بیفتد.
  4. قبل از سرو، نمک غذا را اندازه کنید.

اگر با مهارت و هنر خودتان به این غذا خلاقیت جدیدی افزوده‌اید، این تجربه را با همه به اشتراک بگذارید.

ملیکا علی محمدی

4

خوشمزه بود اگه توش کشمش بریزید هم بی نظیر میشه

۱۶:۳۵۵ اردیبهشت ۱۴۰۳

این دستور را دوست داشتی؟

سؤالی در مورد این دستور داری؟


این دستور را درست کردی؟


برچسب‌ها

مشابه‌ها