slider image
slider image
زمان آماده‌سازی
15 دقیقه
زمان پخت
150 دقیقه
مزه
متعادل
روش تهیه
تفت دادن-آرام‌پز
سطح مهارت
متوسط
فصل
تمامی فصول
زادگاه
آذربایجان غربی

این دستور را درست کردی؟


خورش کردی

5
افزودن به علاقه‌مندی‌ها
اشتراک گذاری

مواد اولیه خورش کردی

برای 2 نفر

نمک

1 قاشق چای‌خوری

آب

به میزان لازم

لیمو عُمانی (اَمانی)

2 عدد متوسط

رب گوجه فرنگی

1 قاشق غذاخوری

سیب زمینی

1 عدد متوسط

تره (خردشده)

نصف پیمانه

گوشت گوسفند

200 گرم

گوجه فرنگی

1 عدد متوسط

فلفل سیاه

1 قاشق چای‌خوری

پیاز

1 عدد متوسط

لوبیا سفید

نصف پیمانه

زردچوبه

1 قاشق چای‌خوری

شنبلیله (خردشده-درصورت تمایل)

یک‌چهارم پیمانه

روغن مایع

یک‌چهارم پیمانه

طرز تهیه خورش کردی

آماده‌سازی

  1. گوشت را تمیز بشویید تا مو و خرده استخوانی به آن نماند، سپس آن را مکعبی (خورشتی) خرد کنید.
  2. لوبیا را پاک کنید و بشویید.
  3. پیاز، سیب‌زمینی و گوجه‌فرنگی را بشویید و پوست بگیرید.
    • پیاز و گوجه را نگینی خرد کنید.
    • سیب‌زمینی را در ابعاد دلخواه خرد کنید.
  4. تره و شنبلیله را پاک کرده، بشویید و ریز خرد کنید.

مراحل پخت

مرحله 1

ابتدا لوبیا سفید را با مقداری آب بپزید بعد آبکش کنید و کنار بگذارید.

مرحله 2

در قابلمه مدنظر برای پختِ خورش، مقداری روغن بریزید و پیاز را در روغن تفت دهید تا بلوری شود، سپس زردچوبه بزنید و تفت دهید تا پیاز طلایی شود. بعد گوشت را در پیاز تفت دهید تا رنگِ گوشت تغییر کند.مقداری آب بریزید و درب قابلمه را ببندید (اول حرارت را زیاد کنید تا آب به‌جوش بیاید بعد حرارت را کم کنید) تا گوشت روی حرارت ملایم به‌آرامی بپزد.

مرحله 3

در تابه‌ای سبزی را بدون روغن تفت دهید تا آبش کشیده شود، سپس روغن بریزید و سبزی را سرخ کنید و کنار بگذارید.

مرحله 4

وقتی گوشت پخت، سبزی سرخ‌شده، سیب‌زمینی، گوجه، لوبیای پخته و لیموعمانی را به گوشت اضافه کنید. مقداری آب بریزید و درب قابلمه را ببندید تا همه مواد باهم بپزند .

مرحله 5

حالا در تابه دیگری مقداری روغن بریزید تا گرم شود، سپس رب را اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ رب بازشده و بوی خامی‌اش گرفته‌شود. بعد نمک و فلفل بپاشید و تفت دهید و محتویات تابه را داخل خورش بریزید؛ درب قابلمه را ببندید تا خورش مزه بگیرد و جابیفتد.

نکته‌ها

  1. لوبیا را از شب قبل، در یک کاسه پر از آب بریزید تا خوب خیس بخورد. در این مدت چند بار آب آن را عوض کنید تا نفخش گرفته شود. این‌کار به کوتاه‌تر شدن زمانِ پختِ حبوبات هم کمک می‌کند..
  2. میزان روغن، نمک، ادویه‌جات و سایر مواد به‌صورت استاندارد تعریف شده‌اند؛ البته می‌توانید این مقادیر را برحسب ذائقه خود کم یا زیاد کنید. بدیهی است که تغییر مقدار بعضی از مواد سبب تغییر طعم نهایی غذا خواهد شد.
  3. مقدار رب گوجه بسته به غلظت آن می‌تواند کمتر یا بیشتر شود.
  4. اگر در هر مرحله از پخت نیاز بود به غذا آب اضافه شود (تا غذا خوب بپزد و ته نگیرد) بهتر است از آب‌جوش استفاده کنید.
  5. مدت زمان پخت این غذا بسته به نوع ظرفی که برای پخت استفاده می‌کنید (مثل زودپز) و نوع گوشت قرمز مصرفی (مثل گوشت گوساله) متغیر خواهد بود.
  6. به هیچ‌وجه در ابتدای پخت به گوشت و حبوبات، نمک نزنید! چون باعثِ سفت‌شدن گوشت و حبوبات و افزایش زمان پخت آن‌هامی‌شود.
  7. درصورت تمایل می‌توانید به‌جای ریختن سیب‌زمینی در خورش، آن را سرخ کنید و موقع سرو خورش روی آن قراردهید.
  8. قبل از استفاده از لیموعمانی، آن را بشویید و با چنگال سوراخ کنید. بعد به‌مدت 10 تا 15 دقیقه در آب ولرم بخیسانید تا تلخی‌اش گرفته شود.
  9. می‌توانید به‌جای لیموعمانی از پرک لیموعمانی استفاده کنید.
  10. می‌توانید به‌جای گوجه‌فرنگی از گوجه گیلاسی استفاده کنید. دراین‌صورت گوجه گیلاسی را اواخر پخت اضافه کنید تا شکل خودر احفظ کند و له نشود.
  11. بهتراست حبوبات را در زودپز بپزید تا در زمان صرفه‌جویی شود.
  12. به‌جای اینکه رب را جداگانه در اواخرِ پخت تفت دهید و به خورش اضافه کنید، می‌توانید در همان مرحله 2 آن را با گوشت و پیاز تفت دهید تا رنگ رب بازشده و بوی خامی‌اش گرفته شد. همچنین می‌توانید فلفل و لوبیای خیس‌خورده را در همین مرحله به گوشت اضافه کنید و آب بریزید تا همه باهم بپزند.
  13. به‌جای شنبلیله تازه می‌توانید از 1 قاشق غذاخوری شنبلیله خشک به‌ازای 2 نفر استفاده کنید.

سؤالی در مورد این دستور داری؟


این دستور را درست کردی؟


برچسب‌ها


مشابه‌ها