این دستور را درست کردی؟
حاج خورش
مواد اولیه حاج خورش
برای 2 نفریکچهارم پیمانه
به میزان لازم
سهچهارم پیمانه
1 قاشق چایخوری
1 عدد متوسط
1 عدد متوسط
1 عدد متوسط
2 عدد متوسط
یک و نیم قاشق غذاخوری
1 عدد بزرگ
1 قاشق چایخوری
1 قاشق چایخوری
200 گرم
طرز تهیه حاج خورش
آمادهسازی
- لوبیا را پاک کرده و بشویید.
- گوشت را تمیز بشویید تا مو و خرده استخوانی به آن نماند، سپس آن را مکعبی (خورشتی) خرد کنید.
- پیاز، سیر ، سیبزمینی و گوجهفرنگی را بشویید و پوست بگیرید.
- پیاز و سیر را نگینی ریز خرد کرده یا رنده کنید.
- سیبزمینی را خلالی خرد کنید.
- گوجه را به شکل دلخواه خرد کنید.
مراحل پخت
مرحله 1
ابتدا لوبیا سفید را با مقداری آب بپزید بعد آبکش کنید و کنار بگذارید.
مرحله 2
در قابلمه مدنظر برای پختِ خورش، مقداری روغن بریزید و پیاز را در روغن تفت دهید، سپس گوشت را در پیاز بریزید، فلفل و زردچوبه بزنید و تفت دهید تا رنگِ گوشت تغییر کند.مقداری آب بریزید و درب قابلمه را ببندید (اول حرارت را زیاد کنید تا آب بهجوش بیاید بعد حرارت را کم کنید) تا گوشت روی حرارت ملایم بهآرامی بپزد.
مرحله 3
اواسط پختِ گوشت، سیر را اضافه کنید، وقتی گوشت پخت، لوبیای پخته را هم داخل قابلمه بریزید.
مرحله 4
حالا در تابه دیگری مقداری روغن بریزید تا گرم شود، سپس رب را اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ رب بازشده و بوی خامیاش گرفتهشود. بعد محتویات تابه را بههمراه نمک و لیموعمانی داخل خورش بریزید؛ درب قابلمه را ببندید تا خورش مزه بگیرد و جابیفتد.
مرحله 5
سیبزمینی و گوجه را جداگانه سرخ کنید. گوجه را به خورش اضافه کنید و سیبزمینی را برای تزیین خورش در زمان سرو نگهدارید.
نکتهها
- لوبیا را از شب قبل، در یک کاسه پر از آب بریزید تا خوب خیس بخورد. در این مدت چند بار آب آن را عوض کنید تا نفخش گرفته شود. اینکار به کوتاهتر شدن زمانِ پختِ حبوبات هم کمک میکند..
- میزان روغن، نمک، ادویهجات و سایر مواد بهصورت استاندارد تعریف شدهاند؛ البته میتوانید این مقادیر را برحسب ذائقه خود کم یا زیاد کنید. بدیهی است که تغییر مقدار بعضی از مواد سبب تغییر طعم نهایی غذا خواهد شد.
- مقدار رب گوجه بسته به غلظت آن میتواند کمتر یا بیشتر شود.
- اگر در هر مرحله از پخت نیاز بود به غذا آب اضافه شود (تا غذا خوب بپزد و ته نگیرد) بهتر است از آبجوش استفاده کنید.
- مدت زمان پخت این غذا بسته به نوع ظرفی که برای پخت استفاده میکنید (مثل زودپز) و نوع گوشت قرمز مصرفی (مثل گوشت گوساله) متغیر خواهد بود.
- به هیچوجه در ابتدای پخت به گوشت و حبوبات، نمک نزنید! چون باعثِ سفتشدن گوشت و حبوبات و افزایش زمان پخت آنهامیشود.
- درصورت تمایل میتوانید بهجای ریختن سیبزمینی در خورش، آن را سرخ کنید و موقع سرو خورش روی آن قراردهید.
- قبل از استفاده از لیموعمانی، آن را بشویید و با چنگال سوراخ کنید. بعد بهمدت 10 تا 15 دقیقه در آب ولرم بخیسانید تا تلخیاش گرفته شود.
- میتوانید بهجای لیموعمانی از پرک لیموعمانی استفاده کنید.
- میتوانید بهجای گوجهفرنگی از گوجه گیلاسی استفاده کنید. دراینصورت گوجه گیلاسی را اواخر پخت اضافه کنید تا شکل خودر احفظ کند و له نشود.
- بهتراست حبوبات را در زودپز بپزید تا در زمان صرفهجویی شود.
- بهجای اینکه رب را جداگانه در اواخرِ پخت تفت دهید و به خورش اضافه کنید، میتوانید در همان مرحله 2 آن را با گوشت و پیاز تفت دهید تا رنگ رب بازشده و بوی خامیاش گرفته شد. همچنین میتوانید فلفل و لوبیای خیسخورده را در همین مرحله به گوشت اضافه کنید و آب بریزید تا همه باهم بپزند.
- بهجای 1حبه سیر برای 2 نفر میتوانید از 1 قاشق چایخوری پودر سیر استفاده کنید..
سؤالی در مورد این دستور داری؟
این دستور را درست کردی؟
برچسبها
مشابهها