این دستور را درست کردی؟
گوشت و نخود (نخودآب)
مواد اولیه گوشت و نخود (نخودآب)
برای 2 نفریک و نیم قاشق غذاخوری
به میزان لازم
1 قاشق چایخوری
350 گرم
1 قاشق چایخوری
1 عدد متوسط
1 عدد متوسط
6 قاشق غذاخوری
نصف پیمانه
نصف پیمانه
طرز تهیه گوشت و نخود (نخودآب)
آمادهسازی
- سیبزمینی و پیاز را بشویید و پوست بگیرید. پیاز را نگینی و سیبزمینی را مکعبی خرد کنید.
- نخود و لوبیا را پاک کنید و بشویید.
- گوشت را تمیز بشویید تا مو و خرده استخوانی به آن نماند.
مراحل پخت
مرحله 1
ابتدا نخود و لوبیا را بههمراه آب در قابلمهای بریزید و روی اجاق قراردهید تا بپزند بعد آبکشی کنید.
مرحله 2
در این فاصله، در قابلمه مدنظر برای پختِ غذا، روغن بریزید و پیاز را در آن تفت دهید تا بلوری شود، سپس زردچوبه بزنید و تفت دهید. بعد گوشت را در پیاز تفت دهید. وقتی که رنگ گوشت تغییر کرد در غذا آب بریزید و درب ظرف را ببندید (اول حرارت زیاد باشد تا آب بهجوش بیاید بعد حرارت را کم کنید) تا گوشت روی حرارت ملایم بهآرامی بپزد. بپزد. در همین فاصله حبوبات را هم به همراه آب در ظرفی بریزید و بار بگذارید و بعد پخت، آنها را با گوشت مخلوط کنید.
مرحله 3
پس از پخت ِگوشت، حبوبات پخته و سیبزمینی را به همراه رب گوجه، نمک و فلفل به غذا اضافه کرده، زیرو کنید. درب قابلمه را ببندید تا روی حرارت ملایم سیبزمینی بپزد و غذا جابیفتد.
نوش جان!
نکتهها
- میزان روغن، نمک و سایر مواد بهصورت استاندارد تعریف شدهاند؛ البته میتوانید این مقادیر را برحسب ذائقه خود کم یا زیاد کنید. بدیهی است که تغییر مقدار بعضی از مواد سبب تغییر طعم نهایی غذا خواهد شد.
- برای چشیدن طعم اصیل این خورش بهتر است از گوشت دارای استخوان استفاده کنید.
- به هیچوجه در ابتدای پخت به غذا نمک نزنید! چون باعثِ سفت شدن و افزایش زمانِ پخت ِگوشت و حبوبات میشود.
- اگر در هر مرحله از پخت نیاز بود به غذا آب اضافه شود (تا غذا خوب بپزد و ته نگیرد) حتما از آبجوش استفاده کنید.
- برای اینکه غذای شما رنگ و لعاب بهتری بگیرد میتوانید بعد از تفت پیاز و قبل از اضافهکردن گوشت، فلفل و رب را هم بههمراه زردچوبه در پیاز تفت دهید. وقتی رنگ باز و بوی خامیاش گرفته شد باقی مراحل را طی کنید. در مرحله آخر هم فقط به غذا نمک و سیبزمینی اضافه کنید.
- شما میتوانید این غذا را با نان مصرف کنید.
- برای صرفهجویی در زمان میتوانید گوشت و حبوبات را باهم بپزید. برای اینکار بعد از تفت گوشت و پیاز، نخود و لوبیا را هم به قابلمه اضافه کنید. آب بریزید و و درب قابلمه را ببندید (ابتدا حرارت را زیاد کنید تا آب بهجوش آید بعد حرارت را کم کنید تا هرسه روی حرارت ملایم بپزند. بعد از پختِ گوشت و حبوبات، رب، نمک، فلفل و سیبزمینی را اضافه کنید و منتظر بمانید تا غذا جابیفتد.
- در صورت تمایل میتوانید از ادویه آبگوشتی یا خورشتی به میزان یک قاشق چایخوری استفاده کنید. (این میزان برای 2 نفر است.)
- اگر این غذا را در فصل بهار طبخ میکنید، میتوانید از غوره یا آلوچه به عنوان چاشنی آن استفاده کنید.
- بهتر است نخود و لوبیا را از شب قبل بخیسانید. برای این کار نخود و لوبیا را با مقدار مناسبی آب (بهاندازهای که آب روی حبوبات را بپوشاند) در کاسه بریزید و اجازه دهید خوب خیس بخورند. در این مدت چند بار آب آنها را عوض کنید تا نفخ حبوبات گرفته شود. این کار به کمتر شدنِ زمان پخت حبوبات هم کمک میکند.
- مدت زمان پخت این غذا بسته به نوع ظرفی که برای پخت استفاده میکنید (مثل زودپز) و نوع گوشت قرمز مصرفی (مثل گوشت گوساله) متغیر خواهد بود.
سؤالی در مورد این دستور داری؟
این دستور را درست کردی؟
برچسبها
مشابهها