slider image
slider image
زمان آماده‌سازی
15 دقیقه
زمان پخت
150 دقیقه
مزه
متعادل
روش تهیه
تفت دادن-آرام‌پز
سطح مهارت
متوسط
فصل
تمامی فصول
زادگاه
تهران

این دستور را درست کردی؟


آش شله قلمکار

4
افزودن به علاقه‌مندی‌ها
اشتراک گذاری

مواد اولیه آش شله قلمکار

برای 2 نفر

گوشت گردن

200 گرم

لوبیا چشم بلبلی

یک‌چهارم پیمانه

نمک

1 قاشق مرباخوری

لوبیا چیتی

یک‌چهارم پیمانه

فلفل سیاه

1 قاشق چای‌خوری

لوبیا قرمز

یک‌چهارم پیمانه

نخود

یک‌چهارم پیمانه

برنج

نصف پیمانه

پیاز

2 عدد متوسط

برگ بو

1 عدد متوسط

لوبیا سفید

یک‌چهارم پیمانه

آب

به میزان لازم

زردچوبه

1 قاشق چای‌خوری

نعنا خشک

1 قاشق غذاخوری

سبزی آش (تره، جعفری، گشنیز، شوید، ترخون، مرزه)

100 گرم

روغن مایع

یک‌چهارم گرم

طرز تهیه آش شله قلمکار

آماده سازی

مرحله 1

  1. گوشت را تمیز بشویید تا مو و خرده استخوانی به آن نماند.
  2. نخود، انواع لوبیا و برنج را پاک کرده و بشویید.
  3. سبزی را پاک کرده، بشویید و ساطوری خرد کنید.
  4. پیاز  را بشویید و پوست بگیرید، سپس نصفشان را نگینی خرد کنید و نصف دیگر را کامل نگه دارید.

مراحل پخت

مرحله 1

گوشت را با مقداری آب بپزید و پس از پخت، استخوان را جدا کرده و خوب بکوبید.

مرحله 2

حبوبات را جداگانه پخته و کنار بگذارید.

مرحله 3

در یک قابلمه آب بریزید تا جوش بیاید، سپس سبزی و برنج را اضافه کرده و اجازه دهید، آرام بپزند.

مرحله 4

وقتی برنج خوب پخت، حبوبات پخته را اضافه کنید و اجازه دهید تا همگی باهم بپزند و له شوند. (می‌توانید گوشت را در همین مرحله اضافه کنید.)

مرحله 5

پس از له شدن برنج و حبوبات، گوشت کوبیده شده را به آش اضافه کنید و آش را مرتب هم بزنید تا تمام مواد کاملا مخلوط شوند و آش ته نگیرد.

مرحله 6

کمی روغن در یک تابه بریزید تا داغ شود. زردچوبه و فلفل را در روغن داغ ریخته و بعد به آش اضافه کنید. نمک آش را اضافه کرده و اجازه دهید آرام بپزد و جا بیفتد.

مرحله 7

در پایانُ پیاز را در روغن سرخ کنید تا سبک و طلایی شود، سپس زرد چوبه بزنید و داخل آش بریزید تا بپزد. (م‌یتوانید مقداری فلفل هم به پیاز بزنید.)

مرحله 8

حالا نعناع داغ و پیاز داغ تزیینی تهیه کنید. (می‌توانید مقداری از نعناداغ را در هنگام پخت داخل آش بریزید.)

مرحله 9

آش که کاملا جا افتاد و به قوام رسید حرارت را خاموش کنید و  آن را  با مقداری نعناع داغ و پیاز داغ تزیین کرده و میل کنید.

نوش جان!

نکته‌ها

نکات
  1. بهتر است از برنج نیم‌دانه (خرده برنج یا برنج آشی) استفاده کنید، اما اگر نداشتید، می‌توانید از برنج دانه کامل استفاده کنید؛ فقط آن را حداقل 3 ساعت بخیسانید تا در حین پخت خوب وا برود.
  2. بهتر است نخود و انواع لوبیا را از شب قبل یا حداقل 8 ساعت پیش از پخت، جداگانه در کاسه‌های پر از آب بخیسانید. پیشنهاد می‌شود در این مدت، چند بار آب آن‌ها را عوض کنید تا نفخشان گرفته شود. خیساندن حبوبات به سریع‌تر پختنشان کمک می‌کند.
  3. بهتر است لوبیا چشم بلبلی این آش بیشتر باشد.

سؤالی در مورد این دستور داری؟


این دستور را درست کردی؟


برچسب‌ها


مشابه‌ها