این دستور را درست کردی؟
آش عباسعلی
مواد اولیه آش عباسعلی
برای 2 نفرمواد اولیه آش عباسعلی
1 عدد متوسط
یکسوم پیمانه
5 قاشق غذاخوری
یکسوم پیمانه
یکچهارم پیمانه
1 قاشق غذاخوری
نصف قاشق چایخوری
1 قاشق مرباخوری
2 عدد متوسط
یکسوم پیمانه
2 عدد متوسط
به میزان لازم
100 گرم
1 قاشق چایخوری
2 عدد متوسط
1 قاشق غذاخوری
به میزان لازم
یکسوم پیمانه
یکسوم پیمانه
نصف قاشق چایخوری
طرز تهیه آش عباسعلی
آماده سازی
مرحله 1
- نخود، لوبیا چیتی، لوبیا قرمز و برنج را پاک کنید و بشویید.
- گوشت را بشویید و دقت کنید که مو و خرده استخوانی روی آن نماند.
- پیازها را بشویید و پوست بگیرید؛ سپس نصف پیازها را کامل نگهدارید و نصف دیگر را (برای پیاز داغ) نگینی یا خلالی خرد کنید.
مراحل پخت
مرحله 1
ابتدا گوشت را به همراه پیاز درسته، چوب دارچین، برگ بو و هل (در صورت تمایل) در قابلمه یا زودپز بریزید، بعد آب اضافه کنید و بگذارید تا خوب بپزد.
مرحله 2
در این فاصله گندم، برنج، نخود، لوبیاها و عدس را در ظروفی جداگانه در مقداری آب بپزید.
- اجازه دهید برنج و گندم کاملا پخته و له شوند تا در آش مشخص نباشد.
- پس از این که گندم و برنج پختند، آنها را کنار بگذارید.
مرحله 3
از حبوبات پخته کمی بردارید و با گوشکوب له کنید. گوشت پخته را هم ریش ریش کرده یا له کنید.
مرحله 4
در نهایت همه مواد را با هم درون یک قابلمه بزرگتر بریزید، آب اضافه کنید و با ملاقه (ترجیحا چوبی) بزرگ هم بزنید تا خوب باهم بپزند و آش کشدار شود.
- در صورت تمایل میتوانید در این مرحله نصف پیاز خرد شده را در روغن سرخ کنید و زردچوبه بزنید، بعد در آش بریزید.
- اگر دوست داشتید، بههمراه پیاز سرخ شده، مقداری روغن کرمانشاهی هم در آش بریزید تا خوشطعمتر شود.
مرحله 5
در این مرحله کمی زعفران به آش اضافه کنید؛ سپس نمک، فلفل سیاه و فلفل قرمز هم در غذا بریزید و اجازه دهید تمامی مواد خوب بپزند.
- اگر دانههای برنج و گندم در آش مشخص نباشند یعنی آش جا افتاده و آماده برای سرو است.
- این آش باید کمی تند باشد، پس اگر دوست داشتید، میزان فلفل را کمی بیشتر کنید.
نکتهها
- نخود و انواع لوبیا را از شب قبل یا حداقل 8 ساعت قبل از پخت بخیسانید و چند بار در این مدت آب آنها را عوض کنید تا نفخشان گرفته شود؛ این کار به زودتر پختن حبوبات کمک میکند.
- درصورت نداشتنِ برنج نیمدانه (خرده برنج یا برنج آشی) میتوانید از برنج معمولی استفاده کنید. فقط 3 ساعت قبل از پخت آش، آن را بخیسانید تا در زمان استفاده، دانهها به راحتی خرد شوند.
- بهتر است گندم پوست کنده را هم چند ساعتی خیس کنید.
- عدس نیازی به خیساندن ندارد.
- در هنگام پخت عدس، درِ ظرف را نگذارید تا پوست آن جدا نشود.
سؤالی در مورد این دستور داری؟
این دستور را درست کردی؟
برچسبها
مشابهها