این دستور را درست کردی؟
آش اوناش
مواد اولیه آش اوناش
برای 2 نفرمواد اولیه آش اوناش
200 گرم
1 قاشق غذاخوری
نصف پیمانه
1 قاشق مرباخوری
2 قاشق غذاخوری
5 قاشق غذاخوری
2 عدد متوسط
نصف پیمانه
نصف عدد متوسط
نصف قاشق مرباخوری
به میزان لازم
100 گرم
طرز تهیه آش اوناش
آماده سازی
مرحله 1
- لوبیا و نخود یا عدس را پاک کنید و بشویید.
- گوشت را تمیز بشویید تا مو و خرده استخوانی به آن نماند.
- پیاز و سیر را بشویید و پوست بگیرید؛ سپس پیاز را نگینی یا خلالی خرد کنید و سیر را رنده کرده یا یا ریز خرد کنید.
روش اول پخت
مرحله 1
گوشت را بپزید.
- به طریقه پخت گوشت مراجعه شود.
مرحله 2
حبوبات را هم در ظروفی جداگانه بپزید.
مرحله 3
در قابلمه روغن بریزید و پیاز را سرخ کنید، بعد زردچوبه بزنید، کمی که تفت خورد، سیر را هم در آن بریزید. عطر سیر که بلند شد رب گوجه را اضافه کنید و تفت دهید. در ادامه گوشت و حبوبات را بههمراه آب داخل قابلمه بریزید.
- میتوانید سیرداغ و پیازداغ را جداگانه تهیه کنید و بعد داخل قابلمه بریزید و بقیه مراحل را انجام دهید.
مرحله 4
وقتی آش شروع به جوشیدن کرد، رشته، نمک و فلفل اضافه کنید.
مرحله 5
وقتی رشته پخت و آش جا افتاد، نمک آن را اندازه کرده، نعناخشک روی آن بپاشید و سرو کنید.
روش دوم پخت
مرحله 1
پیاز را در روغن سرخ کنید، وقتی پیازها طلایی شدند گوشت را در آن تفت دهید.
مرحله 2
سیر را در ماهیتابه دیگری تفت دهید، وقتی سیر طلایی شد، رب را در آن تفت دهید و بعد به گوشت و پیاز اضافه کرده، مخلوط کنید و مجدد کمی دیگر تفت دهید.
- میتوانید از سیر داغ آماده استفاده کنید؛ در این صورت ابتدا رب را با گوشت و پیاز تفت دهید، بعد سیر داغ را اضافه کنید. (به طرز تهیه سیر داغ مراجعه شود.)
مرحله 3
حبوبات را بههمراه کمی آب به قابلمه گوشت، پیاز، سیر و رب اضافه کنید تا گوشت و حبوبات با هم بپزند.
- بهتر است فقط نخود یا عدس را در گوشت بریزید و لوبیا چیتی را جداگانه بپزید و بعد به مواد اضافه کنید.
مرحله 4
پس از آنکه گوشت و حبوبات پختند، رشته آش را اضافه کنید تا رشته هم بپزد و آش جا بیفتد.
- رشته این آش عموما توسط خود آشپز تهیه میشود. درصورت تمایل و داشتن وقت کافی می توانید رشته را خودتان در منزل تهیه کنید. (به نکات آشپزی مراجعه کنید.)
مرحله 5
نمک و فلفل آش را بسته به ذائقه خودتان اندازه کنید.
مرحله 6
آش که جا افتاد، روی آن نعنا خشک بپاشید و سرو کنید.
نوش جان!
نکتهها
- بهتر است لوبیا و نخود را از شب قبل یا حداقل 8 ساعت پیش از پخت، جداگانه در کاسه پر از آب بخیسانید. پیشنهاد میشود در این مدت، چند بار آب آنا را عوض کنید تا نفخشان گرفته شود. خیساندن لوبیا و نخود به سریعتر پختنشان کمک میکند.
- عدس نیازی به خیساندن ندارد.
- بهتر است در تهیه این آش از گوشت همراه با قلم یا گوشت با استخوان یا گوشت آبگوشتی استفاده کنید تا غذا عطر و طعم بهتری بگیرد؛ اگر نخواستید، میتوانید از گوشت خورشی هم استفاده کنید.
- در صورتی که میخواهید رشته را در منزل تهیه کنید، 1 پیمانه آرد آماده کرده و به طرز تهیه رشته مراجعه کنید.
- بسته به ذائقه خود میتوانید از عدس یا نخود استفاده کنید.
سؤالی در مورد این دستور داری؟
این دستور را درست کردی؟
برچسبها
مشابهها