slider image
slider image
آش اوناش
آش اوناشآش اوناش
آش اوناش
زمان آماده‌سازی
20 دقیقه
زمان پخت
160 دقیقه
مزه
متعادل
روش تهیه
آرام‌پز
زادگاه
گلستان

این دستور را درست کردی؟


آش اوناش

4

معرفی

افزودن به علاقه‌مندی‌ها
اشتراک گذاری

مواد اولیه آش اوناش

برای 2 نفر

مواد اولیه آش اوناش

گوشت گوساله (یا گوسفندی)

200 گرم

نعنا خشک

1 قاشق غذاخوری

لوبیا چیتی

نصف پیمانه

نمک

1 قاشق مرباخوری

رب گوجه فرنگی

2 قاشق غذاخوری

روغن مایع

5 قاشق غذاخوری

پیاز

2 عدد متوسط

نخود (یا عدس)

نصف پیمانه

سیر (بوته)

نصف عدد متوسط

فلفل سیاه

نصف قاشق مرباخوری

آب

به میزان لازم

رشته آش

100 گرم

طرز تهیه آش اوناش

آماده سازی

مرحله 1

  1. لوبیا و نخود یا عدس را پاک کنید و بشویید.
  2. گوشت را تمیز بشویید تا مو و خرده استخوانی به آن نماند.
  3. پیاز و سیر را بشویید و پوست بگیرید؛ سپس پیاز را نگینی یا خلالی خرد کنید و سیر را رنده کرده یا یا ریز خرد کنید.

روش اول پخت

مرحله 1

گوشت را بپزید.

مرحله 2

حبوبات را هم در ظروفی جداگانه بپزید.

مرحله 3

در قابلمه روغن بریزید و پیاز را سرخ کنید، بعد زردچوبه بزنید، کمی که تفت خورد، سیر را هم در آن بریزید. عطر سیر که بلند شد رب گوجه را اضافه کنید و تفت دهید. در ادامه گوشت و حبوبات را به‌همراه آب داخل قابلمه بریزید.

  • می‌توانید سیرداغ و پیازداغ را جداگانه تهیه کنید و بعد داخل قابلمه بریزید و بقیه مراحل را انجام دهید.

مرحله 4

وقتی آش شروع به جوشیدن کرد، رشته، نمک و فلفل اضافه کنید.

مرحله 5

وقتی رشته پخت و آش جا افتاد، نمک آن را اندازه کرده، نعناخشک روی آن بپاشید و سرو کنید.

روش دوم پخت

مرحله 1

پیاز را در روغن سرخ کنید، وقتی پیازها طلایی شدند گوشت را در آن تفت دهید.

مرحله 2

سیر را در ماهیتابه دیگری تفت دهید، وقتی سیر طلایی شد، رب را در آن تفت دهید و بعد به گوشت و پیاز اضافه کرده، مخلوط کنید و مجدد کمی دیگر تفت دهید.

  • می‌توانید از سیر داغ آماده استفاده کنید؛ در این صورت ابتدا رب را با گوشت و پیاز تفت دهید، بعد سیر داغ را اضافه کنید. (به طرز تهیه سیر داغ مراجعه شود.)

مرحله 3

حبوبات را به‌همراه کمی آب به قابلمه گوشت، پیاز، سیر و رب اضافه کنید تا گوشت و حبوبات با هم بپزند.

  • بهتر است فقط نخود یا عدس را در گوشت بریزید و لوبیا چیتی را جداگانه بپزید و بعد به مواد اضافه کنید.

مرحله 4

پس از آنکه گوشت و حبوبات پختند، رشته آش را اضافه کنید تا رشته هم بپزد و آش جا بیفتد.

  • رشته این آش عموما توسط خود آشپز تهیه می‌شود. درصورت تمایل و داشتن وقت کافی می توانید رشته را خودتان در منزل تهیه کنید. (به نکات آشپزی مراجعه کنید.)

مرحله 5

نمک و فلفل آش را بسته به ذائقه خودتان اندازه کنید.

مرحله 6

آش که جا افتاد، روی آن نعنا خشک بپاشید و سرو کنید.

نوش جان!

نکته‌ها

  1. بهتر است لوبیا و نخود را از شب قبل یا حداقل 8 ساعت پیش از پخت، جداگانه در کاسه پر از آب بخیسانید. پیشنهاد می‌شود در این مدت، چند بار آب آن‌ا را عوض کنید تا نفخشان گرفته شود. خیساندن لوبیا و نخود به سریع‌تر پختنشان کمک می‌کند.
  2. عدس نیازی به خیساندن ندارد.
  3. بهتر است در تهیه این آش از گوشت همراه با قلم یا گوشت با استخوان یا گوشت آبگوشتی استفاده کنید تا غذا عطر و طعم بهتری بگیرد؛ اگر نخواستید، می‌توانید از گوشت خورشی هم استفاده کنید.
  4. در صورتی که می‌خواهید رشته را در منزل تهیه کنید، 1 پیمانه آرد آماده کرده و به طرز تهیه رشته مراجعه کنید.
  5. بسته به ذائقه خود می‌توانید از عدس یا نخود استفاده کنید.

سؤالی در مورد این دستور داری؟


این دستور را درست کردی؟


برچسب‌ها

مشابه‌ها