slider image
slider image
زمان آماده‌سازی
30 دقیقه
زمان پخت
120 دقیقه
مزه
نسبتاً ترش
روش تهیه
تفت دادن-آرام‌پز
سطح مهارت
متوسط
فصل
زمستان-بهار
زادگاه
مازندران

این دستور را درست کردی؟


آش ترش مازندران

4
افزودن به علاقه‌مندی‌ها
اشتراک گذاری

مواد اولیه آش ترش مازندران

برای 2 نفر

زردچوبه

1 قاشق چای‌خوری

نمک

یک و نیم قاشق چای‌خوری

آب

به میزان لازم

سیر (حبه)

5 عدد متوسط

نخود

3 قاشق غذاخوری

رب گوجه فرنگی

1 قاشق غذاخوری

رب آلوچه

1 قاشق غذاخوری

چغندر قرمز

1 عدد متوسط

کدو سبز

1 عدد متوسط

فلفل سیاه

1 قاشق چای‌خوری

رشته آش

100 گرم

سیب زمینی

1 عدد متوسط

سبزی مخصوص (اسفناج، گشنیز، جعفری، تره)

150 گرم

سبزی چوچاق (شاخه)

10 عدد متوسط

روغن مایع

یک‌چهارم پیمانه

عدس

6 قاشق غذاخوری

لوبیا چیتی

5 قاشق غذاخوری

طرز تهیه آش ترش مازندران

آماده سازی

مرحله 1

  1. سبزیجات و چوچاق را پاک کرده، بشویید و خرد کنید.

  2. سیر را بشویید، پوست بگیرید و رنده کنید.

  3.  چغندر قرمز، سیب زمینی و کدو را بشویید و پوست بگیرید سپس نگینی خرد کنید.

  4. نخود، لوبیا چیتی و عدس را جداگانه پاک کنید و بشویید.

مراحل پخت

مرحله 1

نخود، لوبیا چیتی و عدس را جداگانه بپزید و آبکش کنید. در این فاصله چغندر را هم نیم پز کنید و بعد از آبکشی کنار بگذارید. 

  • البته میتوانید نخود و لوبیا چیتی را باهم بپزید و بعد چغندر قرمز نیم پز را اضافه کنید و در پایان عدس را بریزید تا همه باهم بپزند.

مرحله 2

پس از پخت چغندر قرمز و عدس به ترتیب، سبزی، سیب ‌زمینی و کدو را به آن اضافه کنید تا با هم بپزند.

  • دقت کنید سیب زمینی و کدو له نشوند.

مرحله 3

سیر داغ تهیه کنید.

مرحله 4

فلفل، نمک، زردچوبه و رب گوجه را با سیر داغ تفت داده و داخل آش بریزید.

مرحله 5

رشته را اضافه کنید.

مرحله 6

بعد از نرم شدن رشته، رب آلوچه را با مقداری آب گرم رقیق کرده و داخل آش بریزید؛ سپس اجازه دهید آش با حرارت ملایم بجوشد تا جا بیفتد.

  • میزان رب آلوچه باید به اندازه ای باشد که آش ترش شود.

نوش جان!

نکته‌ها

نکات
  1. بهتر است نخود و انواع لوبیا را از شب قبل یا حداقل 8 ساعت قبل از پخت بخیسانید و چند بار در این مدت آب آن را عوض کنید تا نفخ حبوبات گرفته شود. این کار به زودتر پخته شدن آن ها هم کمک میکند.

  2. عدس نیازی به خیساندن ندارد.

  3. در زمان پخت عدس حتما درب ظرف را باز بگذارید تا پوسته اش جدا نشود.

  4. در زمان پخت سبزیجات بهتر است درب ظرف را باز بگذارید تا رنگ سبزیجات حفظ شود.

سؤالی در مورد این دستور داری؟


این دستور را درست کردی؟


برچسب‌ها


مشابه‌ها