آش بی بی سه شنبه
این دستور را درست کردی؟
آش هلیم
4
افزودن به علاقهمندیها
اشتراک گذاری
مواد اولیه آش هلیم
برای 2 نفرمواد اولیه آش حلیم
بلغور گندم
نصف پیمانه
نمک
1 قاشق مرباخوری
گوشت گوسفند
200 گرم
آب
به میزان لازم
نخود
یکچهارم پیمانه
زردچوبه
1 قاشق چایخوری
روغن مایع
5 قاشق غذاخوری
لوبیا چیتی
یکچهارم پیمانه
فلفل سیاه
نصف قاشق چایخوری
عدس
یکسوم پیمانه
پیاز
2 عدد متوسط
طرز تهیه آش هلیم
آماده سازی
مرحله 1
گوشت را با دقت بشویید تا مو و خرده استخوانی روی آن
نماند. عدس، نخود و لوبیا را پاک کنید
و بشویید.پیاز را بشویید و پوست
بگیرید، سپس نگینی یا خلالی خرد کنید.
روش اول پخت
مرحله 1
ابتدا گوشت را بپزید (به طرز پخت گوشت مراجعه شود)؛ سپس بلغور، نخود، لوبیا و عدس را در ظروفی جداگانه بپزید و کنار بگذارید.
مرحله 2
در قابلمهای روغن بریزید و پیاز را سرخ کنید، بعد زردچوبه بزنید.
مرحله 3
گوشت را به پیاز سرخ شده بیفزایید، مقداری آب بریزید سپس نخود، لوبیا، عدس و بلغور پخته را به همراه آبِ گوشت، نمک و فلفل اضافه کنید و خوب هم بزنید.
مرحله 4
بعد از اینکه غذا چند غل زد و جا افتاد، مواد را داخل قابلمه خوب بکوبید تا مانند حلیم یکنواخت شود. (البته اگر قابلمه شما از نوعی است که نباید اجسام فلزی به کف آن برخورد کند، حتما آش را در یک ظرف دیگر بریزید و بکوبید.)
مرحله 5
در آخر کمی پیاز داغ تزیینی آماده کرده و روی غذا بریزید و سرو کنید. (به طرز تهیه پیازداغ تزیینی مراجعه کنید.)
روش دوم پخت
مرحله 1
ابتدا در یک قابلمه روغن بریزید و پیاز را در آن تفت دهید تا سبک و طلایی شود، بعد زردچوبه بزنید.
پیاز داغ که آماده شد، کمتر از نصف آن را بردارید و برای تزیین کنار بگذارید.
مرحله 2
گوشت را به پیازداغِ باقیمانده اضافه کنید و مقداری آب بریزید تا بپزد.
اگر گوشت استخوان داشت، باید بعد از پخت آن را خارج کنید.
مرحله 3
در فاصله پخت گوشت، نخود و لوبیا را جداگانه در مقداری آب بپزید؛ سپس آنها را آبکش کنید.
مرحله 4
عدس و بلغور را در مقداری آب جداگانه بپزید.
مرحله 5
وقتی بلغور پخت و لعاب داد، گوشت را به همراه آبِ گوشت، نخود، لوبیا و عدس پخته به بلغور اضافه کنید، نمک و فلفل بزنید و همگی مواد را خوب با هم مخلوط کنید و بکوبید، طوری که مانند حلیم یکنواخت شود و غلظتی مانند حلیم بادمجان داشته باشد.
مرحله 6
در آخر غذا را به کمک باقیمانده پیازداغ تزیین کرده و نوش جان کنید.
این غذا همراه با نان سرو می شود.نوش جان!
نکتهها
- بهتر است نخود و لوبیا را از شب قبل یا حداقل 8 ساعت پیش از پخت در کاسه پر از آب بخیسانید. پیشنهاد میشود در این مدت، چند بار آب آنها را عوض کنید تا نفخشان گرفته شود. خیساندن حبوبات به سریعتر پختنشان کمک میکند.
- عدس نیازی به خیساندن ندارد.
- در این آش بسته به ذائقه خود میتوانید از انواع لوبیا استفاده کنید، ولی به طور معمول از لوبیا چیتی استفاده میشود.
سؤالی در مورد این دستور داری؟
این دستور را درست کردی؟
برچسبها
مشابهها