این دستور را درست کردی؟
آش ماست زنجان
مواد اولیه آش ماست زنجان
برای 2 نفر1 قاشق چایخوری
150 گرم
یکچهارم پیمانه
یکچهارم پیمانه
یکچهارم پیمانه
3 پیمانه
نصف پیمانه
یکچهارم پیمانه
3 عدد متوسط
به میزان لازم
نصف پیمانه
به میزان لازم
2 عدد متوسط
1 عدد بزرگ
50 گرم
1 عدد متوسط
20 گرم
طرز تهیه آش ماست زنجان
آماده سازی
مرحله 1
- برنج، نخود ، لوبیا و عدس را جداگانه پاک کرده وبشویید.
- سبزی را پاک کرده ، شسته و خرد کنید.
- کدو سبز را شسته و به تکه های درشت برش دهید.
- سیر و پیاز را شسته و پوست بگیرید .
- پیاز را نگینی خرد کنید .
- سیر را رنده کنید.
مراحل پخت
مرحله 1
گوشت و قلم را بار بگذارید تا بپزند.
نخود، لوبیا و عدس را هم در ظروف جداگانه ای بپزید.
مرحله 2
- میتوانید در اواخر پخت نخود، لوبیا و عدس را اضافه کنید.
مرحله 3
برنج را با مقدار مناسبی آب بپزید تا وا برود و لعاب بیندازد.
مرحله 4
پس از پخت برنج ، گوشت کوبیده یا ریش ریش شده ، آب قلم، حبوبات پخته و سبزی را به آن اضافه کنید.
مرحله 5
در این فاصله پیاز خرد شده را در روغن سرخ کرده تا طلایی شود و بعد با زردچوبه تفت دهید و کنار بگذارید
مرحله 6
مرحله 7
حالا خرفه و تره کوهی را همراه با پیاز داغ و سیرداغ به آن اضافه کنید.
- درصورت نیاز آب اضافه کنید.
مرحله 8
مرحله 9
در پایان کدو خرد شده را اضافه کرده، سپس نمک و در صورت تمایل فلفل نیز بزنید.
پس از پخت کدو آش را در ظرف کشیده و با نعناع داغ تزیین کنید.
- چاشنی این آش نیز ماست است که در کنار آن سرو می شود.
نکتهها
بهتر است نخود ماش و انواع لوبیا را از شب قبل خیس کرده و چند بار در این مدت آب آن را عوض کنید تا نفخ آن گرفته شود.علاوه بر این به زودتر پختن آنها هم کمک میکند.
عدس نیازی به خیساندن ندارد.
سبزی آش شامل اسفناج یا برگ چغندر ، تره، گشنیز ، جعفری، شوید است. بهتر است از تمام این سبزی ها به اندازه مساوی بردارید و از ترکیب آنها سبزی آش را آماده کنید.برای آماده سازی یک کیلو
سبزی آش باید از هر کدام به میزان 200گرم تهیه کنید و بعد از خرد کردن بسته به تعداد نفرات میزان مشخص شده را بردارید و در آش استفاده کنید.
البته بر حسب ذائقه میتوانید میزان یکی از سبزی ها را کمتر یا بیشتر نمایید اما میزان گفته شده استاندارد و بهترین حالت ممکن است چون افزودن مقداری زیادی از یک سبزی بسته به نوع آن ممکن است باعث تلخی یا تغییر طعم کلی آش شود.پس بهتر است استاندارد رعایت شود.
به جای برنج دانه کامل میتوانید به همان میزان از برنج نیم دانه ( خرده برنج یا برنج آشی ) هم استفاده کنید فقط دقت کنید همانطور که گفته شد وا نرود یا شکفته یا له نشود چون دانه های برنج باید مشخص باشند.
میتوانید به جای برنج در این آش از 100 گرم رشته آشی استفاده کنید در اینصورت باید رشته را پس از پخت سبزی به آش اضافه کنید تا جوشیده و بپزد.
- در این آش معمولا زردچوبه و فلفل نمی ریزند.
سؤالی در مورد این دستور داری؟
این دستور را درست کردی؟
برچسبها
مشابهها