این دستور را درست کردی؟
آش برنج همدان
مواد اولیه آش برنج همدان
برای 2 نفربه میزان لازم
1 قاشق چایخوری
یکسوم پیمانه
200 گرم
1 قاشق چایخوری
2 عدد متوسط
150 گرم
1 عدد متوسط
1 قاشق چایخوری
نصف پیمانه
100 گرم
طرز تهیه آش برنج همدان
آماده سازی
مرحله 1
- برنج و عدس را پاک کنید و بشویید.
- گوشت را تمیز بشویید تا مو و خرده استخوانی به آن نماند.
- سبزی آش را پاک کنید، بشویید و ریز خرد کنید.
- پیازها را بشویید و پوست بگیرید.
- نصفشان را رنده کرده یا نگینی ریز خرد کنید.
- نصف دیگر را کامل نگه دارید.
روش پخت اول
مرحله 1
در یک ظرف گوشت را بههمراه پیاز درسته، کمی آب و در صورت تمایل برگ بو، فلفل و زردچوبه بار بگذارید تا بپزند. گوشت پخته را ریشریش کنید.
- میتوانید بعد از پخت، پیاز را درآورده و دور بیندازید یا له کنید و با گوشت استفاده کنید.
- نمک در آخر و بعد از پخت، به گوشت اضافه شود.
مرحله 2
برنج و عدس را جداگانه در مقداری آب بپزید. برنج که وا رفت، عدس پخته، سبزی و پیاز خرد شده را به آن اضافه کنید و نمک، فلفل و زردچوبه بزنید.
مرحله 3
سبزی که پخت، گوشت ریشریش شده را اضافه کنید و هم بزنید تا ته نگیرد.
مرحله 4
پس از جا افتادنِ آش، در ظرف بکشید و ماست را با آن مخلوط کنید.
- آش را با گردو تزیین کنید.
روش پخت دوم
مرحله 1
در یک ظرف گوشت را به همراه پیاز درسته، کمی آب و در صورت تمایل برگ بو، فلفل و زردچوبه بار بگذارید تا بپزند. گوشت پخته را ریشریش کنید.
- میتوانید بعد از پخت، پیاز را در آورده و دور بیندازید یا له کنید و با گوشت استفاده کنید.
- نمک در آخر و بعد از پخت، به گوشت اضافه میشود.
مرحله 2
در ظرف دیگری برنج را با عدس، سبزی، پیاز رنده شده، نمک، کمی فلفل و زردچوبه بار بگذارید تا عدس کاملا بپزد و برنج وا برود.
مرحله 3
سبزی که پخت، گوشت را به اضافه کنید و کمی هم بزنید تا ته نگیرد.
مرحله 4
پس از جا افتادنِ آش، آن را در ظرف سرو بکشید و ماست را با آن مخلوط کنید.
مرحله 5
در نهایت آش را با گردو تزیین کرده و سرو کنید.
نوش جان!
نکتهها
- بهجای برنج دانه کامل میتوانید به همان میزان از برنج نیمدانه (خرده برنج یا برنج آشی) استفاده کنید.
- عدس نیازی به خیساندن ندارد.
- در آشهای همدان معمولاً از گوشت استفاده نمیشود، اما اگر استفاده شد، باید ریشریش شود.
- سبزی آش شامل اسفناج یا برگ چغندر، تره، گشنیز، جعفری و شوید است. بهتر است از تمام این سبزیها بهاندازه مساوی بردارید و از ترکیب آنها سبزی آش آماده کنید.
- برای آمادهسازی یک کیلو سبزی آش باید از هر کدام به میزان 200 گرم تهیه کنید و بعد از خردکردن، بسته به تعداد نفرات، میزان مشخص شده را بردارید و در آش استفاده کنید.
- البته بر حسب ذائقه میتوانید میزان یکی از سبزیها را کمتر یا بیشتر کنید، اما میزان گفته شده استاندارد و بهترین حالت ممکن است؛ چون افزودن مقداری زیادی از یک سبزی، بسته به نوع آن ممکن است باعث تلخی یا تغییر طعم کلی آش شود.
- در این آش مقدار گشنیز از باقی سبزیجات بیشتر است.
سؤالی در مورد این دستور داری؟
این دستور را درست کردی؟
برچسبها
مشابهها