آش برنج همدان
آش برنج همدانآش برنج همدان
آش برنج همدان

آش برنج همدان

4
زمان آماده‌سازی
20 دقیقه
زمان پخت
100 دقیقه
مزه
متعادل
روش تهیه
آرام‌پز
سطح مهارت
کم
فصل
تمامی فصول
زادگاه
همدان

این دستور را درست کردی؟

آش برنج همدان

4

معرفی

افزودن به علاقه‌مندی‌ها
اشتراک گذاری

آش، خوراکی رقیق و ویژه‌ست که با افزودنی‌های گوناگونی طبخ می‌شه. در بسیاری از مراسم‌ها و مناسبت‌های ایرانیان حضور داره و اتواع بسیار زیادی هم داره. آش برنج همدان، خوراکی سبزرنگ همراه با گوشت و حبوبات و لبنیاته و برای سلامتی روده‌ها مفیده. با این غذای اصیل ایرانی زندگی کنین.

مواد اولیه

برای 2 نفر

آب

به میزان لازم

فلفل سیاه

1 قاشق چای‌خوری

عدس

یک‌سوم پیمانه

ماست

200 گرم

زردچوبه

1 قاشق چای‌خوری

پیاز

2 عدد متوسط

گوشت گوسفند (ماهیچه)

150 گرم

برگ بو

1 عدد متوسط

نمک

1 قاشق چای‌خوری

برنج

نصف پیمانه

سبزی آش

100 گرم

طرز تهیه

آماده سازی

مرحله 1
  1. برنج و عدس را پاک کنید و بشویید.
  2. گوشت را تمیز بشویید تا مو و خرده استخوانی به آن نماند.
  3. سبزی آش را پاک کنید، بشویید و ریز خرد کنید.
  4. پیازها را بشویید و پوست بگیرید.
    • نصفشان را رنده کرده یا نگینی ریز خرد کنید.
    • نصف دیگر را کامل نگه دارید.
روش پخت اول

مرحله 1

در یک ظرف گوشت را به‌همراه پیاز درسته، کمی آب و در صورت تمایل برگ بو، فلفل و زردچوبه بار بگذارید تا بپزند. گوشت پخته را ریش‌ریش کنید.

  • می‌توانید بعد از پخت، پیاز را درآورده و دور بیندازید یا له کنید و با گوشت استفاده کنید.
  • نمک در آخر و بعد از پخت، به گوشت اضافه شود.
مرحله 2

برنج و عدس را جداگانه در مقداری آب بپزید. برنج که وا رفت، عدس پخته، سبزی و پیاز خرد شده را به آن اضافه کنید و نمک، فلفل و زردچوبه بزنید.

مرحله 3

سبزی که پخت، گوشت ریش‌ریش شده را اضافه کنید و هم بزنید تا ته نگیرد.

مرحله 4

 پس از جا افتادنِ آش، در ظرف بکشید و ماست را با آن مخلوط کنید.

  • آش را با گردو تزیین کنید.
روش پخت دوم

مرحله 1

 در یک ظرف گوشت را به همراه پیاز درسته، کمی آب و در صورت تمایل برگ بو، فلفل و زردچوبه بار بگذارید تا بپزند. گوشت پخته را ریش‌ریش کنید.

  • می‌توانید بعد از پخت، پیاز را در آورده و دور بیندازید یا له کنید و با گوشت استفاده کنید.
  • نمک در آخر و بعد از پخت، به گوشت اضافه می‌شود.
مرحله 2

در ظرف دیگری برنج را با عدس، سبزی، پیاز رنده شده، نمک، کمی فلفل و زردچوبه بار بگذارید تا عدس کاملا بپزد و برنج وا برود.

مرحله 3

سبزی که پخت، گوشت را به اضافه کنید و کمی هم بزنید تا ته نگیرد.

مرحله 4

 پس از جا افتادنِ آش، آن را در ظرف سرو بکشید و ماست را با آن مخلوط کنید.

مرحله 5

 در نهایت آش را با گردو تزیین کرده و سرو کنید.

نوش جان!

نکته‌ها

نکات
  1. به‌جای برنج دانه کامل می‌توانید به همان میزان از برنج نیم‌دانه (خرده برنج یا برنج آشی) استفاده کنید.
  2. عدس نیازی به خیساندن ندارد.
  3. در آش‌های همدان معمولاً از گوشت استفاده نمی‌شود، اما اگر استفاده شد، باید ریش‌ریش شود.
  4.  سبزی آش شامل اسفناج یا برگ چغندر، تره، گشنیز، جعفری و شوید است. بهتر است از تمام این سبزی‌ها به‌اندازه مساوی بردارید و از ترکیب آن‌ها سبزی آش آماده کنید.
    • برای آماده‌سازی یک کیلو سبزی آش باید از هر کدام به میزان 200 گرم تهیه کنید و بعد از خرد‌کردن، بسته به تعداد نفرات، میزان مشخص شده را بردارید و در آش استفاده کنید.
    •  البته بر حسب ذائقه می‌توانید میزان یکی از سبزی‌ها را کمتر یا بیشتر کنید، اما میزان گفته شده استاندارد و بهترین حالت ممکن است؛ چون افزودن مقداری زیادی از یک سبزی، بسته به نوع آن ممکن است باعث تلخی یا تغییر طعم کلی آش شود.
    • در این آش مقدار گشنیز از باقی سبزیجات بیشتر است.

اگر با مهارت و هنر خودتان به این غذا خلاقیت جدیدی افزوده‌اید، این تجربه را با همه به اشتراک بگذارید.

این دستور را دوست داشتی؟

سؤالی در مورد این دستور داری؟

این دستور را درست کردی؟

برچسب‌ها
مشابه‌ها