آش دوغ قزوین
این دستور را درست کردی؟
آش دوغ همدان
5
افزودن به علاقهمندیها
اشتراک گذاری
مواد اولیه آش دوغ همدان
برای 2 نفرمواد اولیه آش دوغ همدان
دوغ
1 پیمانه
نمک
1 قاشق چایخوری
سبزی آش
100 گرم
نخود
یکسوم پیمانه
تخم مرغ
1 عدد کوچک
ماست (ماست چرب)
50 گرم
برنج (خرده برنج)
یکسوم پیمانه
آب
به میزان لازم
طرز تهیه آش دوغ همدان
آماده سازی
مرحله 1
- نخود را پاک کنید و بشویید.
- سبزی را پاک کنید، بشویید و ریز خرد کنید.
- برنج را پاک کنید و بشویید.
- ماست و دوغ را مخلوط کنید، کمی آب هم بریزید و بیرون از یخچال بگذارید تا به مدت 2 ساعت در دمای محیط بماند.
مراحل پخت
مرحله 1
نخود را در مقداری آب بپزید و آبکش کنید.
مرحله 2
در این فاصله برنج را در مقداری آب بپزید تا وا برود و له شود، بعد سبزی را هم اضافه کنید تا بپزد.
مرحله 3
وقتی برنج و سبزی پختند، نخود پخته را اضافه کنید.
مرحله 4
تخممرغ را به مخلوط دوغ و ماست اضافه کنید، کمی هم بزنید و داخل آش بریزید.
- در این مرحله آش باید مداوم هم زده شود تا دوغ نبرد.
- نطفه تخممرغ را جدا کنید.
- اگر دوغ غلیظ بود، به آن آب اضافه کنید.
مرحله 5
نمک آش را اندازه کرده و پس از کمی جوشیدن، سرو کنید.
- در صورت تمایل پیازداغ و نعناداغ آماده کرده و تزیین کنید. (به طرز تهیه نعناداغ و پیازداغ تزیینی مراجعه کنید.)
نوش جان!
نکتهها
- اگر برنج نیمدانه (خرده برنج یا برنج آشی) نداشتید، میتوانید از برنج دانه کامل استفاده کنید؛ فقط آن را حداقل 3 ساعت بخیسانید تا در حین پخت خوب وا برود.
- بهتر است نخود را از شب قبل یا حداقل 8 ساعت پیش از پخت در یک کاسه پر از آب بخیسانید. پیشنهاد میشود در این مدت، چند بار آب نخود را عوض کنید تا نفخش گرفته شود. خیساندن نخود به سریعتر پختنش کمک میکند.
- سبزی آش شامل اسفناج یا برگ چغندر، تره، گشنیز، جعفری و شوید است. بهتر است از تمام این سبزیها بهاندازه مساوی بردارید و از ترکیب آنها سبزی آش آماده کنید.
- برای آمادهسازی یک کیلو سبزی آش، باید از هر کدام به میزان 200 گرم تهیه کنید و بعد از خردکردن، بسته به تعداد نفرات، میزان مشخص شده را بردارید و استفاده کنید.
- البته برحسب ذائقه میتوانید میزان یکی از سبزیها را کمتر یا بیشتر کنید، اما میزان گفتهشده استاندارد و بهترین حالت ممکن است؛ چون افزودن مقداری زیادی از یک سبزی، بسته به نوع آن ممکن است باعث تلخی یا تغییر طعم کلی آش شود.
- برای آمادهسازی یک کیلو سبزی آش، باید از هر کدام به میزان 200 گرم تهیه کنید و بعد از خردکردن، بسته به تعداد نفرات، میزان مشخص شده را بردارید و استفاده کنید.
سؤالی در مورد این دستور داری؟
این دستور را درست کردی؟
برچسبها
مشابهها