این دستور را درست کردی؟
آش دوغ مرکزی
مواد اولیه آش دوغ مرکزی
برای 2 نفرمواد اولیه آش دوغ مرکزی
سهچهارم پیمانه
به میزان لازم
1 قاشق چایخوری
نصف پیمانه
150 گرم
1 عدد متوسط
به میزان لازم
250 گرم
1 قاشق چایخوری
1 قاشق چایخوری
به میزان لازم
150 گرم
طرز تهیه آش دوغ مرکزی
آماده سازی
مرحله 1
- گوشت را خوب بشویید تا مو و خرده استخوانی رویش نماند.
- برنج و نخود را پاک کنید و بشویید.
- سبزی را پاک کنید، بشویید و ریز خرد کنید.
- پیاز را بشویید و پوست بگیرید، بعد نگینی یا خلالی خرد کنید.
روش پخت اول
مرحله 1
ابتدا گوشت را بپزید. (به روش پخت گوشت مراجعه کنید.) پس از پختِ گوشت، در صورت وجود استخوان، آن را در آورید، گوشت را جداگانه بکوبید و کنار بگذارید.
مرحله 2
برنج را در مقداری آب بپزید تا وا برود و لعاب بیندازد. نخود را هم در قابلمه دیگری بپزید.
مرحله 3
پس از پخت مواد قبلی، پیاز را سرخ کنید و زردچوبه بزنید.
مرحله 4
در این مرحله سبزی، گوشت کوبیده، نمک، فلفل، پیازداغ، آبِ گوشت و نخود پخته را در قابلمه برنج بریزید تا با هم بپزند.
مرحله 5
پس از پختِ سبزی، دوغ را به قابلمه آش بیفزایید و مرتب هم بزنید تا دوغ نبرد.
- پس از اضافهکردن دوغ نباید در ظرف را ببندید.
مرحله 6
نعناداغ تهیه کنید. (به طرز تهیه نعناداغ مراجعه شود.)
مرحله 7
در نهایت آش را با نعناداغ تزیین کرده و سرو کنید.
روش پخت دوم
مرحله 1
ابتدا در یک قابلمه، پیاز را سرخ کنید و بعد زردچوبه بزنید.
- میتوانید بهجای سرخکردن پیاز برای داخل آش، از پیازداغ تزیینی که بافت نرم و سبکی دارد در داخل آش استفاده کنید. (به طرز تهیه پیازداغ مراجعه کنید.)
مرحله 2
نخود، گوشت و مقداری آب به پیازداغ بیفزایید و بگذارید، مواد بپزند. پس از پخت همه مواد، استخوان را در آورید گوشت را جداگانه بکوبید و کنار بگذارید.
مرحله 3
برنج را در قابلمه دیگری بپزید تا وا برود و لعاب بیندازد.
مرحله 4
سبزی، گوشت، نمک، فلفل، در صورت تمایل آب گوشت و پیاز داغش را به برنج اضافه کنید و بگذارید با هم بجوشند.
مرحله 5
پس از پخت سبزی، دوغ را به قابلمه آش بیفزایید و مرتب هم بزنید تا دوغ نبرد.
- میتوانید کمی از دوغ را روی کمی نان خشک بریزید و پس از له کردن نان، ترکیب را برای لعابدادن بیشتر به آش اضافه کنید.
- پس از اضافهکردن دوغ نباید درِ ظرف را ببندید.
مرحله 6
نعناداغ تهیه کنید. (به طرز تهیه نعناداغ مراجعه شود.)
مرحله 7
در نهایت آش را با نعناداغ تزیین کرده و سرو کنید.
نوش جان!
نکتهها
- بهتر است نخود را از شب قبل یا حداقل 8 ساعت پیش از پخت در یک کاسه پر از آب بخیسانید. پیشنهاد میشود در این مدت، چند بار آب نخود را عوض کنید تا نفخش گرفته شود. خیساندن نخود به سریعتر پختنش کمک میکند.
- اگر برنج نیمدانه (خرده برنج یا برنج آشی) نداشتید، میتوانید از برنج دانه کامل استفاده کنید؛ فقط آن را حداقل 3 ساعت بخیسانید تا در حین پخت خوب وا برود.
- سبزی آش شامل اسفناج یا برگ چغندر، تره، گشنیز، جعفری و شوید است.
- بهتر است از تمام این سبزیها بهاندازه مساوی بردارید و از ترکیب آنها سبزی آش آماده کنید. برای آمادهسازی یک کیلو سبزی آش باید از هر کدام به میزان 200 گرم تهیه کنید و بعد از خردکردن، بسته به تعداد نفرات، میزان مشخص شده را بردارید و در آش استفاده کنید.
- البته بر حسب ذائقه میتوانید میزان یکی از سبزیها را کمتر یا بیشتر کنید اما میزان گفته شده استاندارد و بهترین حالت ممکن است؛ چون افزودن مقداری زیادی از یک سبزی بسته به نوع آن ممکن است باعث تلخی یا تغییر طعم کلی آش شود.
- بهتر است از تمام این سبزیها بهاندازه مساوی بردارید و از ترکیب آنها سبزی آش آماده کنید. برای آمادهسازی یک کیلو سبزی آش باید از هر کدام به میزان 200 گرم تهیه کنید و بعد از خردکردن، بسته به تعداد نفرات، میزان مشخص شده را بردارید و در آش استفاده کنید.
سؤالی در مورد این دستور داری؟
این دستور را درست کردی؟
برچسبها
مشابهها