slider image
slider image
زمان آماده‌سازی
5 دقیقه
زمان پخت
40 دقیقه
زمان انتظار
15 دقیقه
مزه
نسبتاً شیرین
روش تهیه
تفت دادن
سطح مهارت
کم
فصل
زمستان-پاییز-تابستان-بهار

این دستور را درست کردی؟


کشمش‌پلو با ماهی

4
افزودن به علاقه‌مندی‌ها
اشتراک گذاری

مواد اولیه کشمش‌پلو با ماهی

برای 2 نفر

روغن

یک‌چهارم پیمانه

نمک (برای خیساندن برنج)

2 قاشق غذاخوری

نمک

1 قاشق چای‌خوری

کشمش

نصف پیمانه

فلفل سیاه

نصف قاشق چای‌خوری

برنج

2 پیمانه

دارچین (پودر)

1 قاشق چای‌خوری

زعفران (دم‌کرده)

4 قاشق غذاخوری

پودر سیر

1 قاشق چای‌خوری

ماهی

2 عدد متوسط

آب

به میزان لازم

زردچوبه

1 قاشق چای‌خوری

پیاز

2 عدد بزرگ

طرز تهیه کشمش‌پلو با ماهی

آماده‌سازی

مرحله اول

ماهی را بشویید .

کشمش‌ها را با مقداری آب بخیسانید.

پیاز را پوست بگیرید؛ بشویید و به‌‌شکل خلالی یا نگینی خرد کنید.

برنج را پاک کنید؛ با آب ولرم بشویید. تا زمان شفاف‌شدن آبِ برنج، به شست‌وشو ادامه دهید.

برنج را با مقداری آب و دو قاشق غذاخوری نمک، در حدی که آب روی برنج را بگیرد، بخیسانید. پس از گذشت این زمان، آبِ برنج را خالی کنید.

روش پخت

مرحله اول

ماهی را با نمک، فلفل ‌سیاه، زردچوبه و پود‌ر سیر مزه‌دار کنید و به‌مدت 15 دقیقه کنار بگذارید.

مرحله دوم

دو سوم قابلمه را از آب پر کنید و بجوشانید. وقتی آب به جوش آمد، برنج و نمک را داخل آب بریزید و بگذارید برنج بجوشد. هر از گاهی، کف ایجادشده روی برنج را با کفگیر بردارید. بسته به نوع برنج، حدود ۸ تا ۱۲ دقیقه طول می‌کشد تا برنج مغزپخت شود. برای آزمایش، دانه برنج را بین دو انگشت فشار دهید؛ اگر سطح آن نرم، ولی داخلش کمی سفت بود، آماده آبکشی است.

مرحله سوم

برنج را آبکشی کنید و روی آن مقداری آب سرد بریزید تا نمک اضافی و لعاب آن گرفته شود.

مرحله چهارم

در قابلمه مدنظر برای دم‌کردن برنج، مقداری روغن بریزید. در صورت تمایل، ته‌دیگ مدنظرتان را در قابلمه بچینید. برنج آبکشی‌شده را روی ته‌دیگ بریزید. با کفگیر، برنج را از کناره‌ها سمت وسط قابلمه جمع کنید. درِ قابلمه را بگذارید. اجازه دهید برنج، روی حرارت ملایم، بخار کند و دم بکشد.

مرحله پنجم

در تابه‌ای روغن بریزید. روی حرارت قرار دهید تا گرم شود. به‌ترتیب کشمش خیسانده، پودر ‌دارچین و پیاز داغ را به تابه اضافه کنید و تفت دهید. سپس، حرارت را خاموش کنید و ترکیب نهایی را کناری قرار دهید. تفت دهید.

مرحله ششم

در تابه دیگری روغن بریزید. روی حرارت قرار دهید تا گرم شود. دو طرف ماهی را در روغن سرخ کنید.

مرحله هفتم

مقداری از برنج را با زعفران دم‌کرده مخلوط کنید.

برنج دم‌کرده را در ظرف سرو بکشید. با برنج زعفرانی، کشمش و پیاز داغ تزیین کنید.

ماهی‌ها را کنار آن بچینید.

نوش جان!

نکته‌ها

نکات

در صورت تمایل، برای مزه‌دارکردن ماهی می‌توانید از آرد استفاده کنید.

میزان ادویه‌ها را برحسب ذائقه خود تنظیم کنید.

در صورت تمایل، برای تفت‌دادن کشمش و پیاز داغ می‌توانید از مخلوط کره و روغن مایع استفاده کنید.

سؤالی در مورد این دستور داری؟


این دستور را درست کردی؟


برچسب‌ها


مشابه‌ها