slider image
slider image
زمان آماده‌سازی
5 دقیقه
زمان پخت
40 دقیقه
مزه
متعادل
روش تهیه
جوشاندن-دم کردن
سطح مهارت
کم
فصل
تمامی فصول
زادگاه
ایران

این دستور را درست کردی؟


کته زعفرانی

4

معرفی

افزودن به علاقه‌مندی‌ها
اشتراک گذاری

مواد اولیه کته زعفرانی

برای 2 نفر

روغن مایع

4 قاشق غذاخوری

زعفران

4 قاشق غذاخوری

آب (برای پختن برنج)

3 پیمانه

نمک

یک و نیم قاشق مرباخوری

برنج

2 پیمانه

طرز تهیه کته زعفرانی

مرحله 1

برنج را پاک کنید و با آب ولرم بشویید (تا زمان شفاف شدن آبِ برنج به شستشو ادامه دهید.).

  • بهتر است برنج شسته‌شده را با مقداری آب (درحدی که روی برنج را بگیرد) در ظرف مناسبی بریزید و به مدت 3 تا 4 ساعت بخیسانید. بعد از گذشت این مدت زمان، آبِ برنج را خالی کنید..

مرحله 2

حالا برنج خیس‌خورده را همراه با آب، نمک و روغن در قابلمه‌ای بریزید و روی حرارت (بالا) بگذارید تا بجوشد و آبِ برنج تبخیر شود.

مرحله 3

وقتی آبِ برنج کشیده شد، حرارت را کم کنید، دانه‌های برنج‌ را از دیواره‌ها به سمت مرکز قابلمه جمع کنید و با پشت قاشق حفره‌هایی در برنج ایجاد کنید، دَم‌کنی بگذارید و منتظر بمانید تا برنج روی حرارت ملایم دَم‌بکشد.

مرحله 4

مقداری از برنج دم کشیده را با زعفران دم‌کرده مخلوط کرده و در زمان سرو، برای تزیین برنج استفاده کنید.

نکته‌ها

  1. میزان روغن و نمک، به‌صورت استاندارد تعریف شده‌است؛ البته شما می‌توانید این مقادیر را برحسب ذائقه خود کم یا زیاد کنید.
  2. برخی تمایل دارند برنج را بلافاصله پس از تمیزکردن و شستشو بپزند. پختِ برنج بدون خیساندن، بسته به نوع برنج، ممکن است زمانِ مغزپخت شدن آن را افزایش دهد.
  3. در صورتی که تمایل دارید، کته هم ته‌دیگ داشته باشد، قبل از دَم‌گذاشتن برنج، وقتی آبِ برنج کشیده شد، آن را در ظرف دیگری ریخته، کفِ قابلمه مدنظر روغن بریزید، ته‌دیگ مورد نظر (نان یا سیب زمینی حلقه‌ای یا غیره) را بگذارید و برنج را داخل قابلمه برگردانید و بعد مانند مرحله 3 ادامه دهید.

سؤالی در مورد این دستور داری؟


این دستور را درست کردی؟


برچسب‌ها

مشابه‌ها