این دستور را درست کردی؟
شلهزرد
مواد اولیه شلهزرد
برای 2 نفریکچهارم پیمانه
4 قاشق غذاخوری
یکچهارم پیمانه
نصف پیمانه
یک و یکسوم پیمانه
5 پیمانه
20 گرم
یکچهارم پیمانه
1 قاشق چایخوری
طرز تهیه شلهزرد
آمادهسازی
مرحله اول
برنج را بعد از پاککردن بهخوبی بشویید؛ آب را به برنج بیفزایید و برنج را به مدت ۸ تا ۱۲ ساعت، با 4.5 پیمانه آب بخیسانید.
خلال بادام را بشویید و با گلاب خیس کنید.
روش پخت
مرحله اول
برنج را با همان آبی که خیس کردهاید، روی حرارت قرار دهید. صبر کنید ترکیب آب و برنج، جوش بیاید و سپس، شعله را کم کنید. اصلاً این ترکیب را هم نزنید، چون نشاسته برنج، کف قابلمه مینشیند و با همزدن باعث تهگرفتنش میشود.
مرحله دوم
کفِ روی برنج را بگیرید.
مرحله سوم
زمانی که برنج کاملاً مغزپخت و شکفته شد و آبش بهطور کامل، تبخیر شد، ابتدا زعفران دمکرده و بعد شکر را به آن اضافه کنید. در حرارت ملایم، به ترکیب داخل قابلمه، بهترتیب کره، خلال بادام، گلاب و پودر هل را اضافه کنید و همه محتویات را هم بزنید.
مرحله چهارم
بهمدت ۱۰ دقیقه شلهزرد را با دمکنی، روی حرارت خیلی ملایم دم کنید تا جا بیفتد.
مرحله پنجم
شلهزرد را در ظرف سرو بکشید و با پودر دارچین، خلال بادام و خلال پسته تزئین کنید.
نکتهها
- برنجی که برای شلهزرد استفاده میکنید، بهتر است از نوع معطر و ایرانی باشد؛ توجه داشته باشید که برنج شلهزرد باید نرم و له باشد.
- بعد از پختن برنج، شکر را اضافه کنید، چون بعد از اضافهکردن شکر، برنج دیگر نمیپزد و اگر برنج را خوب نپزید، شلهزرد بعد از پخت، آب میاندازد.
- از ابتدای پخت شلهزرد تا زمانی که برنج کامل بپزد، بههیچعنوان آن را هم نزنید و کفگیر داخلش نبرید! به این ترتیب، برنج ته نمیگیرد. آب برنج که تمام شد و کاملاً شکفته و پخته شد، شکر را اضافه کنید.
- اگر آب برنج در حال اتمام بود، ولی هنوز برنج بهطور کامل، شکفته نشده بود، باید آب بیشتری اضافه کنید.
- استفاده از دمکنی، روی حرارت ملایم، باعث میشود شلهزرد آب نیندازد.
- زمانی که شلهزرد کاملاً خنک شد، آن را داخل یخچال قرار دهید.
سؤالی در مورد این دستور داری؟
این دستور را درست کردی؟
برچسبها
مشابهها