این دستور را درست کردی؟
شیربرنج
مواد اولیه شیربرنج
برای 2 نفر2 قاشق غذاخوری
2.5 پیمانه
نصف پیمانه
30 گرم
نصف پیمانه
یکسوم پیمانه
2 پیمانه
طرز تهیه شیربرنج
آمادهسازی
مرحله اول
برنج را از دو ساعت قبل از پخت، بدون نمک بخیسانید.
روش پخت
مرحله اول
برنج و دو پیمانه آب را در قابلمه بریزید. قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید و صبر کنید تا برنج شروع به جوشیدن کند و شکفته شود. اگر آبِ برنج تمام شد و برنج کامل شکفته نشده بود، یک پیمانه دیگر، آب اضافه کنید.
مرحله دوم
وقتی آب برنج تقریباً کشیده شد و برنج شکفته شد، لیوانلیوان شیر را اضافه کنید؛ هر لیوان شیر را که اضافه کردید، صبر کنید تا شیر جوش بیاید و بعد، لیوان شیر بعدی را اضافه کنید.
مرحله سوم
حرارت را کم کنید! گاهی ترکیب داخل قابلمه را هم بزنید تا برنج در شیر کاملاً پخته شود، لعاب بیندازد و دانه برنج کاملاً نرم شود.
مرحله چهارم
شیربرنج که لعاب انداخت، کره را به آن اضافه کنید و هم بزنید.
مرحله پنجم
شکر را به ترکیب داخل قابلمه بیفزایید؛ زمان اضافهکردن شکر، دانههای برنج کاملاً نرم شده باشد؛ وگرنه شکر مانع نرم و پختهشدن برنج میشود.
مرحله ششم
قابلمه باید روی حرارت ملایم بماند تا شیربرنج، دوباره غلیظ شود. گلاب را اضافه کنید و صبر کنید تا دوباره محتویات قابلمه، شروع به جوشیدن کند و غلیظ شود.
مرحله هفتم
در پایان، خامه را با شیر موجود در قابلمه، رقیق کنید و آن را با کل محتویات ترکیب کنید. آنچه در قابلمه است، ۵ دقیقه دیگر بجوشد و در نهایت حرارت را خاموش کنید.
نکتهها
- میزان شکر را بنابر ذائقه، میتوانید کمتر بریزید؛ میزان شکر به سلیقه شما بستگی دارد؛ میتوانید شیربرنج را بدون شکر تهیه کنید و هنگام خوردن، از عسل، شیره یا مربا بهره بگیرید.
- میتوانید برای عطر بیشتر، تکهای چوب دارچین در زمان پخت، داخل شیربرنج بیندازید و بعد از پخت، آن را از محتویات قابلمه جدا کنید.
- همراه گلاب میتوانید ۱ تا ۲ قاشق عرق هل اضافه کنید.
- اضافهکردن کره، مانع تهگرفتن شیربرنج بعد از افزودن شکر میشود. در واقع، بعد از افزودن شکر دوباره شیربرنج، به دلیل ذوبشدن شکر، کمی رقیق میشود که امری طبیعی محسوب میشود.
- در پایان پخت، وقتی شیربرنج آماده شد، مقداری از آن را روی قاشق چوبی قرار دهید. انگشت روی قاشق چوبی بکشید. زمانی شیربرنج از لعاب مناسبی برخوردار است که رد انگشت روی قاشق بماند.
سؤالی در مورد این دستور داری؟
این دستور را درست کردی؟
برچسبها
مشابهها