این دستور را درست کردی؟
برنج کاسهای آذری
مواد اولیه برنج کاسهای آذری
برای 2 نفربرای برنج
1 قاشق چایخوری
4 قاشق غذاخوری
نصف پیمانه
یکچهارم پیمانه
1 عدد بزرگ
3 پیمانه
2 قاشق غذاخوری
7 قاشق غذاخوری
یک و نیم قاشق مرباخوری
1 قاشق چایخوری
1 عدد متوسط
نصف پیمانه
2 قاشق غذاخوری
4 قاشق غذاخوری
1 قاشق مرباخوری
1 قاشق چایخوری
1 قاشق غذاخوری
50 گرم
2 پیمانه
برای مرغ
1 قاشق چایخوری
1 قاشق چایخوری
5 قاشق غذاخوری
1 عدد متوسط
1 قاشق چایخوری
1 قاشق چایخوری
4 قاشق غذاخوری
350 گرم
طرز تهیه برنج کاسهای آذری
آمادهسازی
- برنج را پاک کنید و با آب ولرم بشویید (تا زمان شفاف شدن آبِ برنج به شستشو ادامه دهید.)؛ بهتر است برنج شستهشده را با مقداری آب (درحدی که روی برنج را بگیرد) در ظرف مناسبی بریزید و به مدت 3 تا 4 ساعت بخیسانید. بعد از گذشت این مدت زمان، آبِ برنج را خالی کنید.
- خلال پسته و بادام را به مدت 10 دقیقه در گلاب بخیسانید.
- زرشک را تمیزکنید، بشویید و 10 دقیقه بخیسانید.
- هویج و پیاز را بشویید و پوست بگیرید. هویج را خلالی و پیاز را نگینی خرد کنید.
- مرغ را مکعبی خرد کنید و بشویید.
مراحل پخت
مرحله 1
ابتدا هویج، نخودفرنگی و ذرت را بههمراه آب در قابلمه بریزید و روی حرارت ملایم بپزید؛ دقت کنید له نشوند. بعد از پخت، آبکش کنید و کنار بگذارید.
مرحله 2
در این مرحله، کمی روغن در قابلمهای گرم کنید و پیاز خردشده را در آن تفت دهید تا بلوری شود، سپس زعفران دمکرده را اضافه کنید و بعد برنج را درون قابلمه بریزید؛ دقت کنید برنج آب نداشته باشد. حالا تخم گشنیز، زردچوبه، پودر کاری، دارچین و نمک را اضافه کنید و تفت دهید.
مرحله 3
در این مرحله هویج پخته، نخودفرنگی و ذرت پخته را بههمراه آب به برنج و باقی مواد اضافه کنید. ابتدا حرارت را زیاد کنید تا آبِ برنج کشیده شود، سپس با کفگیر، برنج را از کنارهها به سمت وسط جمع کنید (چیزی شبیه به کوه بسازید). حفرههایی روی برنج ایجاد کنید، بعد درب قابلمه را بگذارید (درصورت تمایل از دمکنی مناسب استفاده کنید.) و اجازه دهید روی حرارت ملایم برنج بخار کند تا دَم بکشد.
مرحله 4
پیاز را در ماهیتابهای حاوی روغن تفت دهید، بعد مرغ را اضافه کنید و با پیاز تفت دهید. نمک، فلفل، زردچوبه و پودر هل را اضافه کنید. حرارت را کم کنید و درِ ظرف را بگذارید تا مرغ بهآرامی با آبِ خودش روی حرارت ملایم بپزد و طلایی رنگ شود؛ اگر تمایل دارید مرغ سس رقیقی داشته باشد کمی آبِجوش اضافه کنید.
مرحله 5
زرشک و شکر را بههمراه نیمی از کره تفت دهید و کنار بگذارید. در ماهیتابه دیگری خلال بادام و پسته را باقیمانده کره تفت دهید و کنار بگذارید. (درصورت تمال میتوانید خلال بادام و پسته را با زرشک در یک تابه تفت دهید.)
مرحله 6
برای سرو میتوانید یک ظرف بزرگ را چرب کرده، سپس یک لایه برنج مخلوط و یک لایه مرغ پخته بریزید و بههمین ترتیب لایههای برنج و مرغ را روی هم قرار دهید تا مواد تمام شوند. درنهایت هم غذا را با زرشک، خلال بادام و پسته تزیین کنید.
نکتهها
- میزان روغن، نمک، ادویهجات، کره و سایر مواد بهصورت استاندارد تعریف شدهاند؛ البته میتوانید این مقادیر را برحسب ذائقه خود کم یا زیاد کنید. بدیهی است که تغییر مقدار بعضی از مواد سبب تغییر طعم نهایی غذا خواهد شد.
- بجای پخت هویج، نخود سبز و ذرت میتوانید از کنسرو مخلوط این سبزیجات بهاندازه 1.5 پیمانه برای 2 نفر یا از کنسرو هر سبزی بهاندازه نیم پیمانه استفاده کنید.
- برخی تمایل دارند برنج را بلافاصله پس از تمیزکردن و شستشو بپزند. دراینصورت بهتر است بهازای هر 2 پیمانه برنج 3 و نیم پیمانه آب استفاده کنید تا برنج آبِ کافی برای مغزپختشدن داشته باشد.
سؤالی در مورد این دستور داری؟
این دستور را درست کردی؟
برچسبها