زمان آماده‌سازی
10 دقیقه
زمان پخت
60 دقیقه
زمان انتظار
60 دقیقه
مزه
متعادل
سطح مهارت
مبتدی
فصل
زمستان-پاییز-تابستان-بهار
زادگاه
ایران

این دستور را درست کردی؟


مرصع‌پلو

4

اشتراک گذاری

مواد اولیه

برای 2 نفر

برنج

نمک (برای خیساندن برنج)

2 قاشق غذاخوری

پوست پرتقال (خلال)

1 پیمانه

آب

به میزان لازم

گلاب

یک‌چهارم پیمانه

خلال‌بادام

4 قاشق غذاخوری

زرشک

5 قاشق غذاخوری

خلال‌پسته

4 قاشق غذاخوری

کره

70 گرم

شکر

5 قاشق غذاخوری

هل (پودر)

1 قاشق چای‌خوری

هویج

2 عدد متوسط

برنج

2 پیمانه

مرغ

پیاز

1 عدد متوسط

آب‌لیمو

2 قاشق غذاخوری

پودر سیر

1 قاشق چای‌خوری

پودر پیاز

1 قاشق چای‌خوری

روغن‌مایع

به میزان لازم

زعفران (دم‌کرده)

یک‌چهارم پیمانه

نمک

1 قاشق چای‌خوری

فلفل سیاه

1 قاشق چای‌خوری

طرز تهیه مرصع‌پلو

آماده‌سازی

مرحله اول

ابتدا فیله‌مرغ را بشویید.زعفران را دم کنید.خلال پوست ‌پرتقال را 3 تا 4بار بجوشانید و آبش را خالی کنید.خلال‎ بادام و خلال ‌پسته را در گلاب خیس کنید.زرشک و کشمش را هم جداگانه در آب بخیسانید و با مقداری روغن تفت دهید.هویج را بشویید، پوست‌ بگیرید و به‌صورت رشته‌ای رنده یا خلالی کنید .فیله‌ مرغ را با زعفران دم‌کرده، آب‌لیمو، نمک، فلفل ‌سیاه، پودر سیر و پیاز و پودر پیاز مزه‌دار کنید و به‌مدت 1 ساعت کنار بگذارید.برنج را پاک کرده و با آب ولرم بشویید و تا زمان شفاف‌شدن آب برنج به شست‌وشو ادامه دهید. سپس برنج را با مقداری آب و نمک به‌اندازه‌ای که روی برنج را بپوشاند، بخیسانید. بعد از خیس‌خوردن، آب برنج را خالی کنید.
مرحله اول

روش پخت

مرحله اول

دو سوم قابلمه را از آب پر کنید و بجوشانید. وقتی آب به جوش آمد، برنج و نمک را داخل آب بریزید و بگذارید برنج بجوشد. هر از گاهی، کف ایجادشده روی برنج را با کفگیر بردارید. بسته به نوع برنج، حدود ۸ تا ۱۲ دقیقه طول می‌کشد تا برنج مغزپخت شود. برای آزمایش، دانه برنج را بین دو انگشت فشار دهید؛ اگر سطح آن نرم، ولی داخلش کمی سفت بود، آماده آبکشی است.

مرحله دوم

برنج را آبکشی کنید و روی آن مقداری آب سرد بریزید تا نمک اضافی و لعاب آن گرفته شود. در قابلمه مدنظر برای دم‌کردن برنج، مقداری روغن بریزید. در صورت تمایل، ته‌دیگ مدنظرتان را در قابلمه بچینید. برنج آبکشی‌شده را روی ته‌دیگ بریزید. با کفگیر، برنج را از کناره‌ها سمت وسط قابلمه جمع کنید. درِ قابلمه را بگذارید. اجازه دهید برنج، روی حرارت ملایم، بخار کند و دم بکشد.

مرحله سوم

سراغ آماده‌کردن ترکیبات روی برنج بروید. خلال پوست ‌پرتقال را که از قبل جوشانده‌اید، در تابه‌ای بریزید و با مقداری کره، پودرهل، شکر و زعفران تفت دهید. حال این ترکیب را کنار بگذارید.

مرحله چهارم

خلال بادام را با مقداری روغن یا کره تفت دهید.
مرحله چهارم

مرحله پنجم

در تابه‌ مقداری آب بریزید؛ هویج رنده‌شده را همراه با شکر به آن اضافه کنید و بگذارید بپزد. سپس آن را با مقداری کره تفت دهید.

مرحله ششم

در این فاصله فیله‌ها را مدل حلزونی بپیچید.

مرحله هفتم

سپس در تابه کمی روغن بریزید و فیله‌ها را با حرارت بالا به مدت 3 تا 4 دقیقه در آن سرخ کنید؛ به‌طوری که دو طرف فیله‌ها سرخ شود. بعد از اینکه فیله‌ها سرخ شد، درب تابه را بگذارید تا فیله‌ها مغز‌پخت شوند.

مرحله هشتم

در نهایت، برنج را با هویج، زرشک، کشمش، خلال ‌پسته و خلال ‌بادام تزئین کنید؛ سپس فیله‌ها را روی آن بچینید. نوش جان!
مرحله هشتم

سؤالی در مورد این دستور داری؟


این دستور را درست کردی؟


برچسب‌ها


مشابه‌ها