slider image
slider image
زمان آماده‌سازی
30 دقیقه
زمان پخت
150 دقیقه
مزه
متعادل
روش تهیه
آرام‌پز
زادگاه
خراسان رضوی

این دستور را درست کردی؟


شله مشهدی

3.8
افزودن به علاقه‌مندی‌ها
اشتراک گذاری

مواد اولیه شله مشهدی

برای 2 نفر

مواد لازم برای آش

زردچوبه

نصف قاشق چای‌خوری

پیاز

2 عدد متوسط

ماش

یک‌چهارم پیمانه

برنج نیم دانه

سه‌چهارم پیمانه

نمک

نصف قاشق چای‌خوری

نخود

نصف پیمانه

دارچین (چوب)

1 عدد متوسط

بلغور

1 پیمانه

فلفل سیاه

نصف قاشق چای‌خوری

گوشت گوسفند (در صورت تمایل با استخوان)

150 گرم

برگ بو

1 عدد متوسط

لوبیا چیتی

یک‌چهارم پیمانه

روغن مایع

4 قاشق غذاخوری

مواد لازم برای قیمه

پیاز

1 عدد متوسط

آب

به میزان لازم

زردچوبه

نصف قاشق چای‌خوری

لپه (در صورت تمایل)

یک‌چهارم پیمانه

روغن مایع

4 قاشق غذاخوری

فلفل سیاه

نصف قاشق چای‌خوری

نمک

نصف قاشق چای‌خوری

رب گوجه فرنگی

1 قاشق غذاخوری

گوشت گوساله (یا گوشت گوسفندی خورشتی)

150 گرم

طرز تهیه شله مشهدی

آماده سازی

مرحله 1

  1. برنج، نخود، لوبیا چیتی، ماش و لپه (در صورت استفاده) را  جداگانه پاک کرده و بشویید.
  2. پیاز ها را شسته و پوست بگیرید، سپس 2 عدد از پیازها را نگینی یا خلالی خرد کرده و دیگری را نگه دارید.
  3. گوشت (در صورت تمایل با استخوان برای داخل آش) را تمیز بشویید تا مو و خرده استخوانی به آن نماند.
  4.  گوشت خورشی (برای قیمه) را خوب شسته و ریز خرد کنید.

طرز تهیه قیمه

مرحله 1

نصف پیاز های خرد شده را در کمی روغن سرخ کرده، زردچوبه بزنید و گوشت خورشی را به آن اضافه کرده و تفت دهید. حالا به غذا کمی رب بزنید و اجازه دهید با بقیه مواد تفت بخورد.

مرحله 2

پس از این که رب گوجه خوب تفت خورد، آب اضافه کنید تا گوشت پخته شده و آب، کاملا به خورد آن برود.

مرحله 3

در ادامه پس از این که قیمه آماده شد، آن را کنار گذاشته تا بعد از پخت آش، روی آن بریزید.

  • در صورت تمایل لپه را جداگانه پخته و به قیمه اضافه کنید.

مراحل پخت

مرحله 1

گوشت (درصورت تمایل با استخوان) را به همراه 1 پیاز کامل، زردچوبه، چوب دارچین (در صورت تمایل)، برگ بو و مقدار مناسبی آب بار بگذارید تا به آرامی بپزد. (اگر از گوشت با استخوان استفاده کرده‌اید، آن را به حدی بپزید که گوشت از استخوان جدا شود.)

  • گوشت پخته را بکوبید.
  • برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید به طریقه پخت گوشت مراجعه کنید.

مرحله 2

نخود، لوبیا چیتی و ماش را در ظرفی دیگر بار بگذارید تا بپزند.

  • میتوانید نخود، لوبیا چیتی و ماش را جداگانه بپزید و بعد باهم مخلوط کنید.

مرحله 3

برنج و بلغور را  با مقداری آب در ظرفی که برای پخت آش در نظر گرفتید بریزید تا باهم بجوشند.

  • میتوانید برنج و بلغور را جداگانه بپزید و بعد باهم مخلوط کنید.

مرحله 4

باقیمانده پیاز خرد شده را در روغن سرخ کرده تا طلایی شود و بعد با زردچوبه تفت دهید و آن را کنار بگذارید.

مرحله 5

پس از لعاب انداختن و پختن بلغور و برنج، حبوبات، پیاز سرخ شده و گوشت کوبیده را به همراه نمک و فلفل به بلغور و برنج اضافه کرده، سپس حرارت را کم کنید و اجازه دهید آش جا بیفتد.

  • در صورت نیاز مقداری آب جوش اضافه کنید.
  • آش را دائم هم بزنید تا ته نگیرد.
  • نمک آش را اندازه کنید.
  • در پایان آش باید غلظتی مانند حلیم داشته باشد.

مرحله 6

آش جا افتاده را در بشقاب یا کاسه بکشید و قیمه ای که از قبل تهیه کردید را به عنوان تزیین روی آن ریخته و سرو کنید.

اگر قیمه سرد شده آن را داغ کنید.

نوش جان!

نکته‌ها

  1.  درصورت نداشتن برنج نیم دانه (برنج نیمه، برنج گرده، خرده برنج یا برنج آشی) میتوانید از برنج کامل استفاده کنید. فقط 3 ساعت قبل از پخت آش، آن را بخیسانید تا در زمان استفاده دانه ها به راحتی خرد شوند.
  2. نخود، انواع لوبیا و ماش را از شب قبل یا حداقل 8 ساعت قبل از پخت، در یک کاسه پر از آب بریزید تا خوب خیس بخورند. در این مدت چند بار آب آن ها را عوض کنید تا نفخ آن ها گرفته شده و به زمان کمتری برای پخت نیاز داشته باشند.
  3.  در زمان پخت ماش، درب ظرف را نبندید تا پوسته آن جدا نشود و ظاهر خود را حفظ کند.
  4. بهتر است لپه های سفت و دیر پز از شب قبل خیسانده شود.
  5. بسته به ذائقه خود می توانید میزان فلفل را کم یا زیاد کنید.

سؤالی در مورد این دستور داری؟


این دستور را درست کردی؟


برچسب‌ها


مشابه‌ها