این دستور را درست کردی؟
آش ترش زنجان
مواد اولیه آش ترش زنجان
برای 2 نفرمواد اولیه آش ترش زنجان
یکچهارم پیمانه
یکچهارم پیمانه
نصف قاشق چایخوری
2 عدد متوسط
1 عدد کوچک
150 گرم
نصف قاشق چایخوری
1 قاشق چایخوری
نصف پیمانه
1 عدد متوسط
100 گرم
1 عدد کوچک
یکچهارم پیمانه
به میزان لازم
8 قاشق غذاخوری
1 عدد متوسط
طرز تهیه آش ترش زنجان
آماده سازی
مرحله 1
- نخود، لوبیا چیتی و عدس را جدا گانه پاک کرده وبشویید.
- سبزی را پاک کرده، شسته و خرد کنید.
- پیاز ها را شسته و پوست بگیرید، سپس 1 پیاز را به صورت نگینی یا خلالی خرد کرده (برای پیاز داغ) و پیاز دیگر را (برای کوفته قلقلی) رنده کنید
- هویج، شلغم، چغندر قرمز و سیب زمینی را شسته، پوست بگیرید و نگینی خرد کنید.
- آلو و برگه زردآلو را بشویید.
طرز تهیه کوفته قلقلی
مرحله 1
یک عدد پیاز را با دندانه ریز رنده کرده و آب آن را خوب بگیرید. پیاز رنده شده را به همراه گوشت، نمک، کمی فلفل و زردچوبه مخلوط کرده و خوب ورز دهید تا چسبناک شود.
مرحله 2
از مواد به اندازه گردو های خیلی کوچک، گرد کرده و درون روغن سرخ کنید؛ این کار به کوفته قلقلی ها کمک می کند در زمان پخت وا نروند.
می توانید کوفته های آماده شده را قبل از سرخ کردن، چند ساعتی در یخچال استراحت دهید.
مراحل پخت
مرحله 1
نخود، لوبیا چیتی و عدس را در ظروفی جداگانه بپزید. بعد از پخت، آن ها را به همراه مقدار کافی آبجوش در قابلمه مدنظر برای پخت آش بریزید.
-
البته میتوانید اول نخود و لوبیا چیتی را باهم بپزید. بعد از اینکه نخود و لوبیا چیتی پختند، عدس را به آن ها اضافه کنید تا بپزد.
مرحله 2
چغندر، هویج و شلغم نگینی خرد شده را به طور همزمان در ظرفی جداگانه بپزید و آن ها را به قابلمه حبوبات اضافه کنید.
مرحله 3
سیب زمینی نگینی خرد شده و اسفناج خرد شده را داخل آش بریزید.
مرحله 4
پیاز خرد شده را در روغن سرخ کرده تا طلایی شود و بعد با زردچوبه تفت دهید.
مرحله 5
مرحله 6
پس از چند غل، کوفته قلقلی ها را به همراه فندق، گردو، سیر داغ و پیاز سرخ شده به آش اضافه کرده، نمک و فلفل غذا را اندازه کنید و اجازه دهید کمی بجوشند.
مرحله 7
آلو خشک و برگه زردآلو را در آش بریزید و پس از چند جوش بردارید تا برگه ها باز نشوند.
مرحله 8
در هنگام سرو، برای ملس شدن مزه آش، شیره انگور و سرکه (به میزان دلخواه) را به آن اضافه کرده و میل کنید.
نوش جان!
نکتهها
- نخود و انواع لوبیا را از شب قبل یا حداقل 8 ساعت قبل از پخت، در یک کاسه پر از آب بریزید تا خوب خیس بخورند. در این مدت چند بار آب آنها را عوض کنید تا نفخشان گرفته شود و به زمان کمتری برای پخت نیاز داشته باشند.
- عدس نیازی به خیساندن ندارند.
- در زمان پخت عدس، نباید درِ ظرف را ببندید، چون پوسته آن جدا میشود.
- در زمان پخت سبزیجات، درِ قابلمه را نگذارید تا سبزی رنگ خود را حفظ کند.
- درصورت تمایل میتوانید آلبالوی خشک شده هم بههمراه آلو خشک و برگه زردآلو در آش بریزید.
سؤالی در مورد این دستور داری؟
این دستور را درست کردی؟
برچسبها
مشابهها