slider image
slider image
زمان آماده‌سازی
40 دقیقه
زمان پخت
120 دقیقه
مزه
نسبتاً ترش
روش تهیه
آرام‌پز
زادگاه
زنجان

این دستور را درست کردی؟


آش ترش زنجان

5
افزودن به علاقه‌مندی‌ها
اشتراک گذاری

مواد اولیه آش ترش زنجان

برای 2 نفر

مواد اولیه آش ترش زنجان

عدس

یک‌چهارم پیمانه

برگه زردآلو

یک‌چهارم پیمانه

فلفل سیاه

نصف قاشق چای‌خوری

پیاز

2 عدد متوسط

شلغم

1 عدد کوچک

اسفناج (یا برگ چغندر)

150 گرم

زردچوبه

نصف قاشق چای‌خوری

نمک

1 قاشق چای‌خوری

شیره انگور

نصف پیمانه

هویج

1 عدد متوسط

گوشت چرخ کرده

100 گرم

چغندر قرمز

1 عدد کوچک

سرکه

یک‌چهارم پیمانه

آب

به میزان لازم

روغن مایع

8 قاشق غذاخوری

سیب زمینی

1 عدد متوسط

طرز تهیه آش ترش زنجان

آماده سازی

مرحله 1

  • نخود، لوبیا چیتی و عدس را جدا گانه پاک کرده وبشویید.
  • سبزی را پاک کرده، شسته و خرد کنید.
  • پیاز ها را شسته و پوست بگیرید، سپس 1 پیاز را به صورت نگینی یا خلالی خرد کرده (برای پیاز داغ) و  پیاز دیگر را (برای کوفته قلقلی) رنده کنید
  • هویج، شلغم، چغندر قرمز و سیب زمینی را شسته، پوست بگیرید و نگینی خرد کنید.
  • آلو و برگه زردآلو را بشویید.

طرز تهیه کوفته قلقلی

مرحله 1

یک عدد پیاز را با دندانه ریز رنده کرده و آب آن را خوب بگیرید. پیاز رنده شده را به همراه گوشت، نمک، کمی فلفل و زردچوبه مخلوط کرده و خوب ورز دهید تا چسبناک شود.

مرحله 2

از مواد به اندازه گردو های خیلی کوچک، گرد کرده و درون روغن سرخ کنید؛ این کار به کوفته قلقلی ها کمک می کند در زمان پخت وا نروند.

  • می توانید کوفته های آماده شده را قبل از سرخ کردن، چند ساعتی در یخچال استراحت دهید.

مراحل پخت

مرحله 1

نخود، لوبیا چیتی و عدس را در ظروفی جداگانه بپزید. بعد از پخت، آن ها را به همراه مقدار کافی آبجوش در قابلمه مدنظر برای پخت آش بریزید.

  • البته میتوانید اول نخود و لوبیا چیتی را باهم بپزید. بعد از اینکه نخود و لوبیا چیتی پختند، عدس را به آن ها اضافه کنید تا بپزد.

مرحله 2

چغندر، هویج و شلغم نگینی خرد شده را به طور همزمان در ظرفی جداگانه بپزید و آن ها را به قابلمه حبوبات اضافه کنید.

مرحله 3

سیب زمینی نگینی خرد شده و اسفناج خرد شده را داخل آش بریزید.

مرحله 4

 پیاز خرد شده را در روغن سرخ کرده تا طلایی شود و بعد با زردچوبه تفت دهید.

مرحله 6

پس از چند غل، کوفته قلقلی ها را به همراه فندق، گردو، سیر داغ و پیاز سرخ شده به آش اضافه کرده، نمک و فلفل غذا را اندازه کنید و اجازه دهید کمی بجوشند.

مرحله 7

آلو خشک و برگه زردآلو را در آش بریزید و پس از چند جوش بردارید تا برگه ها باز نشوند.

مرحله 8

در هنگام سرو، برای ملس شدن مزه آش، شیره انگور و سرکه (به میزان دلخواه) را به آن اضافه کرده و میل کنید.

نوش جان!

نکته‌ها

  1. نخود و انواع لوبیا را از شب قبل یا حداقل 8 ساعت قبل از پخت، در یک کاسه پر از آب بریزید تا خوب خیس بخورند. در این مدت چند بار آب آن‌ها را عوض کنید تا نفخشان گرفته شود و به زمان کمتری برای پخت نیاز داشته باشند.
  2. عدس نیازی به خیساندن ندارند.
  3. در زمان پخت عدس، نباید درِ ظرف را ببندید، چون پوسته آن جدا می‌شود.
  4. در زمان پخت سبزیجات، درِ قابلمه را نگذارید تا سبزی رنگ خود را حفظ کند.
  5. درصورت تمایل می‌توانید آلبالوی خشک شده هم به‌همراه آلو خشک و برگه زردآلو در آش بریزید.

سؤالی در مورد این دستور داری؟


این دستور را درست کردی؟


برچسب‌ها


مشابه‌ها