آش گوجه‌فرنگی همدان
آش گوجه‌فرنگی همدانآش گوجه‌فرنگی همدان
آش گوجه فرنگی

آش گوجه‌فرنگی همدان

4
زمان آماده‌سازی
30 دقیقه
زمان پخت
120 دقیقه
مزه
متعادل
روش تهیه
آرام‌پز
زادگاه
همدان

این دستور را درست کردی؟

آش گوجه‌فرنگی همدان

4

معرفی

افزودن به علاقه‌مندی‌ها
اشتراک گذاری

آماده‌شدنش طول می‌کشه، ولی نتیجه‌ای به همراه داره که حس می‌کنین زمان رو شکست دادین! این آش سنتی ایرانی همدانی از گوجه تهیه می‌شه و طعمی منحصربه‌فرد داره. گوجه رو حتماً در برنامه غذایی‌تون قرار بدین. پر از آنتی‌اکسیدانه و به سلامتیِ چشم کمک می‌کنه. خونِتون قرمز!

مواد اولیه

برای 2 نفر
مواد اولیه آش گوجه فرنگی

نمک

1 قاشق چای‌خوری

گوشت چرخ کرده

150 گرم

گوجه فرنگی

350 گرم

روغن مایع

به میزان لازم

زردچوبه

نصف قاشق چای‌خوری

سبزی آش

150 گرم

فلفل سیاه

نصف قاشق چای‌خوری

پیاز

2 عدد متوسط

برنج

نصف پیمانه

آب

به میزان لازم

لپه

1 قاشق غذاخوری

طرز تهیه

آماده‌سازی

مرحله 1
  1. برنج را پاک کنید و بشویید.
  2. گوجه‌فرنگی را بشویید، درصورت تمایل پوست بگیرید، سپس رنده کنید. (می‌توانید گوجه‌ها را داخل میکسر بریزید و پوره کنید.)
  3. سبزی را پاک کنید، بشویید و خرد کنید.
  4. پیازها را بشویید و پوست بگیرید.
    • نصف‌پیاز‌ها را برای پیازداغ خرد کنید و باقیمانده را برای کوفته‌قلقلی رنده کنید.
  5. لپه را پاک کنید و بشویید.
  6. سبزی را پاک کنید، بشویید و ریز خرد کنید.
روش پخت اول

مرحله 1

برنج و لپه را جداگانه بپزید.

مرحله 2

در تابه‌ای پیاز را سرخ کنید، بعد زردچوبه بزنید.

مرحله 3

برنج که پخت، لپه پخته و پیازداغ را به آن اضافه کنید.

مرحله 4

پس از آن گوجه‌فرنگی و سبزی را داخل آش بریزید.

مرحله 5

در این فاصله کوفته قلقلی تهیه کنید. (به طرز تهیه کوفته‌قلقلی مراجعه کنید.)

مرحله 6

وقتی سبزی نیم‌پز شد، کوفته‌قلقلی را در آش بریزید. نمک و فلفل آش را اندازه کنید و اجازه دهید آش با حرارت جا بیفتد.

روش پخت دوم

مرحله 1

در قابلمه‌ای روغن بریزید و پیاز را سرخ کنید، بعد زردچوبه بزنید.

مرحله 2

برنج و لپه را با مقداری آب به پیاز داغ اضافه کنید.

مرحله 3

وقتی برنج خوب پخت و لعاب داد، گوجه‌فرنگی و سبزی را اضافه کنید.

مرحله 4

در این فاصله کوفته‌قلقلی تهیه کنید. (به طرز تهیه کوفته‌قلقلی مراجعه کنید.)

مرحله 5

وقتی سبزی نیم‌پز شد، کوفته‌قلقلی را در آش بریزید. نمک و فلفل آش را اندازه کنید و اجازه دهید با حرارت ملایم جا بیفتد.

نوش جان!

نکته‌ها

  1. بهتر است از برنج نیم‌دانه (خرده برنج یا برنج آشی) استفاده کنید.
  2. اگر لپه شما از نوع ریز و دیرپز است، آن را حداقل 1 تا 2 ساعت بخیسانید. برای این کار لپه را در یک کاسه ریخته و تا سطح رویش آب بریزید.
  3. سبزی آش شامل اسفناج یا برگ چغندر، تره، گشنیز ، جعفری و شوید است. بهتر است از تمام این سبزی‌ها به‌اندازه مساوی بردارید و از ترکیب آن‌ها سبزی آش را آماده کنید.
    • برای آماده‌سازی یک کیلو سبزی آش، باید از هر کدام به میزان 200 گرم تهیه کنید و بعد از خردکردن، بسته به تعداد نفرات، میزان مشخص شده را بردارید و در آش استفاده کنید.
    • البته بر حسب ذائقه می‌توانید میزان یکی از سبزی‌ها را کمتر یا بیشتر کنید، اما میزان گفته‌شده استاندارد و بهترین حالت ممکن است؛ چون افزودن مقدار زیادی از یک سبزی، بسته به نوع آن ممکن است باعث تلخی یا تغییر طعم کلی آش شود.

اگر با مهارت و هنر خودتان به این غذا خلاقیت جدیدی افزوده‌اید، این تجربه را با همه به اشتراک بگذارید.

این دستور را دوست داشتی؟

سؤالی در مورد این دستور داری؟

این دستور را درست کردی؟

برچسب‌ها
مشابه‌ها