slider image
slider image
سوپ ییلاق
سوپ ییلاقسوپ ییلاق
سوپ ییلاق
زمان آماده‌سازی
10 دقیقه
زمان پخت
60 دقیقه
زمان انتظار
60 دقیقه
مزه
متعادل
روش تهیه
تفت دادن-آرام‌پز
سطح مهارت
متوسط
فصل
تمامی فصول
زادگاه
ترکیه

این دستور را درست کردی؟


سوپ ییلاق

4

معرفی

افزودن به علاقه‌مندی‌ها
اشتراک گذاری

مواد اولیه سوپ ییلاق

برای 2 نفر

مواد اولیه سوپ ییلاق

برنج نیم دانه

نصف پیمانه

کره

50 گرم

فلفل سیاه

1 قاشق چای‌خوری

آب (جوش)

به میزان لازم

آرد سفید

1 قاشق غذاخوری

عصاره گوشت (یا عصاره مرغ )

1 عدد متوسط

ماست

نصف پیمانه

نمک

1 قاشق چای‌خوری

نعنا خشک

یک و نیم قاشق غذاخوری

گوشت قلقلی

روغن مایع

یک‌چهارم پیمانه

نمک

1 قاشق چای‌خوری

گوشت چرخ کرده

200 گرم

فلفل سیاه

1 قاشق چای‌خوری

آرد نخودچی (آرد سوخاری)

1 قاشق غذاخوری

پیاز

1 عدد متوسط

طرز تهیه سوپ ییلاق

مرحله 1

پیاز را بشویید، پوست بگیرید و ریز رنده کنید. (آب پیاز رنده‌شده را خوب بگیرید؛ برای این کار می‌توانید از یک پارچه تمیز کمک بگیرید.) پیاز را با گوشت مخلوط کرده و به همراه آرد نخودچی یا آرد سوخاری، نمک، فلفل و زردچوبه خوب ورز دهید؛ سپس قلقلی درست کنید و به مدت 1 ساعت در یخچال بگذارید تا خودش را بگیرد. بعد از یک ساعت در روغن داغ سرخ کنید و کنار بگذارید.

مرحله 2

حالا برنج را پاک کنید و چند بار بشویید و به همراه آب، عصاره، نمک و فلفل سیاه در یک قابلمه بزرگ بریزید و بگذارید بجوشد تا دانه‌های برنج کاملا بپزند و شکفته و نرم شوند. در ادامه آرد را در مقداری آب حل کرده و به همراه ماست به سوپ اضافه کنید و آرام آرام هم‌بزنید (اگر سوپ سفت بود کمی آب جوش اضافه کنید). حالا موقع اضافه‌کردن قلقلی‌ها به سوپ است؛ اجازه دهید به مدت 5 تا 10 دقیقه‌ای هم سوپ با گوشت‌ها بپزد.

مرحله 3

در پایان در یک ماهیتابه کوچک مقدار کمی کره ذوب کنید و نعناع را در آن تفت دهید؛ سپس به سوپ در حال جوش اضافه کنید و 5 دقیقه دیگر صبر کنید، پس از آن حرارت را خاموش کنید.

نکته‌ها

نکات
  1. میزان کره، روغن، نمک، فلفل، ماست و زردچوبه به‌صورت استاندارد تعریف شده‌ است؛ اما شما میتوانید این مقادیر را برحسب ذائقه خود تغییر دهید. بدیهی است که طعم پیش‌فرض بعد از تغییر میزان مواد، مانند سبزیجات، ادویه‌جات یا استفاده از چاشنی‌های مدنظرتان تغییر خواهد کرد.
  2. اگر در هر مرحله از پخت نیاز بود به غذا آب اضافه شود (تا غذا خوب بپزد و ته نگیرد) حتما از آبجوش استفاده کنید.
  3. غلظت سوپ به سلیقه شما بستگی دارد. اگر تمایل دارید غذای شما رقیق‌تر باشد می‌توانید میزان بیشتری آب‌جوش در غذا بریزید. اما به‌صورت استاندارد در هر مرحله به ازای هر 2 نفر، 2 تا 3 پیمانه آب برای پخت موادی که به سوپ اضافه می‌شود کافیست. البته این در صورتی است که حرارت ملایم باشد تا غذا به آرامی بپزد و جا بیفتد.
  4. می‌توانید برای هر 2 نفر به جای استفاده از عصاره از 2 پیمانه آبِ قلم یا آبِ مرغ استفاده کنید.
  5. پیشنهاد می‌کنیم به جای استفاده از عصاره به صورت مستقیم در غذا، ابتدا آن را پودر یا در کمی آبِ داغ حل کرده و به غذا اضافه کنید تا گلوله نشود.
  6. justify"> اگر قلقلی‌ها را خوب سرخ کرده ‌اید تا مغز پخت شوند، می‌توانید آن‌ها را با سوپ ترکیب نکنید بلکه به‌عنوان تزیین روی سوپ استفاده کنید.
  7. در صورتی که برنج نیم‌دانه در دسترس ندارید، می‌توانید به همان میزان از برنج کامل استفاده کنید اما بهتر است بعد از پاک کردن و شستن برنج آن را 1 تا 3 ساعت بخیسانید تا راحت‌تر در غذا شکفته و نرم شود.

سؤالی در مورد این دستور داری؟


این دستور را درست کردی؟


برچسب‌ها

مشابه‌ها