این دستور را درست کردی؟
آش ماست فارس
معرفی
مواد اولیه آش ماست فارس
برای 2 نفرمواد اولیه آش ماست فارس
100 گرم
1 عدد متوسط
نصف پیمانه
نصف پیمانه
نصف قاشق چایخوری
1 قاشق چایخوری
150 گرم
نصف پیمانه
1 عدد متوسط
به میزان لازم
نصف قاشق چایخوری
یکسوم پیمانه
طرز تهیه آش ماست فارس
آماده سازی
مرحله 1
- گوشت را تمیز بشویید تا مو و خرده استخوانی به آن نماند.
- برنج و لپه را پاک کنید و بشویید.
- سبزیها را پاک کنید، بشویید و ریز خرد کنید.
- پیاز را بشویید و پوست بگیرید. (خردش نکنید.)
مراحل پخت
مرحله 1
ابتدا گوشت را با پیاز، برگ بو، فلفل و زردچوبه بپزید، بهصورتی که بعد از پخت، کاملا له شود.
- نمک را در پایان پختِ گوشت اضافه کنید.
- وقتی گوشت پخت و آب آن کم شد، آبِ گوشت را جدا کنید و کنار بگذارید.
مرحله 2
در این فاصله برنج و لپه را در ظروفی جداگانه بپزید. (برنج باید وا برود.) وقتی برنج وا رفت، آبِ گوشت را به آن اضافه کنید تا طعمدار شود.
- برنج را با 5 برابر میزان آب بپزید.
مرحله 3
لپه پخته و سبزیجات را هم به برنج اضافه کنید.
مرحله 4
استتخوانهای گوشت را جدا کرده و گوشت را نیمکوب کنید، بعد با مقداری آب درون قابلمه بریزید و بگذارید آش بپزد و جا بیفتد.
- پس از اضافهکردن گوشت، آش را تقریبا به مدت 1 ساعت مرتب هم بزنید تا ته نگیرد.
مرحله 5
پس از آنکه آش جا افتاد، حرارت را خاموش کنید تا از حرارت بیفتد. وقتی آش خنک شد، ماست را به آن اضافه کنید و در ظرف بکشید و با فلفل سیاه آسیاب کرده، تزیین کنید.
- اگر ماست در هنگام داغ بودن آش اضافه شود، ممکن است بِبُرد. پس حتما از خنکبودن آش مطمئن شوید.
- حداقل یک ساعت زمان بدهید تا آش خنک شود.
نوش جان!
نکتهها
- بهجای برنج دانه کامل میتوانید به همان میزان از برنج نیمدانه (خرده برنج یا برنج آشی) استفاده کنید.
- بهتر است برنج را از شب قبل خیس کنید.
- پیشنهاد میشود از گوشت استفاده کنید، چون ریشریش میشود و آش را کشدار میکند.
- اگر لپه شما از نوع ریز و دیرپز است، آن را حداقل 1 تا 2 ساعت بخیسانید. برای این کار لپه را در یک کاسه ریخته و تا سطح رویش آب بریزید.
- بهتر است از ماست کیسهای بهسبک قدیم یا ماست یونانی یا ماست شیرازی یا انواع ماست چکیده غلیظ استفاده کنید.
سؤالی در مورد این دستور داری؟