این دستور را درست کردی؟
آش ماست فارس
مواد اولیه آش ماست فارس
برای 2 نفرمواد اولیه آش ماست فارس
100 گرم
1 عدد متوسط
نصف پیمانه
نصف پیمانه
نصف قاشق چایخوری
1 قاشق چایخوری
150 گرم
نصف پیمانه
1 عدد متوسط
به میزان لازم
نصف قاشق چایخوری
یکسوم پیمانه
طرز تهیه آش ماست فارس
آماده سازی
مرحله 1
- گوشت را تمیز بشویید تا مو و خرده استخوانی به آن نماند.
- برنج و لپه را پاک کنید و بشویید.
- سبزیها را پاک کنید، بشویید و ریز خرد کنید.
- پیاز را بشویید و پوست بگیرید. (خردش نکنید.)
مراحل پخت
مرحله 1
ابتدا گوشت را با پیاز، برگ بو، فلفل و زردچوبه بپزید، بهصورتی که بعد از پخت، کاملا له شود.
- نمک را در پایان پختِ گوشت اضافه کنید.
- وقتی گوشت پخت و آب آن کم شد، آبِ گوشت را جدا کنید و کنار بگذارید.
مرحله 2
در این فاصله برنج و لپه را در ظروفی جداگانه بپزید. (برنج باید وا برود.) وقتی برنج وا رفت، آبِ گوشت را به آن اضافه کنید تا طعمدار شود.
- برنج را با 5 برابر میزان آب بپزید.
مرحله 3
لپه پخته و سبزیجات را هم به برنج اضافه کنید.
مرحله 4
استتخوانهای گوشت را جدا کرده و گوشت را نیمکوب کنید، بعد با مقداری آب درون قابلمه بریزید و بگذارید آش بپزد و جا بیفتد.
- پس از اضافهکردن گوشت، آش را تقریبا به مدت 1 ساعت مرتب هم بزنید تا ته نگیرد.
مرحله 5
پس از آنکه آش جا افتاد، حرارت را خاموش کنید تا از حرارت بیفتد. وقتی آش خنک شد، ماست را به آن اضافه کنید و در ظرف بکشید و با فلفل سیاه آسیاب کرده، تزیین کنید.
- اگر ماست در هنگام داغ بودن آش اضافه شود، ممکن است بِبُرد. پس حتما از خنکبودن آش مطمئن شوید.
- حداقل یک ساعت زمان بدهید تا آش خنک شود.
نوش جان!
نکتهها
- بهجای برنج دانه کامل میتوانید به همان میزان از برنج نیمدانه (خرده برنج یا برنج آشی) استفاده کنید.
- بهتر است برنج را از شب قبل خیس کنید.
- پیشنهاد میشود از گوشت استفاده کنید، چون ریشریش میشود و آش را کشدار میکند.
- اگر لپه شما از نوع ریز و دیرپز است، آن را حداقل 1 تا 2 ساعت بخیسانید. برای این کار لپه را در یک کاسه ریخته و تا سطح رویش آب بریزید.
- بهتر است از ماست کیسهای بهسبک قدیم یا ماست یونانی یا ماست شیرازی یا انواع ماست چکیده غلیظ استفاده کنید.
سؤالی در مورد این دستور داری؟
این دستور را درست کردی؟
برچسبها
مشابهها