slider image
slider image
زمان آماده‌سازی
20 دقیقه
زمان پخت
160 دقیقه
مزه
ملس
روش تهیه
آرام‌پز
زادگاه
خوزستان

این دستور را درست کردی؟


قلیه دزفولی

4
افزودن به علاقه‌مندی‌ها
اشتراک گذاری

مواد اولیه قلیه دزفولی

برای 2 نفر

مواد اولیه قلیه دزفولی

تمر هندی (بسته)

یک‌چهارم عدد متوسط

آلو

100 گرم

نمک

نصف قاشق چای‌خوری

زردچوبه

نصف قاشق چای‌خوری

رب انار

1 قاشق غذاخوری

سیر (حبه)

2 عدد متوسط

لوبیا چشم بلبلی

یک‌چهارم پیمانه

برنج

نصف پیمانه

نعنا خشک

1 قاشق غذاخوری

بلغور گندم

یک‌چهارم پیمانه

گوشت گوساله (یا گوشت گوسفندی*)

150 گرم

فلفل سیاه

نصف قاشق چای‌خوری

پیاز

2 عدد بزرگ

آب

به میزان لازم

روغن مایع

5 قاشق غذاخوری

نخود

یک‌چهارم پیمانه

طرز تهیه قلیه دزفولی

آماده سازی

مرحله 1

  1. گوشت را تمیز بشویید تا مو و خرده استخوانی روی آن نماند.
  2. پیاز و سیر را بشویید و پوست بگیرید؛ سپس نصف پیازها را نگینی یا خلالی خرد کنید و نصف دیگر را کامل نگه دارید.
  3. سیر را رنده کرده یا با پرس سیر له یا با چاقو ریز خرد کنید.
  4. نخود، لوبیا و برنج را پاک کنید و بشویید.
  5. بهتر است آلو را هم بشویید.

مراحل پخت

مرحله 1

ابتدا باید گوشت را به‌همراه پیاز، سیر، لوبیا، نخود، بلغور، برنج و کمی آب بار بگذارید.

  •  در صورت تمایل می‌توانید گوشت، برنج، بلغور، نخود و لوبیا را در ظروفی جداگانه بپزید و بعد آن‌ها را باهم مخلوط کنید و باقی مراحل را ادامه دهید (در این صورت برای پخت کوشت حتماً به طریقه پخت گوشت مراجعه کنید).
  • در صورت استفاده از گوشت دارای استخوان، پس از پخت، استخوان‌های آن را جدا کنید و بعد گوشت را بکوبید و به قابلمه برگردانید.

مرحله 2

در این فاصله پیاز خردشده را در روغن سرخ کنید، بعد زردچوبه بزنید و کنار بگذارید.

مرحله 4

پس از پخت گوشت و حبوبات، شیره تمر هندی را بگیرید و آن را به همراه رب انار، آلو، پیاز سرخ‌شده، سیرداغ، نمک و فلفل به حبوبات و گوشت اضافه کنید و اجازه دهید، 1ساعت روی حرارت ملایم بجوشد تا آش جا بیفتد. (برای گرفتن شیره تمر هندی، آن را در کمی آب بجوشانید و بعد از صافی عبورش دهید.)

مرحله 6

در نهایت نمک غذا را اندازه کنید، سپس قلیه دزفولی را با نعناداغ تزیین و سرو کنید.

  • می‌توانید پس از پخت غذا، مواد را داخل قابلمه بکوبید و بعد در ظرفی بریزید و با نان میل کنید.

نوش جان!

نکته‌ها

  1. به‌جای برنج دانه کامل می‌توانید به همان میزان از برنج نیم‌دانه (خرده برنج یا برنج آشی) هم استفاده کنید.
  2. بهتر است برنج را حداقل 3 ساعت قبل از پخت بخیسانید.
  3. بهتر است نخود و انواع لوبیا را از شب قبل یا حداقل 8 ساعت قبل از پخت بخیسانید و چند بار در این مدت آب آن‌ها را عوض کنید تا نفخشان گرفته شود. این کار به زودتر پختن حبوبات کمک می‌کند.
  4. در این آش بهتر است از گوشت چربی‌دارِ با استخوان استفاده شود تا طعم و مزه بهتری داشته باشد؛ اما شما با توجه به سلیقه خودتان می‌توانید از گوشت بدون چربی و بدون استخوان هم استفاده کنید.

سؤالی در مورد این دستور داری؟


این دستور را درست کردی؟


برچسب‌ها


مشابه‌ها