این دستور را درست کردی؟
قلیه دزفولی
مواد اولیه قلیه دزفولی
برای 2 نفرمواد اولیه قلیه دزفولی
یکچهارم عدد متوسط
100 گرم
نصف قاشق چایخوری
نصف قاشق چایخوری
1 قاشق غذاخوری
2 عدد متوسط
یکچهارم پیمانه
نصف پیمانه
1 قاشق غذاخوری
یکچهارم پیمانه
150 گرم
نصف قاشق چایخوری
2 عدد بزرگ
به میزان لازم
5 قاشق غذاخوری
یکچهارم پیمانه
طرز تهیه قلیه دزفولی
آماده سازی
مرحله 1
- گوشت را تمیز بشویید تا مو و خرده استخوانی روی آن نماند.
- پیاز و سیر را بشویید و پوست بگیرید؛ سپس نصف پیازها را نگینی یا خلالی خرد کنید و نصف دیگر را کامل نگه دارید.
- سیر را رنده کرده یا با پرس سیر له یا با چاقو ریز خرد کنید.
- نخود، لوبیا و برنج را پاک کنید و بشویید.
- بهتر است آلو را هم بشویید.
مراحل پخت
مرحله 1
ابتدا باید گوشت را بههمراه پیاز، سیر، لوبیا، نخود، بلغور، برنج و کمی آب بار بگذارید.
- در صورت تمایل میتوانید گوشت، برنج، بلغور، نخود و لوبیا را در ظروفی جداگانه بپزید و بعد آنها را باهم مخلوط کنید و باقی مراحل را ادامه دهید (در این صورت برای پخت کوشت حتماً به طریقه پخت گوشت مراجعه کنید).
- در صورت استفاده از گوشت دارای استخوان، پس از پخت، استخوانهای آن را جدا کنید و بعد گوشت را بکوبید و به قابلمه برگردانید.
مرحله 2
در این فاصله پیاز خردشده را در روغن سرخ کنید، بعد زردچوبه بزنید و کنار بگذارید.
مرحله 3
مرحله 4
پس از پخت گوشت و حبوبات، شیره تمر هندی را بگیرید و آن را به همراه رب انار، آلو، پیاز سرخشده، سیرداغ، نمک و فلفل به حبوبات و گوشت اضافه کنید و اجازه دهید، 1ساعت روی حرارت ملایم بجوشد تا آش جا بیفتد. (برای گرفتن شیره تمر هندی، آن را در کمی آب بجوشانید و بعد از صافی عبورش دهید.)
مرحله 5
مرحله 6
در نهایت نمک غذا را اندازه کنید، سپس قلیه دزفولی را با نعناداغ تزیین و سرو کنید.
- میتوانید پس از پخت غذا، مواد را داخل قابلمه بکوبید و بعد در ظرفی بریزید و با نان میل کنید.
نوش جان!
نکتهها
- بهجای برنج دانه کامل میتوانید به همان میزان از برنج نیمدانه (خرده برنج یا برنج آشی) هم استفاده کنید.
- بهتر است برنج را حداقل 3 ساعت قبل از پخت بخیسانید.
- بهتر است نخود و انواع لوبیا را از شب قبل یا حداقل 8 ساعت قبل از پخت بخیسانید و چند بار در این مدت آب آنها را عوض کنید تا نفخشان گرفته شود. این کار به زودتر پختن حبوبات کمک میکند.
- در این آش بهتر است از گوشت چربیدارِ با استخوان استفاده شود تا طعم و مزه بهتری داشته باشد؛ اما شما با توجه به سلیقه خودتان میتوانید از گوشت بدون چربی و بدون استخوان هم استفاده کنید.
سؤالی در مورد این دستور داری؟
این دستور را درست کردی؟
برچسبها
مشابهها