slider image
slider image
زمان آماده‌سازی
15 دقیقه
زمان پخت
100 دقیقه
مزه
نسبتاً ترش
روش تهیه
تفت دادن-آرام‌پز
زادگاه
گیلان

این دستور را درست کردی؟


مرغ لَوَنگی

4

معرفی

افزودن به علاقه‌مندی‌ها
اشتراک گذاری

مواد اولیه مرغ لَوَنگی

برای 2 نفر

مواد اولیه مرغ لَوَنگی

زردچوبه (در صورت تمایل)

1 قاشق چای‌خوری

گردو (مغز شده)

100 گرم

فلفل سیاه

1 قاشق چای‌خوری

پیاز (برای داخل شکم مرغ)

2 عدد متوسط

روغن مایع

4 قاشق غذاخوری

گوشت مرغ (مرغ کامل)

1 عدد کوچک

آب

به میزان لازم

نمک

1 قاشق مرباخوری

رب آلوچه (یا رب ازگیل)

3 قاشق غذاخوری

گوجه فرنگی

2 عدد بزرگ

دارچین

1 قاشق مرباخوری

آبغوره

یک‌سوم پیمانه

طرز تهیه مرغ لَوَنگی

آماده سازی

مرحله 1

  1. مغز گردو را آسیاب یا رنده کنید.
  2. گوجه فرنگی، مرغ و پیاز را بشویید.
  3. بهتر است مرغ را از شب قبل با نمک، فلفل و رب آلوچه یا ازگیل مزه دار کنید. 
    • مرغ هر چقدر بیشتر در مواد بماند بهتر مزه‌دار می‌شود؛ البته بهترین بازه زمانی برای خوابندن مرغ در مواد بین 1 تا 10 ساعت است.
  4. پیاز را پوست گرفته و رنده کنید (یا نگینی خرد کنید).
  5. گوجه فرنگی را با پوست یا بدون پوست خرد کنید.

روش اول

مرحله 1

در یک تابه نصف بیشتر پیاز ها را در روغن سرخ کنید. حالا پودر گردو را به پیاز اضافه کرده و مجدد تفت دهید، سپس رب، نمک، فلفل و دارچین به آن اضافه کنید.

مرحله 2

مخلوط آماده شده را در شکم مرغ گذاشته، آن را  با خلال دندان یا نخ و سوزن بدوزید و مرغ را در کمی روغن سرخ کنید.

مرحله 3

در قابلمه مد نظر، باقیمانده پیاز را در روغن سرخ کنید. حالا گوجه فرنگی را اضافه کرده و سرخ کنید، سپس به آن نمک، فلفل و زردچوبه بزنید. در ادامه مقداری آب و آبغوره اضافه کنید و حرارت را بالا ببرید تا بجوشد.

مرحله 4

وقتی آب به جوش آمد، مرغ را داخل قابلمه بگذارید و اجازه دهید با حرارت ملایم بپزد.

روش دوم

مرحله 1

در یک تابه روغن ریخته و پیاز را تفت دهید. پودر گردو را به پیاز اضافه کرده و مجدد تفت دهید، سپس رب، نمک، فلفل و دارچین به آن اضافه کنید.

مرحله 2

حالا مخلوط آماده شده را در شکم مرغ گذاشته، آن را با خلال دندان یا نخ و سوزن بدوزید و مرغ را در کمی روغن سرخ کنید.

مرحله 3

گوجه فرنگی، آبغوره و کمی آب به مرغ اضافه کنید و بگذارید با حرارت ملایم بپزد.

نوش جان!

نکته‌ها

  1. برای چشیدن طعم اصیل این خورش، در صورت در دسترس بودن از مرغ  محلی استفاده کنید.
  2. میزان روغن، نمک، ادویه جات و چاشنی ها برای حفظ سلامتی شما به صورت استاندارد تعریف شده اند؛ البته شما میتوانید این مقادیر را برحسب ذائقه خود تغییر دهید.
  3. در صورت استفاده از مرغ محلی، زمان پخت کمی بیشتر خواهد بود.
  4. اگر در هر مرحله از پخت نیاز بود به غذا آب اضافه شود (تا غذا خوب پخته شود و ته نگیرد) حتما از آبجوش استفاده کنید.

سؤالی در مورد این دستور داری؟


این دستور را درست کردی؟


برچسب‌ها

مشابه‌ها