slider image
slider image
زمان آماده‌سازی
20 دقیقه
زمان پخت
180 دقیقه
مزه
متعادل
روش تهیه
آرام‌پز
زادگاه
زنجان

این دستور را درست کردی؟


آش گندم زنجان

4
افزودن به علاقه‌مندی‌ها
اشتراک گذاری

مواد اولیه آش گندم زنجان

برای 2 نفر

مواد اولیه آش گندم زنجان

نعنا خشک

1 قاشق غذاخوری

سبزی آش (در صورت تمایل)

200 گرم

زردچوبه

نصف قاشق چای‌خوری

لوبیا چشم بلبلی

یک‌چهارم پیمانه

لوبیا چیتی

یک‌چهارم پیمانه

نمک

1 قاشق مرباخوری

سیر (3 حبه)

3 عدد متوسط

عدس

یک‌چهارم پیمانه

نخود

یک‌چهارم پیمانه

گندم

نصف پیمانه

فلفل سیاه

نصف قاشق چای‌خوری

لوبیا سفید

یک‌چهارم پیمانه

ماش

یک‌چهارم پیمانه

روغن مایع

5 قاشق غذاخوری

فلفل قرمز

نصف قاشق چای‌خوری

پیاز

1 عدد متوسط

آب

به میزان لازم

طرز تهیه آش گندم زنجان

آماده سازی

مرحله 1

  1. نخود، انواع لوبیا، ماش و عدس را جداگانه پاک کرده و بشویید.
  2. سبزی را پاک کرده، شسته و خرد کنید.
  3. سیر و پیاز  را شسته و پوست بگیرید.
    •  پیاز را خلالی خرد کنید.
    • سیر را رنده کرده یا با پرس سیر له کنید.

مراحل پخت

مرحله 1

ابتدا گندم را با مقداری آب در قابلمه مدنظر برای پخت آش بریزید تا بپزد. نخود و لوبیا ها را با مقداری آب در قابلمه دیگری بریزید و بعد از پخت، به ترتیب ماش و عدس را به قابلمه حبوبات اضافه کنید. وقتی عدس و ماش هم پختند حبوبات را آبکش کرده و به گندم پخته اضافه کنید تا باهم بجوشند.

  • البته می توانید گندم، نخود، لوبیاها، عدس و ماش را در ظروفی جداگانه بپزید و بعد باهم مخلوط کنید.
  • در صورت نیاز مقداری آب جوش اضافه کنید.

مرحله 2

در این فاصله پیاز خرد شده را در روغن سرخ کرده تا طلایی شود و بعد با زردچوبه تفت دهید و کنار بگذارید.

مرحله 3

سیر داغ تهیه کنید.

مرحله 4

حالا نمک، فلفل، پیاز داغ و سیرداغ را به غذا اضافه کنید.

  • در صورتی که تمایل به استفاده از سبزی دارید الان زمان مناسبی است، سبزی را اضافه کرده و اجازه دهید سبزی بپزد. پیشنهاد می کنیم برای حفظ رنگ سبزی درب ظرف را نبندید.

مرحله 5

نعناع داغ تهیه کنید.

مرحله 6

در پایان، نمک و فلفل آش را اندازه کنید و پس از جا افتادن آش، آن را در ظرف کشیده و با نعناع داغ تزیین کنید.

نوش جان!

نکته‌ها

  1. گندم، نخود، انواع لوبیا و ماش را از شب قبل یا حداقل 8 ساعت قبل از پخت، در یک کاسه پر از آب بریزید تا خوب خیس بخورند. در این مدت چند بار آب آن ها را عوض کنید تا نفخ آنها گرفته شده و به زمان کمتری برای پخت نیاز داشته باشند.
  2. عدس نیازی به خیساندن ندارد.
  3. در زمان پخت عدس و ماش، درب قابلمه را نبندید تا پوسته آن ها جدا نشود.
  4. در برخی مناطق، ماست به عنوان چاشنی این آش در کنارش سرو می شود.
  5. در برخی مناطق برای این آش، از قلم استخوان یا گوشت گوسفندی استفاده می کنند. درصورت تمایل به استفاده از آن ها به طرز تهیه آب قلم یا روش پخت گوشت مراجعه کنید؛ همچنین زمان اضافه کردن آب قلم یا گوشت کوبیده در مراحل پایانی پخت است.

سؤالی در مورد این دستور داری؟


این دستور را درست کردی؟


برچسب‌ها


مشابه‌ها