این دستور را درست کردی؟
آش ارده
مواد اولیه آش ارده
برای 2 نفربه میزان لازم
1 قاشق مرباخوری
دوسوم پیمانه
2 قاشق غذاخوری
یکسوم پیمانه
4 قاشق غذاخوری
یک و نیم پیمانه
طرز تهیه آش ارده
آمادهسازی
مرحله 1
- برنج را پاک کنید و با آب ولرم بشویید (تا زمان شفاف شدن آبِ برنج به شستشو ادامه دهید.)؛ بهتر است برنج شستهشده را با مقداری آب (درحدی که روی برنج را بگیرد) و نمک در ظرف مناسبی بریزید و به مدت 3 تا 4 ساعت بخیسانید. بعد از گذشت این مدت زمان، آبِ برنج را خالی کنید.
- ماش را پاک کنید و بشویید.
مراحل پخت
مرحله 1
ابتدا ماش را با مقدار مناسبی آب (درحدی که روی ماش را بگیرد) در قابلمه بریزید و بپزید؛ بعد از پخت، آبکش کنید و کنار بگذارید.
مرحله 2
دو-سوم قابلمه را از آب پُرکنید و بجوشانید. وقتی آب بهجوش آمد، برنج و نمک را داخل آب بریزید و اجازه دهید برنج خوب بجوشد. هرازگاهی کفِ ایجادشده روی برنج را با کفگیر بردارید و دور بریزید. بسته به نوع برنج 8 تا 12 دقیقه زمان لازم است تا برنج مغزپخت شود. برای تست، دانه برنج را بین دو انگشت فشار دهید تا له شود. درصورتیکه سطح برنج نرم ولی داخل آن کمی سفت بود، یعنی برنج برای آبکشی آماده است.
مرحله 3
برنج را آبکش کنید و مقداری آبِ سرد روی آن بگیرید تا نمک اضافی و لعاب برنج گرفته شود. در قابلمه مدنظر برای پخت برنج، کمی روغن ریخته (درصورت تمایل تهدیگ مورد نظرتان را بچینید)، سپس چند کفگیر از برنج آبکششده را بریزید و ماشِ پخته را اضافه کنید. این کار را تکرار کنید تا برنج و ماش تمام شوند. با کفگیر، برنج را از کنارهها به سمت وسط جمع کنید (چیزی شبیه به کوه بسازید). روی برنج کمی روغن بریزید. حفرههایی روی برنج ایجاد کنید، بعد درب قابلمه را بگذارید (درصورت تمایل دمکنی مناسب بگذارید) و اجازه دهید روی حرارت ملایم بخار کند تا دَم بکشد.
مرحله 4
پس از دَمکشیدن برنج، پلو را در ظرف سرو بکشید و ارده را کمکم روی آن بریزید (درصورت تمایل همبزنید) و سرو کنید.
نکتهها
- در صورت تمایل میتوانید از شیره خرما کنار این غذا استفاده کنید.میزان 4 قاشق غذاخوری شیره خرما برای 2 نفر کافیست. البته شما میتوانید بنابر ذائقه خود مقدار را تغییر دهید..
- میزان روغن، نمک، ارده و سایر مواد بهصورت استاندارد تعریف شدهاند؛ البته میتوانید این مقادیر را برحسب ذائقه خود کم یا زیاد کنید. بدیهی است که تغییر مقدار بعضی از مواد سبب تغییر طعم نهایی غذا خواهد شد.
- برخی تمایل دارند برنج را بلافاصله پس از تمیزکردن و شستشو بپزند. پختِ برنج بدون خیساندن، بسته به نوع برنج، ممکن است زمانِ مغزپخت شدن آن را افزایش دهد.
- اگر در هر مرحله از پخت، نیاز بود به غذا آب اضافه شود (تا غذا خوب پخته شود و ته نگیرد) حتما از آبِ جوش استفاده کنید.
سؤالی در مورد این دستور داری؟
این دستور را درست کردی؟
برچسبها
مشابهها