این دستور را درست کردی؟
پلو ماش
مواد اولیه پلو ماش
برای 2 نفربه میزان لازم
یک و نیم قاشق غذاخوری
1 قاشق چایخوری
نصف پیمانه
4 قاشق غذاخوری
یک و نیم پیمانه
2 عدد متوسط
1 قاشق چایخوری
10 عدد متوسط
دوسوم پیمانه
طرز تهیه پلو ماش
آمادهسازی
- برنج را پاک کنید و با آب ولرم بشویید (تا زمان شفاف شدن آبِ برنج به شستشو ادامه دهید.)؛ بهتر است برنج شستهشده را با مقداری آب (درحدی که روی برنج را بگیرد) و نمک در ظرف مناسبی بریزید و به مدت 3 تا 4 ساعت بخیسانید. بعد از گذشت این مدت زمان، آبِ برنج را خالی کنید.
- کشمش را پاک کنید و بشویید؛ بهتر است کشمش را به مدت 10 دقیقه در یک کاسه آب بخیسانید، سپس آبکش کنید.
- پیاز را بشویید، پوست بگیرید و نگینی یا خلالی خرد کنید.
- ماش را پاک کنید و بشویید.
- هسته خرما را جدا کنید.
مراحل پخت
مرحله 1
ابتدا ماش را با مقدار مناسبی آب (درحدی که روی ماش را بگیرد) در قابلمه بریزید و بپزید؛ بعد از پخت، آبکش کنید و کنار بگذارید.
مرحله 2
دو-سوم قابلمه را از آب پُرکنید و بجوشانید. وقتی آب بهجوش آمد، برنج و نمک را داخل آب بریزید و اجازه دهید برنج خوب بجوشد. هرازگاهی کفِ ایجادشده روی برنج را با کفگیر بردارید و دور بریزید. بسته به نوع برنج 8 تا 12 دقیقه زمان لازم است تا برنج مغزپخت شود. برای تست، دانه برنج را بین دو انگشت فشار دهید تا له شود. درصورتیکه سطح برنج نرم ولی داخل آن کمی سفت بود، یعنی برنج برای آبکشی آماده است.
مرحله 3
برنج را آبکش کنید و مقداری آبِ سرد روی آن بگیرید تا نمک اضافی و لعاب برنج گرفته شود. در قابلمه مدنظر برای پخت برنج، کمی روغن ریخته (درصورت تمایل تهدیگ مورد نظرتان را بچینید)، سپس چند کفگیر از برنج آبکششده را بریزید و ماشِ پخته را اضافه کنید. این کار را تکرار کنید تا برنج و ماش تمام شوند. با کفگیر، برنج را از کنارهها به سمت وسط جمع کنید (چیزی شبیه به کوه بسازید). روی برنج کمی روغن بریزید. حفرههایی روی برنج ایجاد کنید، بعد درب قابلمه را بگذارید (درصورت تمایل دمکنی مناسب بگذارید) و اجازه دهید روی حرارت ملایم بخار کند تا دَم بکشد.
مرحله 4
در این فاصله، در تابهای کمی روغن بریزید تا گرم شود. پیاز را در روغن سرخ کنید و زردچوبه بزنید. کشمش را اضافه کرده، تفت دهید و بعد خرما را اضافه کنید. وقتی خرما هم با پیاز و کشمش تفت خورد، محتویات تابه را روی پلو بریزید و کمی زیر و رو کنید، سپس درب قابلمه را بگذارید و منتظر بمانید تا فرآیند پخت کاملشود. البته میتوانید محتویات تابه را در زمان سرو پلو، برای تزیین روی آن بریزید.
نکتهها
- میزان روغن، نمک و سایر مواد، بهصورت استاندارد تعریف شدهاند؛ البته شما میتوانید این مقادیر را برحسب ذائقه خود تغییر دهید.
- برخی تمایل دارند برنج را بلافاصله پس از تمیزکردن و شستشو بپزند. دراینصورت برای تهیه برنج آبکشی برای 2 نفر، آب را بجوشانید. وقتی آب بهجوش آمد، 2 قاشق غذاخوری نمک (بهازای 2 پیمانه برنج) در آبِ درحال جوش بریزید و برنج را به آن اضافه کرده، منتظر بمانید (حدود 10 تا 15 دقیقه) تا مغز پخت شود (کفِ روی برنج را هرازگاهی بردارید.)، سپس آبکشی کنید. پختِ برنج بدون خیساندن، بسته به نوع برنج، ممکن است زمانِ مغزپخت شدن آن را افزایش دهد. برای تست مغزپخت بودن برنج، دانه برنج را بین دو انگشت فشار دهید تا له شود. درصورتیکه سطح برنج نرم ولی داخل آن کمی سفت بود، یعنی برنج برای آبکشی آماده است.
سؤالی در مورد این دستور داری؟
این دستور را درست کردی؟
برچسبها
مشابهها