این دستور را درست کردی؟
آش ماش لرستان
مواد اولیه آش ماش لرستان
برای 2 نفرمواد اولیه آش ماش لرستان
یکچهارم پیمانه
1 پیمانه
نصف قاشق چایخوری
1 قاشق چایخوری
یکچهارم پیمانه
1 عدد بزرگ
به میزان لازم
به میزان لازم
یکسوم پیمانه
نصف قاشق چایخوری
به میزان لازم
سهچهارم پیمانه
به میزان لازم
2 قاشق غذاخوری
طرز تهیه آش ماش لرستان
آماده سازی
مرحله 1
- لوبیا چیتی، عدس، ماش و برنج را پاک کرده و بشویید.
- پیازها را شسته و پوست بگیرید، سپس آن ها را رنده کرده یا بصورت نگینی یا خلالی خرد کنید.
روش پخت اول
مرحله 1
عدس، برنج، ماش و لوبیا را در ظروفی جداگانه بپزید.
مرحله 2
پیاز خرد شده را در روغن ریخته تا طلایی شود و بعد با زردچوبه تفت دهید.
مرحله 3
وقتی برنج نرم و له شد، ماش، عدس، لوبیا چیتی پخته، نصف پیاز داغ، نمک ، فلفل و آب گوشت را به آن اضافه کرده و اجازه دهید آش جا بیفتد.
مرحله 4
حالا نصف مواد را از قابلمه در آورده و داخل میکسر ریخته یا بکوبید تا خوب له شوند، بعد آن را به بقیه مواد داخل قابلمه اضافه کنید .
مرحله 5
روش پخت دوم
مرحله 1
ماش و لوبیا را در ظروفی جداگانه با آب بپزید وپس از پخت آبکش کنید.
مرحله 2
در ظرف دیگری برنج، عدس و مقداری آب بریزید وروی حرارت بگذارید تا بپزند و نرم شوند.
مرحله 3
ماش ، لوبیا چیتی پخته، برنج و عدس را به آن اضافه کرده و هم بزنید.
مرحله 4
پیاز خرد شده را در روغن ریخته تا طلایی شود و بعد با زردچوبه تفت دهید. کمی از آن را برای تزیین آش نگه دارید و باقی آن را برای داخل آش کنار بگذارید.
مرحله 6
حالا نصف مواد را از قابلمه در آورده و داخل میکسر ریخته یا بکوبید تا خوب له شوند، بعد آن را به بقیه مواد داخل قابلمه اضافه کنید .
مرحله 7
کمی محلول غلیظ زعفران و 2 قاشق سر پر کشک هم داخل آش ریخته و هم بزنید .
مرحله 8
مرحله 9
کمی از نعناع داغ را داخل آش ریخته، هم بزنید و بعد ازکشیدن آش آن را با پیازداغ، باقیمانده نعناع داغ و به میزان دلخواه کشک تزیین کنید.
نکتهها
- لوبیا را بهتر است از شب قبل یا حداقل 8ساعت قبل از پخت ، بصورت جداگانه در کاسه ریخته تا سطح روی آن آب بریزید و اجازه دهید خوب خیس بخورد و چند بار در این مدت آب آن را عوض کنید تا نفخ آن گرفته شود.علاوه بر این به زودتر پختن آنها هم کمک میکند.
- برنج و عدس را 1 ساعت قبل از پخت این آش در کاسه های جداگانه به همراه مقداری آب تا روی سطح آنها بریزید تا خیس بخورند.
- به جای برنج دانه کامل میتوانید به همان میزان از برنج نیم دانه ( خرده برنج یا برنج آشی ) هم استفاده کنید که دیگر نیازی به خیساندن ندارد.
سؤالی در مورد این دستور داری؟
این دستور را درست کردی؟
برچسبها
مشابهها