slider image
slider image
زمان آماده‌سازی
25 دقیقه
زمان پخت
100 دقیقه
مزه
متعادل
روش تهیه
آرام‌پز
زادگاه
لرستان

این دستور را درست کردی؟


آش ماش لرستان

4
افزودن به علاقه‌مندی‌ها
اشتراک گذاری

مواد اولیه آش ماش لرستان

برای 2 نفر

مواد اولیه آش ماش لرستان

لوبیا چیتی

یک‌چهارم پیمانه

آب گوشت (در صورت تمایل)

1 پیمانه

زردچوبه

نصف قاشق چای‌خوری

نمک

1 قاشق چای‌خوری

عدس

یک‌چهارم پیمانه

پیاز

1 عدد بزرگ

زعفران (در صورت تمایل)

به میزان لازم

نعنا خشک

به میزان لازم

برنج

یک‌سوم پیمانه

فلفل سیاه

نصف قاشق چای‌خوری

آب

به میزان لازم

ماش

سه‌چهارم پیمانه

روغن مایع

به میزان لازم

کشک

2 قاشق غذاخوری

طرز تهیه آش ماش لرستان

آماده سازی

مرحله 1

  1. لوبیا چیتی، عدس، ماش و برنج را پاک کرده و بشویید.
  2. پیازها را شسته و پوست بگیرید، سپس آن ها را رنده کرده یا بصورت نگینی یا خلالی خرد کنید.

روش پخت اول

مرحله 1

عدس، برنج، ماش و لوبیا را در ظروفی جداگانه بپزید.

مرحله 2

پیاز  خرد شده را در روغن ریخته تا طلایی شود و بعد با زردچوبه تفت دهید.

مرحله 3

وقتی برنج نرم و له شد، ماش، عدس، لوبیا چیتی پخته، نصف پیاز داغ، نمک ، فلفل و آب گوشت را به آن اضافه کرده  و اجازه دهید آش جا بیفتد.

مرحله 4

حالا نصف مواد را از قابلمه در آورده و داخل میکسر ریخته یا بکوبید تا خوب له شوند، بعد آن را به بقیه مواد داخل قابلمه اضافه کنید .

مرحله 6

بعد ازکشیدن آش آن را با باقیمانده پیازداغ، نعناع داغ و به میزان دلخواه کشک تزیین کنید.

روش پخت دوم

مرحله 1

ماش و لوبیا را  در ظروفی جداگانه با آب بپزید وپس از پخت آبکش کنید.

مرحله 2

در ظرف دیگری برنج، عدس و مقداری آب بریزید وروی حرارت بگذارید تا بپزند و نرم شوند.

مرحله 3

ماش ، لوبیا چیتی پخته، برنج و عدس را به آن اضافه کرده و هم بزنید.

مرحله 4

پیاز  خرد شده را در روغن ریخته تا طلایی شود و بعد با زردچوبه تفت دهید. کمی از آن را برای تزیین آش نگه دارید و باقی آن را برای داخل آش کنار بگذارید.

مرحله 5

نمک، فلفل، نصف پیازداغ و آب گوشت را اضافه می کنیم و می گذاریم آش بپزد و جا بیفتد.

مرحله 6

حالا نصف مواد را از قابلمه در آورده و داخل میکسر ریخته یا بکوبید تا خوب له شوند، بعد آن را به بقیه مواد داخل قابلمه اضافه کنید .

مرحله 7

کمی محلول غلیظ زعفران و 2 قاشق سر پر کشک هم داخل آش ریخته و هم بزنید .

مرحله 9

کمی از نعناع داغ را داخل آش ریخته، هم بزنید و بعد ازکشیدن آش آن را با پیازداغ، باقیمانده نعناع داغ و به میزان دلخواه کشک تزیین کنید.

نکته‌ها

  1. لوبیا را  بهتر است از شب قبل  یا حداقل 8ساعت قبل از پخت ، بصورت جداگانه در کاسه ریخته تا سطح روی آن آب بریزید و اجازه دهید خوب  خیس بخورد و چند بار در این مدت آب آن را عوض کنید تا نفخ آن گرفته شود.علاوه بر این به زودتر پختن آنها هم کمک میکند.
  2. برنج  و عدس را 1 ساعت قبل از پخت این آش در کاسه های جداگانه به همراه مقداری آب تا روی سطح آنها بریزید تا خیس بخورند.
  3. به جای برنج دانه کامل میتوانید به همان میزان از برنج نیم دانه ( خرده برنج یا برنج آشی ) هم استفاده کنید که دیگر نیازی به خیساندن ندارد.

سؤالی در مورد این دستور داری؟


این دستور را درست کردی؟


برچسب‌ها


مشابه‌ها