آش هلیم
این دستور را درست کردی؟
آش بی بی سه شنبه
4
افزودن به علاقهمندیها
اشتراک گذاری
مواد اولیه آش بی بی سه شنبه
برای 2 نفرفلفل سیاه
1 قاشق چایخوری
نخود
یکچهارم پیمانه
عدس
یکچهارم پیمانه
پیاز
2 عدد متوسط
برگ بو
1 عدد متوسط
لوبیا چیتی
یکچهارم پیمانه
آب
به میزان لازم
بلغور گندم
نصف پیمانه
سبزی آش
200 گرم
گوشت گوسفند
200 گرم
روغن مایع
یکچهارم پیمانه
نمک
1 قاشق چایخوری
زردچوبه
1 قاشق چایخوری
طرز تهیه آش بی بی سه شنبه
آماده سازی
مرحله 1
گوشت را تمیز بشویید. (حواستان باشد که، گاهی مو یا خرده استخوان به گوشت چسبیده، همه را جدا کنید.)نخود و لوبیا را پاک کرده و بشویید.پیازها را بشویید و پوست بگیرید، نیمی از آنها را نگینی خرد کرده و باقی را کامل نگه دارید.سبزی آش را پاک کرده، بشویید و خرد کنید.عدس را پاک کرده و بشویید.
مراحل پخت
مرحله 1
در ظرفی، گوشت را با مقداری آب، پیاز درسته، فلفل و زردچوبه بپزید و بعد از پخت، آن را بکوبید. (اگر دوست داشتید پیاز را جدا کنید یا آن را با گوشت بکوبید.)
مرحله 2
عدس، نخود و لوبیا را جداگانه در مقداری آب بپزید و آبکش کنید.
مرحله 3
در یک قابلمه دیگر بلغور را در مقداری آب بپزید.
مرحله 4
وقتی بلغور پخت، پیاز را در تابهای سرخ کنید و زردچوبه بزنید.
مرحله 5
وقتی بلغور پخت و لعاب داد، پیازداغ، گوشت کوبیده، سبزی خرد شده، فلفل و نمک را به آن بیفزایید و بگذارید تا آش جا بیفتد.
مرحله 6
نعناداغ تهیه کنید. (به طرز تهیه نعناداغ مراجعه شود.)
مرحله 7
در آخر آش را با نعناداغ تزیین کرده و نوش جان کنید.نوش جان!
نکتهها
نکات
- بهتر است نخود و لوبیا را از شب قبل یا حداقل 8 ساعت پیش از پخت در یک کاسه پر از آب بخیسانید. پیشنهاد میشود در این مدت، چند بار آب آنها را عوض کنید تا نفخشان گرفته شود. خیساندن حبوبات به سریعتر پختنشان کمک میکند.
- در این آش بسته به ذائقه خانواده میتوانید از انواع لوبیا استفاده کنید، ولی به طور معمول از لوبیا چیتی استفاده میشود.
- عدس نیازی به خیساندن ندارد.
- سبزی آش شامل اسفناج یا برگ چغندر، تره، گشنیز، جعفری و شوید میشود. بهتر است از تمام این سبزیها بهاندازه مساوی بردارید و از ترکیبشان سبزی آش آماده کنید.
- برای آمادهسازی یک کیلو سبزی آش، باید از هر کدام به میزان 200 گرم تهیه کنید و بعد از خردکردن، بسته به تعداد نفرات، میزان مشخص شده را بردارید و در آش استفاده کنید.
- البته برحسب ذائقه میتوانید، میزان یکی از سبزیها را کمتر یا بیشتر کنید، اما میزان گفته شده استاندارد و بهترین حالت ممکن است؛ چون افزودن مقداری زیادی از یک سبزی بسته به نوع آن، ممکن است، باعث تلخی یا تغییر طعم کلی آش شود.
سؤالی در مورد این دستور داری؟
این دستور را درست کردی؟
برچسبها
مشابهها