slider image
slider image
زمان آماده‌سازی
30 دقیقه
زمان پخت
100 دقیقه
مزه
متعادل
روش تهیه
آرام‌پز
زادگاه
آذربایجان شرقی

این دستور را درست کردی؟


آش کلم‌برگ

4

معرفی

افزودن به علاقه‌مندی‌ها
اشتراک گذاری

مواد اولیه آش کلم‌برگ

برای 2 نفر

مواد اولیه آش کلم برگ

نمک

1 قاشق چای‌خوری

لوبیا چیتی

یک‌چهارم پیمانه

کشک

به میزان لازم

کلم برگ سفید (کلم برگ خرد شده)

100 گرم

برنج

یک‌چهارم پیمانه

روغن مایع

به میزان لازم

آب

به میزان لازم

هویج

1 عدد بزرگ

فلفل سیاه

نصف قاشق چای‌خوری

سبزی آش (تره،جعفری وگشنیز،اسفناج و ترخون)

100 گرم

بلغور گندم

یک‌سوم پیمانه

زردچوبه

نصف قاشق چای‌خوری

سیر (3 حبه)

3 عدد متوسط

نعنا خشک

به میزان لازم

عدس

یک‌سوم پیمانه

پیاز

1 عدد متوسط

نخود

یک‌چهارم پیمانه

طرز تهیه آش کلم‌برگ

آماده سازی

مرحله 1

  1. نخود، لوبیا چیتی، برنج و عدس را جداگانه پاک کنید و بشویید.
  2. سبزی را پاک کرده، بشویید و خرد کنید.
  3. هویج، پیاز و سیر را بشویید و پوست بگیرید.
  4. پیاز و هویج را نگینی خرد کنید.
  5. سیر را رنده کنید.
  6. کلم برگ را بشویید و به صورت سالادی یا ریز خرد کنید.

روش پخت اول

مرحله 1

برنج، بلغور، عدس، نخود و لوبیا را در قابلمه‌های جداگانه بپزید.

مرحله 2

پیاز را در روغن سرخ کنید تا طلایی شود، سپس به آن زردچوبه بزنید و کمی که تفت خورد، کنار بگذارید.

مرحله 4

وقتی بلغور خوب پخت و لعاب داد؛ برنج، عدس، نخود و لوبیای پخته، کلم برگ، هویج، سیرداغ، پیازداغ، سبزیجات، نمک و فلفل را به بلغور پخته اضافه کنید و در صورت نیاز کمی آب هم بریزید و منتظر بمانید، سبزیجات، کلم و هویج بپزند و آش جا بیفتد.

مرحله 6

در پایان آش را با نعناداغ و کشک تزیین کرده و میل کنید.

روش پخت دوم

مرحله 1

نخود و لوبیا را بار بگذارید تا بپزند.

مرحله 2

پیاز را در روغن سرخ کنید تا طلایی شود، سپس به آن زردچوبه بزنید و کمی که تفت خورد کنار بگذارید.

مرحله 4

برنج، بلغور و عدس را باهم بپزید و صبر کنید تا لعاب بیندازند، سپس نخود و لوبیای پخته، سیرداغ، پیازداغ، سبزیجات، کلم برگ و هویج را به برنج، بلغور و عدس پخته اضافه کنید.

مرحله 5

پس از پختن سبزیجات، کلم و هویج، به غذا کمی نمک و فلفل بزنید و منتظر بمانید تا آش جا بیفتد.

مرحله 7

در پایان آش را با نعناع داغ و کشک تزئین کرده و میل کنید.

نوش جان!

نکته‌ها

  1. در این آش میزان تره و ترخون باید خیلی کمتر از سایر سبزی‌ها باشد.
  2. به‌جای برنج دانه کامل می‌توانید به همان میزان از برنج نیم‌دانه (خرده برنج یا برنج آشی) هم استفاده کنید.
  3. بهتر است نخود و انواع لوبیا را از شب قبل یا حداقل 8 ساعت قبل از پخت، به‌صورت جداگانه در کاسه پر از آب (تا سطح روی حبوبات) بخیسانید. در این مدت چندبار آب آن‌ها را عوض کنید تا نفخشان گرفته شود. این کار به زودتر پختن حبوبات کمک می‌کند.
  4.  عدس نیازی به خیساندن ندارد.

سؤالی در مورد این دستور داری؟


این دستور را درست کردی؟


برچسب‌ها

مشابه‌ها