slider image
slider image
آش قلیه خراسان شمالی
آش قلیه خراسان شمالیآش قلیه خراسان شمالی
آش قلیه خراسان شمالی
زمان آماده‌سازی
10 دقیقه
زمان پخت
150 دقیقه
مزه
متعادل
روش تهیه
تفت دادن-آرام‌پز
زادگاه
خراسان شمالی

این دستور را درست کردی؟


آش قلیه خراسان شمالی

4

معرفی

افزودن به علاقه‌مندی‌ها
اشتراک گذاری

مواد اولیه آش قلیه خراسان شمالی

برای 2 نفر

مواد اولیه آش قلیه خراسان شمالی

نمک

1 قاشق چای‌خوری

آب

به میزان لازم

فلفل سیاه (در صورت تمایل)

نصف قاشق چای‌خوری

کشک

1 قاشق غذاخوری

لوبیا قرمز

نصف پیمانه

روغن مایع

7 قاشق غذاخوری

زردچوبه

نصف قاشق چای‌خوری

رب گوجه فرنگی

2 قاشق غذاخوری

ماست شیرین

نصف پیمانه

عدس

نصف پیمانه

رشته آش

200 گرم

گوشت چرخ کرده

100 گرم

پیاز

1 عدد متوسط

طرز تهیه آش قلیه خراسان شمالی

آماده سازی

مرحله 1

  1. عدس و لوبیا قرمز را پاک کنید و بشویید.
  2. پیاز را بشویید، پوست بگیرید و رنده کرده یا نگینی خرد کنید.

روش اول پخت

مرحله 1

لوبیا قرمز و عدس را جداگانه بپزید.

مرحله 2

در یک تابه روغن بریزید و پیاز را در آن سرخ کنید؛ سپس به آن زردچوبه بزنید و بعد گوشت را اضافه کنید و تفت دهید.

مرحله 3

کمی که گوشت تفت خورد و رنگش برگشت، نمک، فلفل و رب گوجه‌فرنگی اضافه کرده و تفت دهید تا رنگ رب باز شود.

مرحله 4

حالا لوبیا و عدس را به مواد داخل ماهیتابه اضافه کنید؛ سپس کمی آب بریزید و اجازه دهید، بجوشند تا آبشان کشیده شود.

مرحله 5

در یک قابلمه مقداری آب بجوشانید و رشته‌ها را در آن بریزید و بعد از 5 تا 6 دقیقه آبکش کنید.

  • اگر رشته‌ها خیلی نرم شدند، آن‌ها را با آب سرد آبکش کنید تا مجدد سفت شوند.

مرحله 6

ماست و کشک را با هم مخلوط کرده و کمی آب هم اضافه کنید تا رقیق شود، بعد آن‌ها را با رشته مخلوط کرده و سرو کنید؛ سپس محتویات داخل ماهیتابه را هم روی غذا بریزید.

روش دوم پخت

مرحله 1

لوبیا قرمز را نیم‌پز کنید.

مرحله 2

حالا عدس را به آن اضافه کنید تا با هم بپزند.

مرحله 3

پیاز را در روغن سرخ کنید، سپس به آن زردچوبه بزنید و بعد گوشت را اضافه کنید تا تفت بخورند.

مرحله 4

لوبیا و عدس را به‌همراه نمک، فلفل و رب به آن اضافه کنید.

مرحله 5

در ظرفی دیگر مقداری آب بجوشانید و رشته‌ها را در آن بریزید و بعد از چند دقیقه آبکش کنید.

مرحله 6

حالا مواد را لابه‌لای رشته بریزید و سرو کنید.

  • برخی تمایل دارند بعد از اینکه مواد را لابه‌لای رشته ریختند آن را دم کنند.

مرحله 7

ماست و کشک را با هم مخلوط کنید و کمی آب هم اضافه کنید تا رقیق شود و بعد با غذا سرو کنید.

نوش جان!

نکته‌ها

  1. بهتر است لوبیا را از شب قبل یا حداقل 8 ساعت پیش از پخت در یک کاسه پر از آب بخیسانید. پیشنهاد می‌شود در این مدت، چند بار آب لوبیا را عوض کنید تا نفخش گرفته شود. خیساندن لوبیا به سریع‌تر پختنش کمک می‌کند.
  2. عدس نیازی به خیساندن ندارد.

سؤالی در مورد این دستور داری؟


این دستور را درست کردی؟


برچسب‌ها

مشابه‌ها