این دستور را درست کردی؟
آش امام
4
افزودن به علاقهمندیها
اشتراک گذاری
مواد اولیه آش امام
برای 2 نفرمواد اولیه آش امام
بلغور گندم ((گندم سفید نیمکوب))
1 پیمانه
نمک
1 قاشق مرباخوری
گوشت گردن ( گوشت گردن با آب قلم یا گوشت خورشتی)
به میزان لازم
قیسی
250 گرم
فلفل سیاه
نصف قاشق چایخوری
باقلا
125 گرم
خرما (خشک زرد)
100 گرم
زعفران (دمکرده)
نصف پیمانه
نخود
یکسوم پیمانه
شکر
10 گرم
آب
به میزان لازم
خلال بادام
20 گرم
طرز تهیه آش امام
آماده سازی
مرحله 1
گندم نیمکوب را دو روز بخیسانید و در این مدت 5 تا 6 بار آب آن را عوض کنید.
پوست باقالی را بگیرید و آن را کنار بگذارید.البته درصورت تمایل میتوانید باقالی را با پوست استفاده کنید.
نخود را پاک کنید و بشویید.
قیسی را بشویید.
روش اول پخت
مرحله 1
باقالی، نخود و گوشت را جداگانه بپزید. (به روش پخت گوشت مراجعه کنید.)
گوشت را پس از پخت، ریشریش کنید.
نخود و باقالی پخته را پس از پخت آبکش کرده و کنار بگذارید.
مرحله 2
در قابلمهای گندم را با مقداری آب بپزید؛ در این مدت باید غذا را دائم هم بزنید تا گندم کاملاً له شود و ته نگیرد.
مرحله 3
گندم که پخت، گوشت ریشریش شده را اضافه کنید و دوباره هم بزنید.
مرحله 4
حالا نخود، بادام،
قیسی، باقالی، خرما، نمک، فلفل (در صورت تمایل) و زعفران را اضافه کرده و اجازه دهید، همگی بجوشند تا
بادام بپزد و آش جا بیفتد. در پایان آش را در ظرف کشیده و روی آن شیره انگور بریزید.
در صورت تمایل به استفاده
از عسل یا شکر بهجای شیره انگور، آن را همراه با نخود، قیسی و باقی مواد داخل آش بریزید تا
باهم بجوشند و غذا مزهدار شود.
روش دوم پخت
مرحله 1
باقالی، نخود و قیسی را جداگانه بپزید.قیسی باید نیمپز شود.باقالی و نخود باید کاملا
بپزند.
مرحله 2
گوشت گردن را با مقداری آب
بپزید؛ سپس آن را ریشریش کنید.
مرحله 3
در قابلمهای دیگر، گندم را با مقداری آب بپزید تا کاملا له شود.دقت کنید که غذا
را باید به طور دائم هم بزنید تا ته نگیرد.
مرحله 4
گوشت ریشریش شده
را روی گندم بریزید و دوباره هم بزنید تا گندم
و گوشت اصلاً قابل تشخیص نباشند.
مرحله 5
حالا نخود، بادام،
قیسی، باقالی، خرما، نمک، زعفران و شکر را اضافه کرده و اجازه دهید همگی بجوشند تا بادام بپزد و آش جا بیفتد. در صورت تمایل به استفاده
از عسل بهجای شکر، آن را همراه با نخود، قیسی و باقی مواد بریزید.در صورت تمایل به استفاده
از شیره انگور، باید آن را موقع برداشتن آش از روی حرارت، اضافه کنید تا سیاه نشود.
نوش جان!
نکتهها
-
بهتر است نخود را از شب قبل یا حداقل 8 ساعت پیش از پخت در یک کاسه پر از آب بخیسانید. پیشنهاد میشود در این مدت، چند بار آب نخود را عوض کنید تا نفخش گرفته شود. خیساندن نخود به سریعتر پختنش کمک میکند.
بهجای شکر میتوانید از عسل یا شیره انگور استفاده کنید.
-
طعم این آش با گوشت گردن و آب قلم بسیار بهتر خواهد بود، اما اگر در دسترستان نبود، میتوانید از گوشت خورشتی استفاده کنید.
سؤالی در مورد این دستور داری؟
این دستور را درست کردی؟
برچسبها
مشابهها