slider image
slider image
آش کارده کهگیلویه و بویراحمد
آش کارده کهگیلویه و بویراحمدآش کارده کهگیلویه و بویراحمد
آش کارده کهگلویه و بویراحمد
زمان آماده‌سازی
20 دقیقه
زمان پخت
100 دقیقه
مزه
نسبتاً ترش
روش تهیه
آرام‌پز
زادگاه
کهگیلویه و بویر احمد

این دستور را درست کردی؟


آش کارده کهگیلویه و بویراحمد

4

معرفی

افزودن به علاقه‌مندی‌ها
اشتراک گذاری

مواد اولیه آش کارده کهگیلویه و بویراحمد

برای 2 نفر

مواد اولیه آش کارده کهگلویه و بویراحمد

نمک

1 قاشق چای‌خوری

بلغور گندم

نصف پیمانه

دوغ (دوغ ترش)

یک‌چهارم پیمانه

آب

به میزان لازم

برنج

یک‌چهارم پیمانه

کارده (کاردین یا کوارده)

نصف پیمانه

طرز تهیه آش کارده کهگیلویه و بویراحمد

آماده سازی

مرحله 1

  1. گیاه کارده را پاک کرده، بشویید و خرد کنید. (حتما از دستکش استفاده کنید.)

روش پخت اول

مرحله 1

برنج و بلغور را جداگانه بپزید.

مرحله 2

وقتی بلغور پخت و لعاب داد، برنج وا رفته، کارده، دوغ و نمک را به آن اضافه کنید و اجازه دهید، آش با حرارت ملایم بجوشد و جا بیفتد.

  • کارده باید خوب بپزد تا تیزی و خاصیت آلرژی‌زایی‌اش از بین برود و دهان و زبان را زخم نکند.

روش پخت دوم

مرحله 1

در قابلمه آب بریزید و روی حرارت بگذارید تا حدی که ولرم شود و دست را نسوزاند. برنج، بلغور گندم کارده تازه یا خشک و ماله کارده را با هم مخلوط کنید، در آن را ببندید و بگذارید یک شب تا صبح استراحت کند. صبحِ روزِ بعد، از مایع سفید رنگ روی قابلمه یک لیوان بردارید و در جای خنک نگهدارید تا برای دفعه بعد، نیازی به این کار نباشد.

مرحله 2

قابلمه را روی حرارت کم قرار دهید و اجازه دهید، برنج، بلغور، کارده و دوغ خوب بپزند.

  • کارده باید خوب بپزد تا تیزی و خاصیت آلرژی‌زایی‌اش از بین برود.
  • اگر کارده خوب نپزد، دهان و زبان را زخم می‌کند.

نوش جان!

نکته‌ها

  1. سبزی کارده بسیار آلرژی‌زاست و باعث بروز حساسیت پوستی به‌صورت تاول ریز قرمز می‌شود؛ به همین خاطر اگر از کارده تازه استفاده می‌کنید، بهتر است در زمان برداشت، پاک کردن و خرد کردن از دستکش استفاده کنید.
  2. به‌جای نیم‌پیمانه کارده خرد شده تازه می‌توانید از یک‌چهارم پیمانه، کارده خشک استفاده کنید. (این میزان برای 2 نفر است.
  3. به‌جای دوغ می‌توانید از مایعی به نام «ماله» استفاده کنید.
    • ماله همان مخلوط موادی است که برای تهیه کارده استفاده می‌شود و کمی ترش است.
    • برای تهیه آن، برنج نیم‌دانه، بلغور، دوغ، کارده خشک و نمک را باهم مخلوط می‌کنند و دو تا سه روز استراحت می‌دهند تا کاملا ترش شود.

سؤالی در مورد این دستور داری؟


این دستور را درست کردی؟


برچسب‌ها

مشابه‌ها