این دستور را درست کردی؟
آش کاردین
مواد اولیه آش کاردین
برای 2 نفرمواد اولیه آش کاردین
به میزان لازم
2 قاشق غذاخوری
نصف پیمانه
1 پیمانه
نصف پیمانه
طرز تهیه آش کاردین
آماده سازی
مرحله 1
- کاردین را پاک کنید، بشویید و خرد کنید. (حتما از دستکش استفاده کنید.)
- برنج را پاک کنید و بشویید.
روش پخت اول
مرحله 1
برنج و بلغور را جداگانه بپزید تا لعاب بیندازند. وقتی برنج وا رفت و بلغور پخت، برنج وا رفته را به بلغور پخته اضافه کنید.
مرحله 2
حالا کاردین تازه را اضافه کرده و اجازه دهید، بجوشد. کمی که جوشید، حرارت را خاموش کنید و اجازه دهید، آش چند ساعتی استراحت کند.
- در صورتی که کاردین را با آرد مخلوط نکرده و استراحت ندادهاید و نگران حساسیتزایی آن هستید. میتوانید بعد از اضافه کردنِ کارده به آش، کمی آرد اضافه کرده و خوب مخلوط کنید.
مرحله 3
بعد از سپری شدنِ این زمان، آش را مجدد روی حرارت قرار دهید تا بجوشد و جا بیفتد.
- در صورت تمایل، قبل از جوشیدنِ آش، نعناخشک و پونه خشک هم اضافه کنید.
روش پخت دوم
مرحله 1
برنج و بلغور را با هم بپزید.
مرحله 2
حالا کاردینِ تازه یا خشک را اضافه کنید و اجازه دهید، بجوشد.
- در این مرحله قدیمیها مایه کارده را هم داخل آش میریزند. (طرز تهیه در نکات آمده است.)
مرحله 3
در آخر آرد را اضافه کرده و خوب مخلوط کنید. کمی که جوشید حرارت را خاموش کنید.
مرحله 4
وقتی دمای مواد داخل قابلمه به حدی رسید که اگر انگشت داخل آش شد نسوزد، درِ قابلمه را بگذارید و بهمدت 5 تا 6 ساعت زیر پتو بگذارید تا ترش شود.
مرحله 5
بعد از سپری شدن این زمان آش را مجدد روی حرارت قرار دهید تا بجوشد و جا بیفتد.
- در صورت تمایل به آن کرفس خشک، نعناخشک یا پونه خشک هم اضافه کنید.
نوش جان!
نکتهها
- اگر برنج نیمدانه (خرده برنج یا برنج آشی) نداشتید، میتوانید از برنج دانه کامل استفاده کنید؛ فقط آن را حداقل 3 ساعت بخیسانید تا در حین پخت خوب وا برود.
- این سبزی بسیار آلرژیزاست و باعث بروز حساسیت پوستی بهصورت تاول ریز قرمز میشود به همین خاطر بهتر است در زمان برداشت، پاک کردن، خرد کردنِ آن از دستکش استفاده کنید. بعد از خردکردن کارده، آرد به آن اضافه کنند و همچنان با دستکش آرد و کارده را بین دو دست بسابید. وقتی کارده کاملا به آرد آغشته شد به مدت 2 تا 3 ساعت کنار بگذارید تا حالت آلرژیزایی آن کاملا کنترل شود.
- قدیمیها یک مقدار از آب آش را برمیدارند و در شیشه و در جای خنک نگه میدارند تا ترش شود و مایهای بهدست آید که در آشهای بعد استفاده شود.
سؤالی در مورد این دستور داری؟
این دستور را درست کردی؟
برچسبها
مشابهها