خورش کنگر چهارمحال بختیاری
خورش کنگر چهارمحال بختیاریخورش کنگر چهارمحال بختیاری
خورش کنگر چهارمحال بختیاری

خورش کنگر چهارمحال بختیاری

4
زمان آماده‌سازی
15 دقیقه
زمان پخت
150 دقیقه
مزه
نسبتاً ترش
روش تهیه
تفت دادن-آرام‌پز
سطح مهارت
کم
فصل
بهار
زادگاه
چهار محال و بختیاری

این دستور را درست کردی؟

خورش کنگر چهارمحال بختیاری

4

معرفی

افزودن به علاقه‌مندی‌ها
اشتراک گذاری

هر استان ایران، خورش کنگر رو به سلیقە خودش تهیه میکنه. نه که کنگر هم طعم خاصی داره، هم داروییه و هم اکثر جاها به صورت خودرو رشد میکنه، توجه مادران ایرانی رو به خودش جلب کرده. کنگر چهارمحال و بختیاری، خورشتی از دل کوهستانهای زاگرسه و در رقیقکردن خون مؤثره.

مواد اولیه

برای 2 نفر

پیاز

1 عدد متوسط

کنگر

200 گرم

زردچوبه

1 قاشق چای‌خوری

فلفل سیاه

1 قاشق چای‌خوری

آب

به میزان لازم

روغن مایع

یک‌سوم پیمانه

نمک

1 قاشق چای‌خوری

قره قروت

1 عدد متوسط

گوشت گوساله (یا گوشت گوسفندی)

200 گرم

طرز تهیه

آماده سازی

مرحله 1
  1. گوشت را تمیز بشویید تا مو و خرده استخوانی به آن نماند، سپس آن را به‌صورت قیمه‌ای خرد کنید.
  2. پیاز و کنگر را بشویید.
    • پیاز را پوست بگیرید و نگینی خرد کنید.
    • کنگر را پاک کرده و به اندازه بند انگشت خرد کنید.
مراحل پخت

مرحله 1

در قابلمه کمی روغن بریزید و پیاز را در آن تفت دهید. پس از این که پیاز رنگ طلایی به خود گرفت، فلفل (در صورت تمایل) و زردچوبه را اضافه کنید و کمی دیگر تفت دهید.

مرحله 2

در این مرحله گوشت را اضافه کنید و کمی تفت دهید؛ سپس به غذا آب اضافه کنید و اجازه دهید گوشت با حرارت ملایم بپزد.

مرحله 3

وقتی به انتهای پخت نزدیک شدید، در ظرفی دیگر مقداری روغن بریزید و کنگر را در آن تفت دهید. بعد از این که گوشت کاملا پخت، کنگر را به آن اضافه کنید.

مرحله 4

پس از حدود بیست دقیقه تا نیم ساعت که کنگر پخت، قارا (قره‌قروت) و نمک را در خورش بریزید. بعد از چند غل خورش شما آماده است.

نوش جان!

نکته‌ها

نکات
  1. در صورت تمایل برای لعاب‌دار شدن خورش، می‌توانید 1 قاشق آرد را بو داده و به غذا اضافه کنید. (این میزان برای 2 نفر است.)
  2. برخی تمایل به استفاده از رب گوجه در غذا دارند تا رنگ خورش به قرمزی بزند؛ ضمنا رب گوجه هم به غذا لعاب میدهد.
  3. میزان روغن، نمک، ادویه‌جات و چاشنی‌ها برای حفظ سلامتی شما به‌صورت استاندارد تعریف شده‌اند؛ البته شما میتوانید این مقادیر را برحسب ذائقه خود تغییر دهید.
  4. اگر در هر مرحله از پخت نیاز به اضافه کردن آب به غذا بود (تا غذا خوب بپزد و ته نگیرد)، حتما از آبجوش استفاده کنید.
  5. مدت زمان پخت این غذا بسته به نوع ظرفی که برای پخت استفاده می‌کنید (مثل زودپز) و نوع گوشت قرمز مصرفی (مثل گوشت گوسفند) به یک‌ساعت‌ونیم کاهش می‌یابد.

اگر با مهارت و هنر خودتان به این غذا خلاقیت جدیدی افزوده‌اید، این تجربه را با همه به اشتراک بگذارید.

این دستور را دوست داشتی؟

سؤالی در مورد این دستور داری؟

این دستور را درست کردی؟

برچسب‌ها
مشابه‌ها