slider image
slider image
زمان آماده‌سازی
25 دقیقه
زمان پخت
120 دقیقه
مزه
نسبتاً ترش
روش تهیه
جوشاندن-تفت دادن-آرام‌پز
سطح مهارت
متوسط
فصل
بهار
زادگاه
کرمانشاه

این دستور را درست کردی؟


خورش کنگر کرمانشاه

3.5
افزودن به علاقه‌مندی‌ها
اشتراک گذاری

مواد اولیه خورش کنگر کرمانشاه

برای 2 نفر

روغن مایع (یا روغن کرمانشاهی)

یک‌چهارم پیمانه

لپه

30 گرم

پیاز

1 عدد متوسط

گوشت گوسفند

250 گرم

زردچوبه

1 قاشق چای‌خوری

نمک

1 قاشق چای‌خوری

رب گوجه فرنگی

یک و نیم قاشق غذاخوری

فلفل سیاه

1 قاشق چای‌خوری

کنگر

200 گرم

آب

به میزان لازم

غوره (عسگری پاک‌شده)

3 قاشق غذاخوری

طرز تهیه خورش کنگر کرمانشاه

آماده‌سازی

  1. گوشت را تمیز بشویید تا مو و خرده استخوانی به آن نماند، سپس آن را مکعبی (خورشتی) خرد کنید.
  2. پیاز را بشویید و پوست بگیرید، سپس آن را رنده کرده یا نگینی ریز خرد کنید.
  3. غوره را بشویید.
  4. لپه را پاک کنید و بشویید.
  5. کنگر را پاک کنید و تمیز بشویید، سپس تیغ‌های آن را جدا کنید. حالا ساقه کنگر را به ابعاد دل‌خواه یا به صورت برش‌های یک تا یک و نیم بند انگشتی خرد کنید.

مراحل پخت

مرحله 1

ابتدا لپه را با مقداری آب بپزید و بعد آبکشی کنید و کنار بگذارید.

مرحله 2

در قابلمه مدنظر برای پختِ خورش، پیاز را در روغن سرخ کنید. بعد گوشت را در پیاز بریزید، فلفل و زردچوبه بزنید و تفت دهید تا رنگ گوشت برگردد. مقداری آب اضافه کنید و درب ظرف را ببندید (ابتدا حرارت را زیاد کنید همین‌که آب به‌جوش آمد، حرارت را کم کنید) اجازه دهید گوشت روی حرارت ملایم به‌آرامی بپزد.

مرحله 3

در این فاصله در تابه‌ای مقداری روغن بریزید و کنگر را در آن تفت دهید و کنار بگذارید.

مرحله 4

وقتی گوشت پخت، کنگر سرخ‌شده، لپه پخته و نمک را به گوشتِ پخته اضافه کنید و درب قابلمه را دوباره ببندید تا کنگر روی حرارت ملایم بپزد.

مرحله 5

وقتی کنگر پخت، در تابه‌ای روغن بریزید و رب گوجه را در ان تفت دهید تا رنگ رب بازشده و بوی خامی آن گرفته‌شود. بعد غوره را اضافه کنید و با رب تفت دهید. محتویات تابه را داخل خورش بریزید و درب ظرف را ببندید. اجازه دهید خورش چند غل بزند تا مزه‌ها به خورد هم بروند و خورش جابیفتد.

نکته‌ها

  1. میزان رب گوجه بسته به غلظت آن می‌تواند متفاوت باشد.
  2. در صورت نیاز می‌توانید در کنار غوره از مقداری آب‌غوره هم به‌عنوان چاشنی استفاده کنید.
  3. اگرچه خورش کنگر اصیل کرمانشاه سبزی ندارد، اما برخی طعم سبزی‌هایی مانند نعناع و جعفری را در این خورش می‌پسندند.
    • در صورت تمایل به استفاده از سبزی، آن را پاک کنید، بشویید و ساطوری کنید؛ حدود 50 تا 100 گرم سبزی کافیست. (این میزان برای 2 نفر است.)
  4. بهتر است لپه سفت و دیرپز را از شب قبل بخیسانید.
  5. برای چشیدن طعم اصیل این خورش حتما از گوشت گوسفندی (ترجیحا ران) استفاده کنید.
  6. استفاده از ادویه فلفل هم اختیاری است و در برخی مناطق به‌کار گرفته نمی‌شود.
  7. میزان روغن، نمک، ادویه‌جات و چاشنی‌ها، به‌صورت استاندارد تعریف شده‌اند؛ البته شما می‌توانید این مقادیر را برحسب ذائقه خود تغییر دهید. بدیهی است که تغییر میزان برخی مواد در طعم نهایی غذایی تاثیر خواهد داشت.
  8. اگر در هر مرحله از پخت نیاز بود به غذا آب اضافه کنید (تا غذا خوب بپزد و ته نگیرد)، حتما از آب‌جوش استفاده کنید.
  9. مدت زمان پخت این غذا بسته به نوع ظرفی که برای پخت استفاده می‌کنید (مثل زودپز) و نوع گوشت قرمز مصرفی (گوشت گوساله) تغییر خواهد کرد.
  10. اگر در هر مرحله از پخت نیاز بود به غذا آب اضافه کنید (تا غذا خوب بپزد و ته نگیرد)، حتما از آب‌جوش استفاده کنید.

سؤالی در مورد این دستور داری؟


این دستور را درست کردی؟


برچسب‌ها


مشابه‌ها