

زمان آمادهسازی
زمان پخت
مزه
روش تهیه
سطح مهارت
فصل
زادگاه
این دستور را درست کردی؟
خورش کنگر کرمانشاه
3.5
اشتراک گذاری
مواد اولیه
برای 2 نفرروغنمایع (یا روغن کرمانشاهی)
یکچهارم پیمانه
لپه
30 گرم
پیاز
1 عدد متوسط
زردچوبه
1 قاشق چایخوری
نمک
1 قاشق چایخوری
رب گوجهفرنگی
یک و نیم قاشق غذاخوری
فلفل سیاه
1 قاشق چایخوری
کنگر
200 گرم
آب
به میزان لازم
غوره (عسگری پاکشده)
3 قاشق غذاخوری
طرز تهیه خورش کنگر کرمانشاه
آمادهسازی
گوشت را تمیز بشویید تا مو و خرده استخوانی به آن نماند، سپس آن را مکعبی (خورشتی) خرد کنید.
پیاز را بشویید و پوست بگیرید، سپس آن را رنده کرده یا نگینی ریز خرد کنید.
غوره را بشویید.
لپه را پاک کنید و بشویید.
کنگر را پاک کنید و تمیز بشویید، سپس تیغهای آن را جدا کنید. حالا ساقه کنگر را به ابعاد دلخواه یا به صورت برشهای یک تا یک و نیم بند انگشتی خرد کنید.
مراحل پخت
مرحله 1
ابتدا لپه را با مقداری آب بپزید و بعد آبکشی کنید و کنار بگذارید.
مرحله 2
در قابلمه مدنظر برای پختِ خورش، پیاز را در روغن سرخ کنید. بعد گوشت را در پیاز بریزید، فلفل و زردچوبه بزنید و تفت دهید تا رنگ گوشت برگردد. مقداری آب اضافه کنید و درب ظرف را ببندید (ابتدا حرارت را زیاد کنید همینکه آب بهجوش آمد، حرارت را کم کنید) اجازه دهید گوشت روی حرارت ملایم بهآرامی بپزد.
مرحله 3
در این فاصله در تابهای مقداری روغن بریزید و کنگر را در آن تفت دهید و کنار بگذارید.
مرحله 4
وقتی گوشت پخت، کنگر سرخشده، لپه پخته و نمک را به گوشتِ پخته اضافه کنید و درب قابلمه را دوباره ببندید تا کنگر روی حرارت ملایم بپزد.
مرحله 5
وقتی کنگر پخت، در تابهای روغن بریزید و رب گوجه را در ان تفت دهید تا رنگ رب بازشده و بوی خامی آن گرفتهشود. بعد غوره را اضافه کنید و با رب تفت دهید. محتویات تابه را داخل خورش بریزید و درب ظرف را ببندید. اجازه دهید خورش چند غل بزند تا مزهها به خورد هم بروند و خورش جابیفتد.
نکتهها
- میزان رب گوجه بسته به غلظت آن میتواند متفاوت باشد.
- در صورت نیاز میتوانید در کنار غوره از مقداری آبغوره هم بهعنوان چاشنی استفاده کنید.
- اگرچه خورش کنگر اصیل کرمانشاه سبزی ندارد، اما برخی طعم سبزیهایی مانند نعناع و جعفری را در این خورش میپسندند. در صورت تمایل به استفاده از سبزی، آن را پاک کنید، بشویید و ساطوری کنید؛ حدود 50 تا 100 گرم سبزی کافیست. (این میزان برای 2 نفر است.)
- بهتر است لپه سفت و دیرپز را از شب قبل بخیسانید.
- برای چشیدن طعم اصیل این خورش حتما از گوشت گوسفندی (ترجیحا ران) استفاده کنید.
- استفاده از ادویه فلفل هم اختیاری است و در برخی مناطق بهکار گرفته نمیشود.
- میزان روغن، نمک، ادویهجات و چاشنیها، بهصورت استاندارد تعریف شدهاند؛ البته شما میتوانید این مقادیر را برحسب ذائقه خود تغییر دهید. بدیهی است که تغییر میزان برخی مواد در طعم نهایی غذایی تاثیر خواهد داشت.
- اگر در هر مرحله از پخت نیاز بود به غذا آب اضافه کنید (تا غذا خوب بپزد و ته نگیرد)، حتما از آبجوش استفاده کنید.
- مدت زمان پخت این غذا بسته به نوع ظرفی که برای پخت استفاده میکنید (مثل زودپز) و نوع گوشت قرمز مصرفی (گوشت گوساله) تغییر خواهد کرد.
- اگر در هر مرحله از پخت نیاز بود به غذا آب اضافه کنید (تا غذا خوب بپزد و ته نگیرد)، حتما از آبجوش استفاده کنید.
سؤالی در مورد این دستور داری؟
این دستور را درست کردی؟
برچسبها
مشابهها