زمان آماده‌سازی
25 دقیقه
زمان پخت
120 دقیقه
مزه
نسبتاً ترش
روش تهیه
جوشاندن-تفت دادن-آرام‌پز
سطح مهارت
متوسط
فصل
بهار
زادگاه
کرمانشاه

این دستور را درست کردی؟


خورش کنگر کرمانشاه

3.5

اشتراک گذاری

مواد اولیه

برای 2 نفر

روغن‌مایع (یا روغن کرمانشاهی)

یک‌چهارم پیمانه

لپه

30 گرم

پیاز

1 عدد متوسط

زردچوبه

1 قاشق چای‌خوری

نمک

1 قاشق چای‌خوری

رب‌ گوجه‌فرنگی

یک و نیم قاشق غذاخوری

فلفل سیاه

1 قاشق چای‌خوری

کنگر

200 گرم

آب

به میزان لازم

غوره (عسگری پاک‌شده)

3 قاشق غذاخوری

طرز تهیه خورش کنگر کرمانشاه

آماده‌سازی

گوشت را تمیز بشویید تا مو و خرده استخوانی به آن نماند، سپس آن را مکعبی (خورشتی) خرد کنید. پیاز را بشویید و پوست بگیرید، سپس آن را رنده کرده یا نگینی ریز خرد کنید. غوره را بشویید. لپه را پاک کنید و بشویید. کنگر را پاک کنید و تمیز بشویید، سپس تیغ‌های آن را جدا کنید. حالا ساقه کنگر را به ابعاد دل‌خواه یا به صورت برش‌های یک تا یک و نیم بند انگشتی خرد کنید.

مراحل پخت

مرحله 1

ابتدا لپه را با مقداری آب بپزید و بعد آبکشی کنید و کنار بگذارید.

مرحله 2

در قابلمه مدنظر برای پختِ خورش، پیاز را در روغن سرخ کنید. بعد گوشت را در پیاز بریزید، فلفل و زردچوبه بزنید و تفت دهید تا رنگ گوشت برگردد. مقداری آب اضافه کنید و درب ظرف را ببندید (ابتدا حرارت را زیاد کنید همین‌که آب به‌جوش آمد، حرارت را کم کنید) اجازه دهید گوشت روی حرارت ملایم به‌آرامی بپزد.

مرحله 3

در این فاصله در تابه‌ای مقداری روغن بریزید و کنگر را در آن تفت دهید و کنار بگذارید.

مرحله 4

وقتی گوشت پخت، کنگر سرخ‌شده، لپه پخته و نمک را به گوشتِ پخته اضافه کنید و درب قابلمه را دوباره ببندید تا کنگر روی حرارت ملایم بپزد.

مرحله 5

وقتی کنگر پخت، در تابه‌ای روغن بریزید و رب گوجه را در ان تفت دهید تا رنگ رب بازشده و بوی خامی آن گرفته‌شود. بعد غوره را اضافه کنید و با رب تفت دهید. محتویات تابه را داخل خورش بریزید و درب ظرف را ببندید. اجازه دهید خورش چند غل بزند تا مزه‌ها به خورد هم بروند و خورش جابیفتد.

نکته‌ها

  • میزان رب گوجه بسته به غلظت آن می‌تواند متفاوت باشد.
  • در صورت نیاز می‌توانید در کنار غوره از مقداری آب‌غوره هم به‌عنوان چاشنی استفاده کنید.
  • اگرچه خورش کنگر اصیل کرمانشاه سبزی ندارد، اما برخی طعم سبزی‌هایی مانند نعناع و جعفری را در این خورش می‌پسندند. در صورت تمایل به استفاده از سبزی، آن را پاک کنید، بشویید و ساطوری کنید؛ حدود 50 تا 100 گرم سبزی کافیست. (این میزان برای 2 نفر است.)
  • بهتر است لپه سفت و دیرپز را از شب قبل بخیسانید.
  • برای چشیدن طعم اصیل این خورش حتما از گوشت گوسفندی (ترجیحا ران) استفاده کنید.
  • استفاده از ادویه فلفل هم اختیاری است و در برخی مناطق به‌کار گرفته نمی‌شود.
  • میزان روغن، نمک، ادویه‌جات و چاشنی‌ها، به‌صورت استاندارد تعریف شده‌اند؛ البته شما می‌توانید این مقادیر را برحسب ذائقه خود تغییر دهید. بدیهی است که تغییر میزان برخی مواد در طعم نهایی غذایی تاثیر خواهد داشت.
  • اگر در هر مرحله از پخت نیاز بود به غذا آب اضافه کنید (تا غذا خوب بپزد و ته نگیرد)، حتما از آب‌جوش استفاده کنید.
  • مدت زمان پخت این غذا بسته به نوع ظرفی که برای پخت استفاده می‌کنید (مثل زودپز) و نوع گوشت قرمز مصرفی (گوشت گوساله) تغییر خواهد کرد.
  • اگر در هر مرحله از پخت نیاز بود به غذا آب اضافه کنید (تا غذا خوب بپزد و ته نگیرد)، حتما از آب‌جوش استفاده کنید.

سؤالی در مورد این دستور داری؟


این دستور را درست کردی؟


برچسب‌ها


مشابه‌ها