این دستور را درست کردی؟
آو تفتاله
مواد اولیه آو تفتاله
برای 2 نفرمواد اولیه آو تفتاله
1 قاشق غذاخوری
1 قاشق چایخوری
4 قاشق غذاخوری
2 قاشق غذاخوری
5 عدد متوسط
10 عدد متوسط
1 عدد متوسط
1 قاشق غذاخوری
2 عدد متوسط
5 عدد متوسط
به میزان لازم
1 قاشق غذاخوری
نصف قاشق چایخوری
طرز تهیه آو تفتاله
آماده سازی
مرحله 1
- برگه زردآلو را در آب به مدت 1 تا 5 ساعت خیس کنید تا نرم شود، بعد آن را چنگ بزنید تا له شود.
- خرما و انجیر را نصف کنید. هستههای خرما را بگیرید.
- گردو را خرد کنید.
- پیاز را بشویید، پوست بگیرید و نگینی خرد کنید.
روش پخت اول
مرحله 1
در قابلمه روغن بریزید تا داغ شود، پیاز را در آن تفت دهید. وقتی پیاز بلوری شد، زردچوبه بزنید و خوب تفت دهید. آرد را اضافه کنید و خوب در پیاز تفت دهید تا بوی خامی آرد گرفته شده و آرد گلوله نشود. بعد تره کوهی و برگه زردآلو خیسخورده و لهشده را اضافه کنید و تفت دهید. حالا آب (در حدی که روی مواد را بگیرد) بریزید و درب ظرف را بگذارید تا به جوش بیاید.
مرحله 2
در این مرحله، نمک، گردو خردشده، کشمش، خرمای خشک، انجیر خشک و ناردونه و در صورت نیاز آب اضافه کنید و اجازه دهید همه مواد باهم بجوشند و نرم شوند و غذا لعابدار شود.
روش پخت دوم
مرحله 1
در یک قابلمه روی حرارت ملایم، کره یا روغن بریزید و کمی زردچوبه بزنید.
مرحله 2
به ترتیب، تره کوهی و بعد آرد را اضافه کرده و تفت دهید تا بوی خامی آرد گرفته شود.
مرحله 3
برگه زردآلوها را با آب همراهش کم کم به آرد و تره اضافه کنید و با سرعت هم بزنید تا آرد گلوله گلوله نشود.
مرحله 4
وقتی غذا به جوش آمد نمک، گردو خرد شده و بسته به سلیقه خود ناردونه یا آب ناردونه را بریزید و صبر کنید، مواد بجوشند و لعاب بدهند.
نکتهها
- به جای ناردونه میتوانید از آب ناردونه استفاده کنید.
- استفاده از پیاز، انجیر خشک، خرمای خشک و کشمش بسته به ذائقه شماست و میتوانید آن ها را حذف کرده یا میزانشان را کمتر یا بیشتر کنید. بدیهی است که تغییر میزان این مواد میتواند در طعم غذا تاثیر بسزایی داشته باشد.
- میزان نمک، روغن و ادویهجات برای حفظ سلامتی شما بهصورت استاندارد تعریف شدهاند؛ البته شما میتوانید این مقادیر را برحسب ذائقه خود تغییر دهید.
- اگر در هر مرحله از پخت نیاز بود به غذا آب اضافه شود (تا غذا خوب بپزد و ته نگیرد) حتما از آبجوش استفاده کنید.
- او تفتاله باید از کاچی شل تر باشد.
- میتوانید به جای روغن از نصف همان میزان کره استفاده کنید.
- برای صرف غذا، نان در آن تلیت کرده و میل کنید.
- غلظت اشکنه، به سلیقه شما بستگی دارد. اگر تمایل دارید غذای شما رقیقتر باشد میتوانید میزان بیشتری آبجوش در غذا بریزید. اما بهصورت استاندارد در هر مرحله به ازای هر 2 نفر، 2 تا 3 پیمانه آب برای پخت موادی که به اشکنه اضافه میشود کافیست. البته این در صورتی است که حرارت ملایم باشد تا غذا به آرامی بپزد و جا بیفتد.
- قبل از سرو، نمک غذا را اندازه کنید.
سؤالی در مورد این دستور داری؟
این دستور را درست کردی؟
برچسبها
مشابهها