slider image
slider image
آو تفتاله
آو تفتالهآو تفتاله
آو تفتاله
زمان آماده‌سازی
10 دقیقه
زمان پخت
30 دقیقه
زمان انتظار
60 دقیقه
مزه
نسبتاً شیرین
سطح مهارت
کم
فصل
تمامی فصول
زادگاه
چهار محال و بختیاری

این دستور را درست کردی؟


آو تفتاله

4

معرفی

افزودن به علاقه‌مندی‌ها
اشتراک گذاری

مواد اولیه آو تفتاله

برای 2 نفر

مواد اولیه آو تفتاله

تره کوهی

1 قاشق غذاخوری

نمک

1 قاشق چای‌خوری

کره

4 قاشق غذاخوری

ناردونه

2 قاشق غذاخوری

خرما ( خشک-درصورت تمایل)

5 عدد متوسط

برگه زردآلو

10 عدد متوسط

پیاز

1 عدد متوسط

آرد سفید

1 قاشق غذاخوری

گردو

2 عدد متوسط

انجیر (خشک-درصورت تمایل)

5 عدد متوسط

آب

به میزان لازم

کشمش (در صورت تمایل)

1 قاشق غذاخوری

زردچوبه

نصف قاشق چای‌خوری

طرز تهیه آو تفتاله

آماده سازی

مرحله 1

  1. برگه زردآلو را در آب به مدت 1 تا 5 ساعت خیس کنید تا نرم شود، بعد آن را چنگ بزنید تا له شود.
  2. خرما و انجیر را نصف کنید. هسته‌های خرما را بگیرید.
  3. گردو را خرد کنید.
  4. پیاز را بشویید، پوست بگیرید و نگینی خرد کنید.

روش پخت اول

مرحله 1

در قابلمه روغن بریزید تا داغ شود، پیاز را در آن تفت دهید. وقتی پیاز بلوری شد، زردچوبه بزنید و خوب تفت دهید. آرد را اضافه کنید و خوب در پیاز تفت دهید تا بوی خامی آرد گرفته شده و آرد گلوله نشود. بعد تره کوهی و برگه زردآلو خیس‌خورده و له‌شده را اضافه کنید و تفت دهید. حالا آب (در حدی که روی مواد را بگیرد) بریزید و درب ظرف را بگذارید تا به جوش بیاید.

مرحله 2

در این مرحله، نمک، گردو خردشده، کشمش، خرمای خشک، انجیر خشک و ناردونه و در صورت نیاز آب اضافه کنید و اجازه دهید همه مواد باهم بجوشند و نرم شوند و غذا لعاب‌دار شود.

روش پخت دوم

مرحله 1

در یک قابلمه روی حرارت ملایم، کره یا روغن بریزید و کمی زردچوبه بزنید.

مرحله 2

به ترتیب، تره کوهی و بعد آرد را اضافه کرده و تفت دهید تا بوی خامی آرد گرفته شود.

مرحله 3

برگه زردآلوها را با آب همراهش کم کم به آرد و تره اضافه کنید و با سرعت هم بزنید تا آرد گلوله گلوله نشود.

مرحله 4

وقتی غذا به جوش آمد نمک، گردو خرد شده و بسته به سلیقه خود ناردونه یا آب ناردونه را بریزید و صبر کنید، مواد بجوشند و لعاب بدهند.

نکته‌ها

نکات
  1. به جای ناردونه می‌توانید از آب ناردونه استفاده کنید.
  2. استفاده از پیاز، انجیر خشک، خرمای خشک و کشمش بسته به ذائقه شماست و می‌توانید آن ها را حذف کرده یا میزان‌شان را کمتر یا بیشتر کنید. بدیهی است که تغییر میزان این مواد می‌تواند در طعم غذا تاثیر بسزایی داشته باشد.
  3. میزان نمک، روغن و ادویه‌جات برای حفظ سلامتی شما به‌صورت استاندارد تعریف شده‌اند؛ البته شما میتوانید این مقادیر را برحسب ذائقه خود تغییر دهید.
  4. اگر در هر مرحله از پخت نیاز بود به غذا آب اضافه شود (تا غذا خوب بپزد و ته نگیرد) حتما از آب‌جوش استفاده کنید.
  5. او تفتاله باید از کاچی شل تر باشد.
  6. می‌توانید به جای روغن از نصف همان میزان کره استفاده کنید.
  7. برای صرف غذا، نان در آن تلیت کرده و میل کنید.
  8. غلظت اشکنه، به سلیقه شما بستگی دارد. اگر تمایل دارید غذای شما رقیق‌تر باشد می‌توانید میزان بیشتری آب‌جوش در غذا بریزید. اما به‌صورت استاندارد در هر مرحله به ازای هر 2 نفر، 2 تا 3 پیمانه آب برای پخت موادی که به اشکنه اضافه می‌شود کافیست. البته این در صورتی است که حرارت ملایم باشد تا غذا به آرامی بپزد و جا بیفتد.
  9. قبل از سرو، نمک غذا را اندازه کنید.

سؤالی در مورد این دستور داری؟


این دستور را درست کردی؟


برچسب‌ها

مشابه‌ها