این دستور را درست کردی؟
پلوبادمجان با مرغ
مواد اولیه پلوبادمجان با مرغ
برای 2 نفر1 قاشق چایخوری
350 گرم
به میزان لازم
1 قاشق مرباخوری
2 قاشق غذاخوری
3 عدد متوسط
یکسوم پیمانه
1 عدد متوسط
1 قاشق چایخوری
1 قاشق چایخوری
2 پیمانه
یکچهارم پیمانه
1 قاشق مرباخوری
1 قاشق چایخوری
1 قاشق مرباخوری
طرز تهیه پلوبادمجان با مرغ
آمادهسازی
- برنج را پاک کنید و با آب ولرم بشویید (تا زمان شفاف شدن آبِ برنج به شستشو ادامه دهید.)؛ بهتر است برنج شستهشده را با مقداری آب (درحدی که روی برنج را بگیرد) و نمک در ظرف مناسبی بریزید و به مدت 3 تا 4 ساعت بخیسانید. بعد از گذشت این مدت زمان، آبِ برنج را خالی کنید.
- پیاز و بادمجان را بشویید و پوست بگیرید. (گرفتن پوست بادمجان اختیاری است.)
- پیاز را نگینی خردکنید.
- بادمجان را حلقهای برش بزنید، در آبکش بریزید و نمک بپاشید. 20 دقیقه به بادمجانها استراحت دهید، بعد بشویید و خشک کنید. اینکار بهگرفتن تلخی بادمجان کمک میکند.
- سینه مرغ را بشویید و مکعبی خردکنید.
مراحل پخت
مرحله 1
پیاز را در ماهیتابهای حاوی روغن تفت دهید تا بلوری شود، بعد مرغ را اضافه کنید و با پیاز تفت دهید. نمک، فلفل، زردچوبه، پودر هل و زعفران را اضافه کنید. حرارت را کم کنید و درِ ظرف را بگذارید تا مرغ بهآرامی با آبِ خودش روی حرارت ملایم بپزد و طلایی رنگ شود؛ اگر تمایل دارید مرغ سس رقیقی داشته باشد کمی آبِجوش اضافه کنید.
مرحله 2
در این فاصله ماهیتابه را روی حرارت بگذارید و روغن را در آن داغ کنید، سپس بادمجانها را سرخ کنید و کنار بگذارید.
مرحله 3
دو-سوم قابلمه را از آب پُرکنید و بجوشانید. وقتی آب بهجوش آمد، برنج و نمک را داخل آب بریزید و اجازه دهید برنج خوب بجوشد. هرازگاهی کفِ ایجادشده روی برنج را با کفگیر بردارید و دور بریزید. بسته به نوع برنج 8 تا 12 دقیقه زمان لازم است تا برنج مغزپخت شود. برای تست، دانه برنج را بین دو انگشت فشار دهید تا له شود. درصورتیکه سطح برنج نرم ولی داخل آن کمی سفت بود، یعنی برنج برای آبکشی آماده است.
مرحله 4
برنج را آبکش کنید و مقداری آبِ سرد روی آن بگیرید تا نمک اضافی و لعاب برنج گرفته شود. در قابلمه مدنظر برای پخت برنج، کمی روغن ریخته (درصورت تمایل تهدیگ مورد نظرتان را بچینید)، سپس چند کفگیر از برنج آبکششده را بریزید، پودر دارچین بپاشید و کمی مرغ و بادمجان بچینید. اینکار را تکرار کنید تا برنج و باقی مواد تمام شوند. با کفگیر، برنج را از کنارهها به سمت وسط جمع کنید (چیزی شبیه به کوه بسازید). حفرههایی روی برنج ایجاد کنید، بعد درب قابلمه را بگذارید (درصورت تمایل از دمکنی مناسب استفاده کنید.) و اجازه دهید روی حرارت ملایم برنج بخار کند تا دَم بکشد. نوشجان!
نکتهها
- میزان روغن، نمک، ادویهجات و سایر مواد بهصورت استاندارد تعریف شدهاند؛ البته میتوانید این مقادیر را برحسب ذائقه خود کم یا زیاد کنید. بدیهی است که تغییر مقدار بعضی از مواد سبب تغییر طعم نهایی غذا خواهد شد.
- درصورتی که تمایل دارید از ران یا ساق مرغ استفاده کنید بهجای مرحله 1 به این روش عمل کنید. مرغ را بشویید و با آب روی حرارت زیاد بگذارید و زمانی که آب جوشید و کف سفید رنگی مشاهده کردید، مرغ را از روی حرارت بردارید و در آبکش خالی کنید و بشویید. روی مرغ، کمی زعفران دمکرده بریزید و ماساژ دهید، سپس در ماهیتابهای روغن داغ کنید و مرغ را در آن سرخ کنید. مرغ که سرخ شد از روی حرارت بردارید. پیاز را در روغن تفت دهید تا بلوری شود، حالا نمک، فلفل، زردچوبه، چوب دارچین و برگ بو را اضافه کنید و تفت دهید، سپس مرغ سرخشده را همراه با آبِ جوش به پیاز اضافه کنید. (اگر تمایل دارید مرغ سس رقیقی داشته باشید میتوانید آبِ جوش بیشتری بریزید.) درِ ماهیتابه را بگذارید تا با حرارت ملایم بپزد. در انتهای زمان پختِ مرغ، پودرهل و کمی زعفران اضافه کنید و چند دقیقهای زمان دهید تا طعم هل و زعفران در غذا پخش شود. قبل از سرو چوب دارچین و برگ بو را از قابلمه خارج کنید.1 عدد چوب دارچین کوچک و یک عد برگ بو برای 350 تا 400 گرم مرغ با استخوان برای 2 نفر کافیست.
- برخی تمایل دارند برنج را بلافاصله پس از تمیزکردن و شستشو بپزند. پختِ برنج بدون خیساندن، بسته به نوع برنج، ممکن است زمانِ مغزپخت شدن آن را افزایش دهد.
سؤالی در مورد این دستور داری؟
این دستور را درست کردی؟
برچسبها
مشابهها