این دستور را درست کردی؟
پلو مرغ کانتون
مواد اولیه پلو مرغ کانتون
برای 2 نفر2 عدد متوسط
1 عدد متوسط
4 قاشق غذاخوری
1 قاشق چایخوری
1 قاشق غذاخوری
1 عدد متوسط
2 پیمانه
1 قاشق چایخوری
یک و نیم پیمانه
2 عدد متوسط
350 گرم
1 قاشق مرباخوری
1 قاشق چایخوری
1 قاشق مرباخوری
1 قاشق غذاخوری
2 قاشق غذاخوری
یکچهارم پیمانه
1 قاشق چایخوری
طرز تهیه پلو مرغ کانتون
آمادهسازی
مرحله 1
برنج را پاک کنید و با آب ولرم بشویید (تا زمان شفاف شدن آبِ برنج به شستشو ادامه دهید.).
- بهتر است برنج شستهشده را با مقداری آب (درحدی که روی برنج را بگیرد) و نمک در ظرف مناسبی بریزید و به مدت 3 تا 4 ساعت بخیسانید. بعد از گذشت این مدت زمان، آبِ برنج را خالی کنید.
مرحله 2
- نشاسته ذرت را در میزان ذکرشده از آب حل کنید.
- فلفلدلمهای را خوب بشویید و در ابعاد دلخواه خرد کنید؛ دانهها و قسمتهای سفیدرنگ فلفل را جدا کنید تا باعث تلخی غذا نشوند.
- پیاز، سیر و هویج را بشویید و پوست بگیرید؛ پیاز را نگینی وهویج را خلالی خرد کرده، سیر را رنده کنید.
- مرغ را خردکنید و بشویید.
مراحل پخت
مرحله 1
در ماهیتابهای حاوی روغنِ داغ، پیاز را تفت دهید تا طلایی شود، سپس مرغ خردشده را اضافه کنید و در پیاز تفت دهید. بعد فلفلدلمهای، سیر و هویج را همراه با سرکه، سس سویا، سس قرمز، تخم گشنیز، نمک، فلفل و پاپریکا داخل ماهیتابه حاوی مرغ و پیاز بریزید و تفت دهید. نشاسته ذرت حلشده را روی مرغ بریزید و اجازه دهید مواد روی حرارت ملایم با هم بجوشند تا سس غلیظی تهیه شود.
مرحله 2
دو-سوم قابلمه را از آب پُرکنید و بجوشانید. وقتی آب بهجوش آمد، برنج و نمک را داخل آب بریزید و اجازه دهید برنج خوب بجوشد. هرازگاهی کفِ ایجادشده روی برنج را با کفگیر بردارید و دور بریزید. بسته به نوع برنج 8 تا 12 دقیقه زمان لازم است تا برنج مغزپخت شود. برای تست، دانه برنج را بین دو انگشت فشار دهید تا له شود. درصورتیکه سطح برنج نرم ولی داخل آن کمی سفت بود، یعنی برنج برای آبکشی آماده است.
مرحله 3
برنج را آبکش کنید و مقداری آبِ سرد روی آن بگیرید تا نمک اضافی و لعاب برنج گرفته شود. در قابلمه مدنظر برای پخت برنج، کمی روغن بریزید (درصورت تمایل تهدیگ مورد نظرتان را بچینید)، سپس برنج آبکششده را اضافه کنید و با کفگیر، برنج را از کنارهها به سمت وسط جمع کنید (چیزی شبیه به کوه بسازید). حفرههایی روی برنج ایجاد کنید، بعد درب قابلمه را بگذارید و اجازه دهید روی حرارت ملایم بخار کند تا دَم بکشد.
- وقتی برنج خوب بخار کرد، کمی روغن روی برنج پخش کنید و دوباره درب قابلمه را بگذارید تا فرآیند پخت کامل شود.
مرحله 4
وقتی برنج دَمکشید، مرغ و پلو را در ظرف سرو بکشید و نوشجان کنید.
نکتهها
- درصورت تمایل برنج را با پیازچه خردشده و مرغ را با کنجد تزیین کنید.
- میزان روغن، نمک، ادویهجات و سایر مواد بهصورت استاندارد تعریف شدهاند؛ البته میتوانید این مقادیر را برحسب ذائقه خود کم یا زیاد کنید. بدیهی است که تغییر مقدار بعضی از مواد سبب تغییر طعم نهایی غذا خواهد شد.
- برخی تمایل دارند برنج را بلافاصله پس از تمیزکردن و شستشو بپزند. پختِ برنج بدون خیساندن، بسته به نوع برنج، ممکن است زمانِ مغزپخت شدن آن را افزایش دهد.
- اگر در هر مرحله از پخت، نیاز بود به غذا آب اضافه شود (تا غذا خوب پخته شود و ته نگیرد) حتما از آبِ جوش استفاده کنید.
سؤالی در مورد این دستور داری؟
این دستور را درست کردی؟
برچسبها
مشابهها