slider image
slider image
زمان آماده‌سازی
30 دقیقه
زمان پخت
180 دقیقه
مزه
متعادل
روش تهیه
آرام‌پز
زادگاه
همدان

این دستور را درست کردی؟


آش جو همدان

4
افزودن به علاقه‌مندی‌ها
اشتراک گذاری

مواد اولیه آش جو همدان

برای 2 نفر

مواد اولیه آش جو همدان

گردو (پودر گردو)

به میزان لازم

لوبیا چشم بلبلی

یک‌چهارم پیمانه

عدس

یک‌سوم پیمانه

فلفل سیاه

1 قاشق چای‌خوری

گوشت گوساله (در صورت تمایل)

100 گرم

سبزی آش

200 گرم

آب

به میزان لازم

کشک

2 قاشق غذاخوری

نمک

1 قاشق چای‌خوری

سیر

به میزان لازم

زردچوبه

نصف قاشق چای‌خوری

روغن مایع

5 قاشق غذاخوری

نخود

یک‌چهارم پیمانه

جو پوست کنده

نصف پیمانه

نعنا خشک

1 قاشق غذاخوری

پیاز

1 عدد متوسط

طرز تهیه آش جو همدان

آماده سازی

مرحله 1

  1. سبزی، عدس، نخود و لوبیا را پاک کرده و بشویید.
  2. سپس سبزی را ریز خرد کنید.
  3. سیر و پیاز را بشویید و پوست بگیرید، پیاز را نگینی خرد کرده و سیر را رنده کنید.
    • در صورت استفاده از گوشت، یکی از پیازها را کامل نگه دارید.

مراحل پخت

مرحله 1

جو، نخود، لوبیا و عدس را جداگانه در مقداری آب بپزید.

مرحله 2

وقتی جو پخت، حبوبات پخته، سبزی‌ها، نمک و فلفل را به آن اضافه کنید و بگذارید سبزی بپزد.

  • در صورت تمایل به استفاده از گوشت، آن را به همراه پیازی که در آن پخته، ریش‌ریش کنید و در این مرحله اضافه کنید.

مرحله 3

کشک را در مقداری آب، حل کنید و داخل آش بریزید تا بجوشد.

مرحله 4

پیازداغ، سیرداغ و نعناداغ تهیه کنید. (برای مشاهده طرز تهیه هرکدام، رویشان کلیک کنید.)

مرحله 5

در آخر غذا را با سیرداغ، پیازداغ، نعناداغ و گردو تزیین کرده و نوش جان کنید.

نوش جان!

نکته‌ها

  1. بهتر است نخود و انواع لوبیا را از شب قبل یا حداقل 8 ساعت پیش از پخت، در کاسه‌های پر از آب بخیسانید. پیشنهاد می‌شود در این مدت، چند بار آب آن‌ها را عوض کنید تا نفخشان گرفته شود. خیساندن حبوبات به سریع‌تر پختنشان کمک می‌کند.
  2. عدس نیازی به خیساندن ندارد.
  3. گوشت، این آش را خوشمزه‌تر میکند؛ پس اگر مایل به استفاده از آن بودید، به طرز تهیه گوشت مراجعه کنید.
  4. سبزی آش شامل اسفناج یا برگ چغندر، تره، گشنیز، جعفری و شوید است. بهتر است از تمام این سبزی‌ها به‌اندازه مساوی بردارید و از ترکیب آن‌ها سبزی آش آماده کنید.
    • برای آماده‌سازی یک کیلو سبزی آش، باید از هر کدام به‌میزان 200 گرم تهیه کنید و بعد از خردکردن، بسته به تعداد نفرات، میزان مشخص شده را بردارید و در آش استفاده کنید.
    • البته بر حسب ذائقه می‌توانید، میزان یکی از سبزی‌ها را کمتر یا بیشتر کنید، اما میزان گفته شده استاندارد و بهترین حالت ممکن است؛ چون افزودن مقدار زیادی از یک سبزی، بسته به نوع آن، ممکن است باعث تلخی یا تغییر طعم کلی آش شود.

سؤالی در مورد این دستور داری؟


این دستور را درست کردی؟


برچسب‌ها


مشابه‌ها