پلو بریانی
پلو بریانیپلو بریانی
پلو بریانی

پلو بریانی

4
زمان آماده‌سازی
10 دقیقه
زمان پخت
90 دقیقه
مزه
نسبتاً تند
سطح مهارت
متوسط
فصل
تمامی فصول
زادگاه
هندوستان

این دستور را درست کردی؟

پلو بریانی

4

معرفی

افزودن به علاقه‌مندی‌ها
اشتراک گذاری

پلو بریانی، غذایی همیشگی در رستوران‌های هندیه. این هندیِ خوش‌طعم با بریان معروف اصفهان ایران متفاوته. تجربه‌ای منحصربه‌فرده غرق‌شدن توی رایحۀ نعنا و اقیانوس ادویه‌های هندی. این بریانی توی کشورهای عربی و جنوب شرق آسیا هم طرفدارهای زیادی داره.

مواد اولیه

برای 2 نفر

ماست چکیده

نصف پیمانه

میخک (دانه)

2 عدد متوسط

دارچین (چوب)

1 عدد متوسط

زیره سیاه

1 قاشق مرباخوری

فلفل سبز تند

1 عدد متوسط

پیاز

1 عدد متوسط

برنج

2 پیمانه

زردچوبه

1 قاشق چای‌خوری

فلفل سیاه (دانه)

10 عدد متوسط

گشنیز (تازه و خردشده)

3 قاشق غذاخوری

روغن مایع

یک‌چهارم پیمانه

سیر (حبه)

2 عدد متوسط

لیمو عُمانی (اَمانی)

2 عدد متوسط

نعناع (تازه و خردشده)

2 قاشق غذاخوری

هل (دانه)

4 عدد کوچک

نمک

یک و نیم قاشق مرباخوری

زعفران (دم‌کرده)

یک‌چهارم پیمانه

آب (برای پخت برنج)

3.5 پیمانه

گوشت گوسفند

400 گرم

زنجبیل تازه (رنده‌شده)

1 قاشق مرباخوری

پودر کاری

1 قاشق چای‌خوری

طرز تهیه

آماده‌سازی

  1. برنج را پاک کنید و با آب ولرم بشویید (تا زمان شفاف شدن آبِ برنج به شستشو ادامه دهید.)؛ بهتر است برنج شسته‌شده را با مقداری آب (درحدی که روی برنج را بگیرد) در ظرف مناسبی بریزید و به مدت 3 تا 4 ساعت بخیسانید. بعد از گذشت این مدت زمان، آبِ برنج را خالی کنید.
  2. گشنیز و نعناع را پاک کنید، خوب بشویید و ساطوری کنید.
  3. زنجبیل، پیاز و سیر را بشویید و پوست بگیرید. پیاز را نگینی خردکرده، سیر و زنجبیل را رنده کنید.
  4. فلفل‌سبز را خوب بشویید و خردکنید.
  5. گوشت را با‌دقت بشویید تا مو و خرده‌ استخوانی به آن نماند، سپس خردکنید.
مراحل پخت

مرحله 1

قابلمه را روی حرارت ملایم بگذارید و روغن بریزید تا گرم شود، سپس پیاز را در آن تفت دهید. گوشت را اضافه کنید و تفت دهید، وقتی تغییر رنگ داد، زردچوبه، ادویه‌کاری، زیره، سیر، زنجبیل را اضافه کنید و تفت دهید. بعد فلفل‌سبز، نعناع، گشنیز، ماست و لیموعمانی را در قابلمه بریزید، خوب مخلوط کنید و تفت دهید. درنهایت آب (درحدی که روی گوشت را بگیرد) اضافه کنید. اول حرارت زیاد باشد تا آب به‌جوش آید، به‌محض اینکه آب شروع به غل‌زدن کرد، درب قابلمه را ببندید، حرارت را کم کنید و اجازه دهید گوشت با بقیه مواد روی حرارت ملایم بپزد و عطر و طعم بگیرد.

مرحله 2

وقتی گوشت پخت و آبِ گوشت کم شد. برنج ، دارچین، هل، میخک و نمک را به‌همراه آب داخل فایلمه بریزید. حرارت را زیاد کنید تا آب به‌جوش بیاید و به‌تدریج تبخیر شود. آبِ برنج که کشیده‌شد زعفران را اضافه کرده، زیر و رو کنید. با کفگیر، برنج را از کناره‌ها به سمت وسط جمع کنید (چیزی شبیه به کوه بسازید). حفره‌هایی روی برنج ایجاد کنید، بعد درب قابلمه را بگذارید ( درصورت تمایل دَم‌کنی بگذارید) و منتظر بمانید تا پلو بخار کند و روی حرارت ملایم دَم بکشد.

نکته‌ها

  1. میزان روغن، نمک، ادویه‌جات و سایر مواد به‌صورت استاندارد تعریف شده‌اند؛ البته می‌توانید این مقادیر را برحسب ذائقه خود کم یا زیاد کنید. بدیهی است که تغییر مقدار بعضی از مواد سبب تغییر طعم نهایی غذا خواهد شد.
  2. بهتر است دانه هل را قبل از ریختن در غذا، از وسط باز کنید.
  3. مدت زمان پخت این غذا بسته به نوع ظرفی که برای پخت استفاده می‌کنید (مثل زودپز) و نوع گوشت قرمز مصرفی (گوشت گوساله) متغیر خواهد بود.
  4. اگر در هر مرحله از پخت، نیاز بود به غذا آب اضافه شود (تا غذا خوب پخته شود و ته نگیرد) حتما از آبِ جوش استفاده کنید.
  5. برخی تمایل دارند برنج را بلافاصله پس از تمیزکردن و شستشو بپزند. پختِ برنج بدون خیساندن، بسته به نوع برنج، ممکن است زمانِ مغزپخت شدن آن را افزایش دهد.

اگر با مهارت و هنر خودتان به این غذا خلاقیت جدیدی افزوده‌اید، این تجربه را با همه به اشتراک بگذارید.

این دستور را دوست داشتی؟

سؤالی در مورد این دستور داری؟

این دستور را درست کردی؟

برچسب‌ها
مشابه‌ها