باقالی‌پلو با مرغ
باقالی‌پلو با مرغباقالی‌پلو با مرغ
باقالی پلو با مرغ

باقالی‌پلو با مرغ

4
زمان آماده‌سازی
15 دقیقه
زمان پخت
90 دقیقه
مزه
متعادل
روش تهیه
دم کردن-تفت دادن-آرام‌پز
سطح مهارت
متوسط
فصل
بهار
زادگاه
ایران

این دستور را درست کردی؟

باقالی‌پلو با مرغ

4

معرفی

افزودن به علاقه‌مندی‌ها
اشتراک گذاری

باقالی‌پلو با مرغ از غذاهای اصلی میهمانی‌های ایرانیه. ترکیب باقالی‌پلو با مرغ سبب تقویت بدن، کاهش کلسترول و کنترل فشار خون می‌‌شه. مصرف این غذای مغذی، شادابی رو به بدنتون هدیه می‌ده.

مواد اولیه

برای 2 نفر

نمک (برای مرغ)

1 قاشق چای‌خوری

دارچین (چوب-برای مرغ)

1 عدد کوچک

نمک (برای خیساندن برنج)

2 قاشق غذاخوری

برنج

2 پیمانه

برگ بو

1 عدد کوچک

پیاز

1 عدد متوسط

دارچین (چوب)

1 عدد کوچک

آب (جوش-برای مرغ)

1 پیمانه

هل (پودر)

1 قاشق چای‌خوری

آب

به میزان لازم

باقلا

1 پیمانه

دارچین (پودر-برای برنج-در صورت تمایل)

1 قاشق چای‌خوری

روغن مایع

یک‌چهارم پیمانه

فلفل سیاه

1 قاشق چای‌خوری

زعفران

یک‌چهارم پیمانه

شوید خشک

نصف پیمانه

زردچوبه

1 قاشق چای‌خوری

گوشت سینه مرغ (یا ران مرغ)

400 گرم

نمک (برای جوشاندن برنج)

1 قاشق مرباخوری

طرز تهیه

آماده‌سازی

  1. برنج را پاک کنید و با آب ولرم بشویید (تا زمان شفاف شدن آبِ برنج به شستشو ادامه دهید.)؛ بهتر است برنج شسته‌شده را با مقداری آب (درحدی که روی برنج را بگیرد) و نمک در ظرف مناسبی بریزید و به مدت 3 تا 4 ساعت بخیسانید. بعد از گذشت این مدت زمان، آبِ برنج را خالی کنید.
  2. پیاز را بشویید، پوست بگیرید و نگینی خردکنید.
  3. مرغ را بشویید.
مراحل پخت

مرحله 1

مرغ را با آب روی حرارت زیاد بگذارید و زمانی که آب جوشید و کف‌ سفید رنگی مشاهده کردید، مرغ را از روی حرارت بردارید و در آبکش خالی کنید و بشویید. روی مرغ، کمی زعفران دم‌کرده بریزید و ماساژ دهید، سپس در ماهیتابه‌ای روغن داغ کنید و مرغ را در آن سرخ کنید. مرغ که سرخ شد از روی حرارت بردارید. پیاز را در روغن تفت دهید تا بلوری شود، حالا نمک، فلفل، زردچوبه، چوب دارچین و برگ بو را اضافه کنید و تفت دهید، سپس مرغ سرخ‌شده را همراه با آبِ جوش به پیاز اضافه کنید. (اگر تمایل دارید مرغ سس رقیقی داشته باشید می‌توانید آبِ جوش بیشتری بریزید.) درِ ماهیتابه را بگذارید تا با حرارت ملایم بپزد. در انتهای زمان پختِ مرغ، پودرهل و کمی زعفران اضافه کنید و چند دقیقه‌ای زمان دهید تا طعم هل و زعفران در غذا پخش شود. قبل از سرو چوب دارچین و برگ بو را از قابلمه خارج کنید.

مرحله 2

دو-سوم قابلمه را از آب پُرکنید و بجوشانید. وقتی آب به‌جوش آمد، نمک، برنج و باقالی را داخل آب بریزید و اجازه دهید برنج و باقالی خوب با آب بجوشند. هرازگاهی کفِ ایجادشده روی برنج را با قاشق بردارید و دور بریزید. بسته به نوع برنج 7 تا 12 دقیقه زمان لازم است تا برنج مغزپخت شود. برای تست، دانه برنج را بین دو انگشت فشار دهید تا له شود. درصورتی‌که سطح برنج نرم ولی داخل آن کمی سفت بود، یعنی برنج برای آبکشی آماده است.

مرحله 3

برنج را آبکش کنید و مقداری آبِ سرد روی آن بگیرید تا نمک اضافی و لعاب برنج گرفته شود، حالا شویدخشک را به برنج اضافه کرده و زیر و رو کنید. در قابلمه مدنظر برای پخت برنج، کمی روغن ریخته (درصورت تمایل ته‌دیگ مورد نظرتان را بچینید)، سپس برنج آبکش‌شده را بریزید و پودر دارچین بپاشید. با کفگیر، برنج را از کناره‌ها به سمت وسط جمع کنید (چیزی شبیه به کوه بسازید). حفره‌هایی روی برنج ایجاد کنید، بعد درب قابلمه را بگذارید (درصورت تمایل از دم‌کنی مناسب استفاده کنید) و اجازه دهید پلو روی حرارت ملایم بخار کند تا دَم بکشد. بعد از پختِ کامل، کمی از برنج را بردارید و با زعفران دم‌کرده مخلوط کنید و برای تزیین کنار بگذارید.

مرحله 4

حالا برای سرو، برنج را که کاملا دَم کشیده و پخته در دیس بکشید و بعد روی آن برنج زعفرانی بریزید، سپس مرغ را روی برنج بچینید، باقلا پلو با مرغ شما آماده است.نوش‌جان!

نکته‌ها

  1. میزان روغن، ادویه‌جات، نمک و سایر مواد به‌صورت استاندارد تعریف شده‌اند؛ البته می‌توانید این مقادیر را برحسب ذائقه خود کم یا زیاد کنید.
  2. درصورتی‌که شوید تازه دردسترس دارید، به‌ازای هر 2 نفر به‌جای شوید خشک، سه‌چهارم پیمانه شوید تازه ساطوری به برنج و باقالی آبکش‌شده اضافه کنید.
  3. اگر به باقلا تازه دسترسی ندارید و از باقلا خشک استفاده می‌کنید، در ابتدا باید آن را به‌همراه مقدار مناسبی آب (در حدی‌که روی باقلا را بگیرد) روی حرارت بگذارید تا به مدت 15 الی 20 دقیقه بجوشد و نرم شود سپس آبکشی کنید و کنار بگذارید تا بعد از آبکشیِ برنج و در زمان دَم دادن آن به‌همراه شوید خشک به برنج اضافه کرده ومخلوط کنید.
  4. برخی تمایل دارند برنج را بلافاصله پس از تمیزکردن و شستشو بپزند. پختِ برنج بدون خیساندن، بسته به نوع برنج، ممکن است زمانِ مغزپخت شدن آن را افزایش دهد.
  5. درصورتی که تمایل دارید از سینه مرغ بی‌استخوان استفاده کنید به‌جای مرحله 2 به این روش عمل کنید. مرغ را به صورت مکعبی خردکنید و بشویید. پیاز را در ماهیتابه‌ای حاوی روغن تفت دهید، بعد مرغ را اضافه کنید و با پیاز تفت دهید تا کمی سرخ شود. نمک، فلفل، زردچوبه و پودر هل را اضافه کنید. حرارت را کم کنید و درِ ظرف را بگذارید تا مرغ به آرامی با آبِ خودش روی حرارت ملایم بپزد و طلایی رنگ شود؛ اگر تمایل دارید مرغ سس رقیقی داشته باشد کمی آبِ‌جوش اضافه کنید. در اواسط زمانِ پخت، نیمی از زعفران را روی مرغ بریزید و زمان دهید تا طعم زعفران به خورد مرغ برود.
  6. اگر در هر مرحله از پخت نیاز بود به غذا آب اضافه شود (تا غذا خوب پخته شود و ته نگیرد) حتما از آب‌جوش استفاده کنید.
  7. به‌جای پودرهل می‌توانید از 1 تا 2 دانه هل برای مرغ استفاده کنید. فقط قبل از سرو، دانه هل را از قابلمه خارج کنید.

اگر با مهارت و هنر خودتان به این غذا خلاقیت جدیدی افزوده‌اید، این تجربه را با همه به اشتراک بگذارید.

این دستور را دوست داشتی؟

سؤالی در مورد این دستور داری؟

این دستور را درست کردی؟

برچسب‌ها
مشابه‌ها