کیک شکلاتی پنبهای
این دستور را درست کردی؟
کیک براونی
5
افزودن به علاقهمندیها
اشتراک گذاری
مواد اولیه کیک براونی
برای 4 نفرپودر کاکائو
3 قاشق غذاخوری
بکینگ پودر
1 قاشق چایخوری
تخم مرغ
4 عدد متوسط
آرد سفید
1 پیمانه
آب
نصف پیمانه
وانیل
1 قاشق چایخوری
شکر
1 پیمانه
کره
200 گرم
طرز تهیه کیک براونی
مرحله 1
کره را داخل یک قابلمه کوچک بریزید و روی گاز بگذارید؛ کمی که آب شد، شکر، آب و پودر کاکائو را اضافه کنید و هم بزنید وقتی شروع به جوشیدن کرد از روی حرارت بردارید. (سس کاکائو آماده است)
مرحله 2
در این مرحله زرده و سفیده تخم مرغ ها را جدا کنید. سفیده ها را با دور تند همزن هم بزنید تا پف کند طوریکه اگر ظرف برگردانده شود سفیده ها بیرون نریزد.
مرحله 3
زرده ها را به همراه وانیل داخل یک کاسه بزرگ بریزید و هم بزنید. حالا سس کاکائو از قبل آماده شده را اضافه کرده و با همزن مخلوط کنید. به اندازه یک دوم پیمانه از سس بردارید و داخل یخچال بگذارید.
مرحله 4
آرد و بیکینگ پودر را الک کنید و با سفیده ها به زرده ها اضافه کنید و با همزن در حد مخلوط شدن، هم بزنید.
مرحله 5
قالب را چرب و آرد پاشی کرده یا کاغذ روغنی داخل آن پهن کنید یا کف و دیوارههای قالب را روغن جدا کننده بمالید، سپس مواد براونی شکلاتی را در قالب بریزید و قالب را به مدت 45 دقیقه در طبقه وسط فر با دمای 180 درجه سانتی گراد که از قبل گرم شده قرار دهید.
مرحله 6
بعد از پخت کیک، آن را از فر خارج کنید و اجازه دهید کاملا خنک شود. سپس کیک را از قالب خارج کنید (اگر از کاغذ روغنی استفاده کرده اید آن را جدا کنید) و کل سطح کیک را با سسی که در یخچال گذاشته اید بپوشانید.
نکتهها
نکات
برای موفقیت در پخت کیک، تنها داشتن دستورهای خوب و دقیق کافی نیست! عوامل بسیاری در این فرآیند تاثیر گذارند که ما گزیده ای از نکات لازم و طلایی آن را با شما درمیان می گذاریم.
- پیمانه استفاده شده برای اندازهگیری مواد، همان لیوان فرانسوی دستهدار است.
- مواد اولیه را آماده کنید و روی میز کار بگذارید تا مواد به دمای محیط برسند.
- در همه کیکها آرد مورد استفاده، آرد سفید شیرینیپزی و یا همان آرد 000 (سه صفر) می باشد.
- آرد را به همراه بیکینگپودر 3 بار الک کنید تا هوای داخل آرد گرفته و آرد سبک شود و کیک بافتی نرم و لطیف پیدا کند.
- در زمان مخلوط کردن مواد، نباید آرد را زیاد با همزن هم بزنید زیرا باعث میشود پف کیک بخوابد؛ لذا تنها به مخلوط شدن مواد با یکدیگر اکتفا کنید.
- پس از ریختن مواد در قالب میبایست چند بار کف قالب را زمین بزنید تا هوای اضافی مابین مواد خارج شود.
- فر باید از قبل حدود 15 دقیقه گرم شده باشد و از هنگام قراردادن قالب در فر تا 20 دقیقه نباید در فر باز شود زیرا پف کیک میخوابد؛ علاوه براین قالب همیشه باید در طبقه وسط فر قرار گیرد.
- اگر از فر مبله برای پخت کیک استفاده میکنید همانطور که گفته شد فر را از قبل گرم و در دمای 180 درجه سانتیگراد تنظیم کنید.
- چنانچه از فر توکار (برقی/ گازی) استفاده میکنید، دما را در 160 درجه سانتیگراد با حرارت از پایین و با فن کانوِکشن تنظیم کنید.
- لازم به ذکر است که فر توکار هم باید همانند فر مبله از قبل گرم شده باشد.
- روغن جداکننده برای چرب کردن قالب: میزان مساوی از آرد و روغن جامد را باهم ترکیب کنید (بطور مثال 10 گرم آرد + 10 گرم روغن جامد) و با برس به کف و دیوارههای قالب با بزنید؛ اگر از مخلوط آرد و روغن اضافه ماند، میتوانید آن را در یخچال نگه دارید و برای کیکهای بعدیتان استفاده کنید. این روش برای قالبهای میانتهی بسیار مفید است. یا اینکه میتوانید قالب را چرب، سپس آرد پاشی کنید و بعد از ریختن اضافات آرد به خارج از قالب، مواد کیک را داخل قالب بریزید. درصورتیکه تمایلی به دو روش بالا ندارید میتوانید قالب را چرب کنید و داخل آن کاغذ روغنی بیندازید و سپس مواد کیک را داخل قالب بریزید.
- به دلیل تنوع بالای قالبها چه از نظر نوع و چه از نظر سایز شما میتوانید بسته به سلیقهتان از هر قالبی استفاده کنید. به طور کلی نسبت مواد کیک و قالب از یکسوم تا دوسوم حجم قالب می تواند متغیر باشد (از یکسوم کمتر و از دوسوم بیشتر نباشد)؛ چرا که اگر میزان مواد از یکسوم حجم قالب کمتر باشد موجب سوختن و خشکی کیک و اگر از دوسوم بیشتر باشد موجب سرریز شدن مواد به بیرون از قالب میشود و اما پیشنهاد حس تازگی برای کیکهای 3 تخممرغی قالب 15 با ارتفاع 10 و یا اگر مایلید کیک کمارتفاعتری داشته باشید استفاده از قالب 20 توصیه می شود.
- برای حصول اطمینان از پخت کامل کیک شما میتوانید از سیخ چوبی جهت تست استفاده کنید. طریقه تست به این صورت است که یک سیخ چوبی را وارد مرکز کیک کنید چنانچه پس از بیرون آوردن سیخ تمیز بود و مواد کیک به اطراف آن نچسبیده بود یعنی کیک شما بهخوبی پخته است در غیر این صورت نیاز به زمان پخت بیشتری دارد.
- بهمنظور طلایی شدن سطح کیک چنانچه از فر برقی استفاده میکنید همزمان با پخت کیک سطح آن نیز طلایی می شود اما در اکثر فرهای گازی نیاز است که بعد از پخت کیک، گریل فر را روشن کرده و به محض مشاهده طلایی شدن سطح کیک، آن را خاموش کنید (این امر بین 1 الی 3 دقیقه زمان میبرد بنابراین در زمان روشنکردن گریل مراقب باشید که کیک نسوزد).
سؤالی در مورد این دستور داری؟
این دستور را درست کردی؟
برچسبها
مشابهها