کیک کرم شکلاتی
این دستور را درست کردی؟
کاپ کیک با مغز کرمفیل
4
افزودن به علاقهمندیها
اشتراک گذاری
مواد اولیه کاپ کیک با مغز کرمفیل
برای 4 نفرشیرگاو (ولرم)
یکچهارم پیمانه
پودر کاکائو
3 قاشق غذاخوری
شکلات کاکائویی (شکلات تختهای)
50 گرم
شکر
نصف پیمانه
وانیل
نصف قاشق چایخوری
کرمفیل (طعم دلخواه)
به میزان لازم
آرد سفید
1 پیمانه
کره (همدمای محیط)
110 گرم
تخم مرغ
3 عدد متوسط
بکینگ پودر
یک و نیم قاشق چایخوری
طرز تهیه کاپ کیک با مغز کرمفیل
مرحله 1
ابتدا کره را با نصف پیمانه شکر با همزن هم بزنید تا یکدست شود، سپس تخممرغها را یکی یکی اضافه کرده و هر تخم مرغ را با دور تند همزن حدود 1 دقیقه هم بزنید؛ همزمان با تخممرغها، وانیل را نیز به مواد اضافه کنید.
مرحله 2
حالا شکلات تختهای را که به روش بن ماری ذوب شده و از حرارت افتاده است به مواد اضافه کنید، یک چهارم لیوان شیر ولرم را نیز اضافه کرده و در حد مخلوط شدن هم بزنید.
مرحله 3
آرد، پودر کاکائو و بیکینگ پودر را که از قبل 3 بار الک کردهاید اضافه و با لیسک به آرامی مخلوط کنید.
مرحله 4
در انتها کپسولها را تا نیمه با مواد کیک پر کنید و 1 قاشق مرباخوری کرم فیل وسط آن بریزید و دوباره مواد بریزید طوری که دو سوم قالب پر شود و در طبقه وسط فر از قبل گرم شده با دمای 180 درجه سانتی گراد به مدت 20 الی 25 دقیقه قرار دهید تا بپزد.
کرم فیل با طعمهای مختلف در قنادیها موجود میباشد.
روش بن ماری (ذوب کردن با حرارت غیرمستقیم): برای ذوب کردن شکلات از ظرفی فلزی استفاده کنید و ظرف محتوی شکلات را روی ظرف دیگری که محتوی آب هست قرار دهید و ظرف آب را روی حرارت ملایم بگذارید تا شکلات به تدریج شل شود، با لیسک هم بزنید تا کاملا ذوب گردد.
نکتهها
نکات
برای موفقیت در پخت کیک، تنها داشتن دستورهای خوب و دقیق کافی نیست! عوامل بسیاری در این فرآیند تاثیر گذارند که ما گزیده ای از نکات لازم و طلایی آن را با شما درمیان می گذاریم.
- پیمانه استفاده شده برای اندازهگیری مواد، همان لیوان فرانسوی دستهدار است.
- مواد اولیه را آماده کنید و روی میز کار بگذارید تا مواد به دمای محیط برسند.
- در همه کیکها آرد مورد استفاده، آرد سفید شیرینیپزی و یا همان آرد 000 (سه صفر) می باشد.
- آرد را به همراه بیکینگپودر 3 بار الک کنید تا هوای داخل آرد گرفته و آرد سبک شود و کیک بافتی نرم و لطیف پیدا کند.
- در زمان مخلوط کردن مواد، نباید آرد را زیاد با همزن هم بزنید زیرا باعث میشود پف کیک بخوابد؛ لذا تنها به مخلوط شدن مواد با یکدیگر اکتفا کنید.
- پس از ریختن مواد در قالب میبایست چند بار کف قالب را زمین بزنید تا هوای اضافی مابین مواد خارج شود.
- فر باید از قبل حدود 15 دقیقه گرم شده باشد و از هنگام قراردادن قالب در فر تا 20 دقیقه نباید در فر باز شود زیرا پف کیک میخوابد؛ علاوه براین قالب همیشه باید در طبقه وسط فر قرار گیرد.
- اگر از فر مبله برای پخت کیک استفاده میکنید همانطور که گفته شد فر را از قبل گرم و در دمای 180 درجه سانتیگراد تنظیم کنید.
- چنانچه از فر توکار (برقی/ گازی) استفاده میکنید، دما را در 160 درجه سانتیگراد با حرارت از پایین و با فن کانوِکشن تنظیم کنید.
- لازم به ذکر است که فر توکار هم باید همانند فر مبله از قبل گرم شده باشد.
- روغن جداکننده برای چرب کردن قالب: میزان مساوی از آرد و روغن جامد را باهم ترکیب کنید (بطور مثال 10 گرم آرد + 10 گرم روغن جامد) و با برس به کف و دیوارههای قالب بزنید؛ اگر از مخلوط آرد و روغن اضافه ماند، میتوانید آن را در یخچال نگه دارید و برای کیکهای بعدیتان استفاده کنید. این روش برای قالبهای میانتهی بسیار مفید است. یا اینکه میتوانید قالب را چرب، سپس آرد پاشی کنید و بعد از ریختن اضافات آرد به خارج از قالب، مواد کیک را داخل قالب بریزید. درصورتیکه تمایلی به دو روش بالا ندارید میتوانید قالب را چرب کنید و داخل آن کاغذ روغنی بیندازید و سپس مواد کیک را داخل قالب بریزید.
- به دلیل تنوع بالای قالبها چه از نظر نوع و چه از نظر سایز شما میتوانید بسته به سلیقهتان از هر قالبی استفاده کنید. به طور کلی نسبت مواد کیک و قالب از یکسوم تا دوسوم حجم قالب می تواند متغیر باشد (از یکسوم کمتر و از دوسوم بیشتر نباشد)؛ چرا که اگر میزان مواد از یکسوم حجم قالب کمتر باشد موجب سوختن و خشکی کیک و اگر از دوسوم بیشتر باشد موجب سرریز شدن مواد به بیرون از قالب میشود و اما پیشنهاد حس تازگی برای کیکهای 3 تخممرغی قالب 15 با ارتفاع 10 و یا اگر مایلید کیک کمارتفاعتری داشته باشید استفاده از قالب 20 توصیه می شود.
- برای حصول اطمینان از پخت کامل کیک شما میتوانید از سیخ چوبی جهت تست استفاده کنید. طریقه تست به این صورت است که یک سیخ چوبی را وارد مرکز کیک کنید چنانچه پس از بیرون آوردن سیخ تمیز بود و مواد کیک به اطراف آن نچسبیده بود یعنی کیک شما بهخوبی پخته است در غیر این صورت نیاز به زمان پخت بیشتری دارد.
- بهمنظور طلایی شدن سطح کیک چنانچه از فر برقی استفاده میکنید همزمان با پخت کیک سطح آن نیز طلایی می شود اما در اکثر فرهای گازی نیاز است که بعد از پخت کیک، گریل فر را روشن کرده و به محض مشاهده طلایی شدن سطح کیک، آن را خاموش کنید (این امر بین 1 الی 3 دقیقه زمان میبرد بنابراین در زمان روشنکردن گریل مراقب باشید که کیک نسوزد).
سؤالی در مورد این دستور داری؟
این دستور را درست کردی؟
برچسبها
مشابهها