این دستور را درست کردی؟
کیک شکلاتی با سس گاناش
مواد اولیه کیک شکلاتی با سس گاناش
برای 4 نفربرای کیک
1 قاشق چایخوری
3 عدد متوسط
سهچهارم پیمانه
1 قاشق غذاخوری
یک و سهچهارم پیمانه
3 قاشق غذاخوری
سهچهارم پیمانه
سهچهارم پیمانه
برای گاناش
100 گرم
100 گرم
طرز تهیه کیک شکلاتی با سس گاناش
تهیه کیک
مرحله 1
ابتدا تخم مرغها و وانیل را به همراه شکر با دور تند همزن به مدت پنج دقیقه هم بزنید تا تخم مرغ ها سفید، حجیم و کشدار شوند، سپس روغن مایع را اضافه کنید و در حد مخلوط شدن هم بزنید.
مرحله 2
آب جوش را با 2 قاشق از پودر کاکائو مخلوط کنید (1 قاشق از پودر کاکائو را نگه دارید)، مخلوط آبجوش و پودر کاکائو را به مواد اضافه و مخلوط کنید.
مرحله 3
در نهایت آرد و بیکینگ پودر و 1 قاشق پودر کاکائو باقی مانده را ترکیب و 3 بار الک کرده و کم کم به مواد قبلی اضافه کنید و در حد مخلوط شدن با دور کند همزن هم بزنید.
مرحله 4
کف ظرف کاغذ روغنی پهن کنید. مواد را داخل قالب بریزید و به مدت 45 الی 50 دقیقه در طبقه وسط فری که از یک ربع قبل گرم شده در دمای 180 درجه سانتی گراد قرار دهید.
تهیه گاناش
100 گرم شکلات تختهای را روی حرارت کتری ذوب کنید، سپس از روی کتری بردارید، خامه را به آن اضافه و ترکیب کنید تا یکدست شود بعد روی کیک بریزید.
- در صورت تمایل به جای این کار میتوانید از سس شکلاتی آماده موجود در فروشگاهها استفاده کنید.
نکتهها
برای موفقیت در پخت کیک، تنها داشتن دستورهای خوب و دقیق کافی نیست! عوامل بسیاری در این فرآیند تاثیر گذارند که ما گزیده ای از نکات لازم و طلایی آن را با شما درمیان می گذاریم.
- پیمانه استفاده شده برای اندازهگیری مواد، همان لیوان فرانسوی دستهدار است.
- مواد اولیه را آماده کنید و روی میز کار بگذارید تا مواد به دمای محیط برسند.
- در همه کیکها آرد مورد استفاده، آرد سفید شیرینیپزی و یا همان آرد 000 (سه صفر) می باشد.
- آرد را به همراه بیکینگپودر 3 بار الک کنید تا هوای داخل آرد گرفته و آرد سبک شود و کیک بافتی نرم و لطیف پیدا کند.
- در زمان مخلوط کردن مواد، نباید آرد را زیاد با همزن هم بزنید زیرا باعث میشود پف کیک بخوابد؛ لذا تنها به مخلوط شدن مواد با یکدیگر اکتفا کنید.
- پس از ریختن مواد در قالب میبایست چند بار کف قالب را زمین بزنید تا هوای اضافی مابین مواد خارج شود.
- فر باید از قبل حدود 15 دقیقه گرم شده باشد و از هنگام قراردادن قالب در فر تا 20 دقیقه نباید در فر باز شود زیرا پف کیک میخوابد؛ علاوه براین قالب همیشه باید در طبقه وسط فر قرار گیرد.
- اگر از فر مبله برای پخت کیک استفاده میکنید همانطور که گفته شد فر را از قبل گرم و در دمای 180 درجه سانتیگراد تنظیم کنید.
- چنانچه از فر توکار (برقی/ گازی) استفاده میکنید، دما را در 160 درجه سانتیگراد با حرارت از پایین و با فن کانوِکشن تنظیم کنید.
- لازم به ذکر است که فر توکار هم باید همانند فر مبله از قبل گرم شده باشد.
- روغن جداکننده برای چرب کردن قالب: میزان مساوی از آرد و روغن جامد را باهم ترکیب کنید (بطور مثال 10 گرم آرد + 10 گرم روغن جامد) و با برس به کف و دیوارههای قالب با بزنید؛ اگر از مخلوط آرد و روغن اضافه ماند، میتوانید آن را در یخچال نگه دارید و برای کیکهای بعدیتان استفاده کنید. این روش برای قالبهای میانتهی بسیار مفید است. یا اینکه میتوانید قالب را چرب، سپس آرد پاشی کنید و بعد از ریختن اضافات آرد به خارج از قالب، مواد کیک را داخل قالب بریزید. درصورتیکه تمایلی به دو روش بالا ندارید میتوانید قالب را چرب کنید و داخل آن کاغذ روغنی بیندازید و سپس مواد کیک را داخل قالب بریزید.
- به دلیل تنوع بالای قالبها چه از نظر نوع و چه از نظر سایز شما میتوانید بسته به سلیقهتان از هر قالبی استفاده کنید. به طور کلی نسبت مواد کیک و قالب از یکسوم تا دوسوم حجم قالب می تواند متغیر باشد (از یکسوم کمتر و از دوسوم بیشتر نباشد)؛ چرا که اگر میزان مواد از یکسوم حجم قالب کمتر باشد موجب سوختن و خشکی کیک و اگر از دوسوم بیشتر باشد موجب سرریز شدن مواد به بیرون از قالب میشود و اما پیشنهاد حس تازگی برای کیکهای 3 تخممرغی قالب 15 با ارتفاع 10 و یا اگر مایلید کیک کمارتفاعتری داشته باشید استفاده از قالب 20 توصیه می شود.
- برای حصول اطمینان از پخت کامل کیک شما میتوانید از سیخ چوبی جهت تست استفاده کنید. طریقه تست به این صورت است که یک سیخ چوبی را وارد مرکز کیک کنید چنانچه پس از بیرون آوردن سیخ تمیز بود و مواد کیک به اطراف آن نچسبیده بود یعنی کیک شما بهخوبی پخته است در غیر این صورت نیاز به زمان پخت بیشتری دارد.
- بهمنظور طلایی شدن سطح کیک چنانچه از فر برقی استفاده میکنید همزمان با پخت کیک سطح آن نیز طلایی می شود اما در اکثر فرهای گازی نیاز است که بعد از پخت کیک، گریل فر را روشن کرده و به محض مشاهده طلایی شدن سطح کیک، آن را خاموش کنید (این امر بین 1 الی 3 دقیقه زمان میبرد بنابراین در زمان روشنکردن گریل مراقب باشید که کیک نسوزد).
سؤالی در مورد این دستور داری؟
این دستور را درست کردی؟
برچسبها
مشابهها