![https://statics.hesetazegi.com/files/images/recipes/butternut-squash-stew-hamedan/butternut_squash_stew_t_hese_tazegi.jpg](https://statics.hesetazegi.com/files/images/recipes/butternut-squash-stew-hamedan/butternut_squash_stew_t_hese_tazegi.jpg)
نسبتاً شیرین
مواد اولیه خورش کدو قرمز
200 گرم
400 گرم
نصف قاشق چایخوری
1 قاشق چایخوری
1 پیمانه
1 قاشق غذاخوری
به میزان لازم
1 قاشق غذاخوری
نصف قاشق چایخوری
2 عدد متوسط
1 عدد متوسط
نصف پیمانه
1 قاشق چایخوری
5 قاشق غذاخوری
آماده سازی
مرحله 1
گوشت را تمیز بشویید تا مو و خرده استخوانی به آن نماند، سپس آن را به صورت قیمهای خرد کنید.
تمر هندی را با مقداری آب حل کرده و هستهاش را جدا کنید، (میتوانید برای لعاب بیشتر غذا به آن آرد اضافه کنید) سپس زیر یک صافی ظرفی بگذارید و تمر را از صافی رد کنید.
گوجه، کدو، پیاز و سیر را شسته، پوست بگیرید و به شکلهای زیر آماده کنید.
پیاز را رنده کرده یا نگینی ریز خرد کنید.
سیر را با پرس سیر له کرده یا رنده کنید.
کدو را مربعی خرد کنید.
گوجه را رنده کنید. (درصورتی که از روش دوم پخت استفاده میکنید.)
روش اول پخت
مرحله 1
در یک قابلمه روغن بریزید و پیازها را سرخ کنید، بعد گوشت را هم بیفزایید و تفت دهید.
مرحله 2
حالا به غذا، فلفل و زردچوبه بزنید و مجدد کمی تفت دهید؛ سپس به گوشت آب اضافه کنید تا کاملاً بپزد.
مرحله 3
در تابهای روغن بریزید و سیر را تفت دهید و آن را به همراه لپه، در اواسط زمان پخت گوشت، به غذا اضافه کنید. (میتوانید در حین تفت دادنِ سیر، لپه و رب گوجه را هم به آن اضافه کنید و تفت دهید، بعد همه مواد را در غذا بریزید.)
در صورت تمایل میتوانید لپه را جداگانه بپزید و بعد از پخت گوشت به آن اضافه کنید.
مرحله 4
وقتی گوشت پخت، کدوها را در تابهای تفت داده و بههمراه عصاره تمر هندی، نمک و رب گوجه (اگر در مرحله قبل اضافه نشده بود) به غذا اضافه کنید؛ سپس اجازه دهید غذا جا بیفتد.
در صورت تمایل به استفاده از شکر، آن را در همین مرحله به غذا اضافه کنید.
روش دوم پخت
مرحله 1
در یک قابلمه روغن ریخته و پیاز را در آن سرخ کنید.
مرحله 2
گوشت را به همراه فلفل، زردچوبه و سیر اضافه کنید و اجازه دهید تفت بخورد و آبش کشیده شود.
مرحله 3
وقتی آب گوشت کاملاً گرفته شد، گوجه را اضافه کنید و تفت دهید.
مرحله 4
در این مرحله لپه را بههمراه مقداری آب اضافه کنید و اجازه دهید گوشت به آرامی بپزد.
مرحله 5
پس از پخته شدنِ گوشت، کدوها را بههمراه عصاره تمر هندی و رب گوجه به غذا اضافه کنید. (اگر رب گوجه شما غلیظ است و زیاد رنگ میدهد، میتوانید میزانش را نصف کنید.)
در صورت تمایل به استفاده از شکر، آن را در همین مرحله به غذا اضافه کنید.
مرحله 6
پس از پخت کدو، به غذا نمک بزنید و اجازه دهید خورش به مدت 10 دقیقه جا بیفتد.
نوش جان!
اگر لپه شما از نوع ریز و دیرپز است، آن را حداقل 1 تا 2 ساعت بخیسانید. برای این کار لپه را در یک کاسه ریخته و تا سطح رویش آب بریزید.
میزان روغن، نمک، ادویهجات و چاشنیها برای حفظ سلامتی شما بهصورت استاندارد تعریف شدهاند؛ البته شما میتوانید این مقادیر را برحسب ذائقه خود تغییر دهید.
مدت زمان پخت این غذا بسته به نوع ظرفی که برای پخت استفاده میکنید (مثل زودپز) و نوع گوشت قرمز مصرفی (مثل گوشت گوسفند) به یک ساعت و نیم کاهش مییابد.
در صورتی که به هر دلیلی در یکی از مراحل پخت نیاز بود به غذا آب اضافه شود (تا غذا خوب بپزد و ته نگیرد) از آب جوش استفاده کنید.
سؤالی در مورد این دستور داری؟