خورش کدوقرمز
خورش کدوقرمزخورش کدوقرمز
خورش کدو قرمز

خورش کدوقرمز

4
زمان آماده‌سازی
20 دقیقه
زمان پخت
160 دقیقه
مزه
نسبتاً شیرین
روش تهیه
آرام‌پز
زادگاه
بوشهر

این دستور را درست کردی؟

خورش کدوقرمز

4

معرفی

افزودن به علاقه‌مندی‌ها
اشتراک گذاری

غذایی پاییزی، به رنگ پاییزی! کدو قرمز، خلق‌شده از طریق دستان پُرمهرِ مادران بوشهریه. طعم متفاوت و نسبتاً شیرینی داره. به‌علاوه، خاصیت ضدمیکروبی کدوحلوایی، برای کودکان بسیار سودبخشه.

مواد اولیه

برای 2 نفر
مواد اولیه خورش کدو قرمز

گوشت گوساله (یا گوشت گوسفندی)

200 گرم

کدو حلوایی

400 گرم

فلفل سیاه

نصف قاشق چای‌خوری

نمک

1 قاشق چای‌خوری

گوجه فرنگی (رنده شده برای روش دوم پخت)

1 پیمانه

رب گوجه فرنگی

1 قاشق غذاخوری

آب

به میزان لازم

تمر هندی

1 قاشق غذاخوری

زردچوبه

نصف قاشق چای‌خوری

سیر (حبه)

2 عدد متوسط

پیاز

1 عدد متوسط

لپه

نصف پیمانه

شکر (در صورت تمایل)

1 قاشق چای‌خوری

روغن مایع

5 قاشق غذاخوری

طرز تهیه

آماده سازی

مرحله 1
  1. گوشت را تمیز بشویید تا مو و خرده استخوانی به آن نماند، سپس آن را به صورت قیمه‌ای خرد کنید.

  2. تمر هندی را با مقداری آب حل کرده و هسته‌اش را جدا کنید، (می‌توانید برای لعاب بیشتر غذا به آن آرد اضافه کنید) سپس زیر یک صافی ظرفی بگذارید و تمر را از صافی رد کنید.

  3. گوجه، کدو، پیاز و سیر را شسته، پوست بگیرید و به شکل‌های زیر آماده کنید.

    • پیاز را رنده کرده یا نگینی ریز خرد کنید.

    • سیر را با پرس سیر له کرده یا رنده کنید.

    • کدو را مربعی خرد کنید.

    • گوجه را رنده کنید. (درصورتی که از روش دوم پخت استفاده می‌کنید.)

روش اول پخت

مرحله 1

در یک قابلمه روغن بریزید و پیاز‌ها را سرخ کنید، بعد گوشت را هم بیفزایید و تفت دهید.

مرحله 2

حالا به غذا، فلفل و زردچوبه بزنید و مجدد کمی تفت دهید؛ سپس به گوشت آب اضافه کنید تا کاملاً بپزد.

مرحله 3

در تابه‌ای روغن بریزید و سیر را تفت دهید و آن را به همراه لپه، در اواسط زمان پخت گوشت، به غذا اضافه کنید. (می‌توانید در حین تفت دادنِ سیر، لپه و رب گوجه را هم به آن اضافه کنید و تفت دهید، بعد همه مواد را در غذا بریزید.)

  • در صورت تمایل می‌توانید لپه را جداگانه بپزید و بعد از پخت گوشت به آن اضافه کنید.

مرحله 4

وقتی گوشت پخت، کدو‌ها را در تابه‌ای تفت داده و به‌همراه عصاره تمر هندی، نمک و رب گوجه (اگر در مرحله قبل اضافه نشده بود) به غذا اضافه کنید؛ سپس اجازه دهید غذا جا بیفتد.

  • در صورت تمایل به استفاده از شکر، آن را در همین مرحله به غذا اضافه کنید.

روش دوم پخت

مرحله 1

در یک قابلمه روغن ریخته و پیاز را در آن سرخ کنید.

مرحله 2

گوشت را به همراه فلفل، زردچوبه و سیر اضافه کنید و اجازه دهید تفت بخورد و آبش کشیده شود.

مرحله 3

وقتی آب گوشت کاملاً گرفته شد، گوجه را اضافه کنید و تفت دهید.

مرحله 4

در این مرحله لپه را به‌همراه مقداری آب اضافه کنید و اجازه دهید گوشت به آرامی بپزد.

مرحله 5

پس از پخته شدنِ گوشت، کدوها را به‌همراه عصاره تمر هندی و رب گوجه به غذا اضافه کنید. (اگر رب گوجه شما غلیظ است و زیاد رنگ می‌دهد، می‌توانید میزانش را نصف کنید.)

  • در صورت تمایل به استفاده از شکر، آن را در همین مرحله به غذا اضافه کنید.

مرحله 6

پس از پخت کدو، به غذا نمک بزنید و اجازه دهید خورش به مدت 10 دقیقه جا بیفتد.

نوش جان!

نکته‌ها

  1. اگر لپه شما از نوع ریز و دیرپز است، آن را حداقل 1 تا 2 ساعت بخیسانید. برای این کار لپه را در یک کاسه ریخته و تا سطح رویش آب بریزید.

  2. میزان روغن، نمک، ادویه‌جات و چاشنی‌ها برای حفظ سلامتی شما به‌صورت استاندارد تعریف شده‌اند؛ البته شما میتوانید این مقادیر را برحسب ذائقه خود تغییر دهید.

  3. مدت زمان پخت این غذا بسته به نوع ظرفی که برای پخت استفاده می‌کنید (مثل زودپز) و نوع گوشت قرمز مصرفی (مثل گوشت گوسفند) به یک ساعت و نیم کاهش می‌یابد.

  4. در صورتی که به هر دلیلی در یکی از مراحل پخت نیاز بود به غذا آب اضافه شود (تا غذا خوب بپزد و ته نگیرد) از آب جوش استفاده کنید.

اگر با مهارت و هنر خودتان به این غذا خلاقیت جدیدی افزوده‌اید، این تجربه را با همه به اشتراک بگذارید.

این دستور را دوست داشتی؟

سؤالی در مورد این دستور داری؟

این دستور را درست کردی؟

برچسب‌ها
مشابه‌ها